Οι παραγωγοί του Music Society επιλέγουν τις μουσικές του Νοέμβρη, στο μουσικό μωσαϊκό του μήνα που έφερε μαζί του το 2ο lockdown για το 2020.


Νικος Ταλεμόπουλος (Άγρυπνοι στην Αθήνα)

Soft Kill – Roses All Around  / “Dead Kids, R.I.P. City”, 2020

Ένας από τους καλύτερους δίσκους που βγήκε το Νοέμβρη ήταν το Dead Kids R.I.P. City των Soft Kill. Η μπάντα από το Portland ισορροπεί ανάμεσα στο post punk και το shoegaze σε ένα δίσκο που είναι για πολλά repeat.


ToSofoPaidi (blanketed by static)

Cabaret Voltaire – What’s Goin’ On / “Shadow Of Fear”, 2020

Ο Richard H. Kirk επιστρέφει σε μια solo performance με τους Cabaret Voltaire, στο πρώτο στούντιο άλμπουμ ύστερα από 26 ολόκληρα χρόνια.


Σπύρος Καλετσάνος (Noir)

Lost Bodies – Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα / “Υποτροπή”, 2002

Ένας ακόμα μήνας ζόφου και κοινωνικής παράλυσης συνεχίζεται. Ο θάνατος δυστυχώς έχει πολλές μορφές. Όπως έγραφε και ο Νίτσε: Μακάριοι οι νυσταγμένοι γιατί γρήγορα θα τους πάρει ο ύπνος. Ευτυχώς υπάρχουν και οι μεγάλοι καταφρονητές, όσοι περνούν στην αντίπερα όχθη. Στην ανάγκη και στην ”ανασκαφή” για ζωή, ακούω πάρα πολύ τελευταία Lost Bodies.


Kay (Starless)

Van Morrison – As I Walked Out / “As I Walked Out”, 2020

Γιατί

Βγήκα έξω, αδειοι οι δρόμοι.

Η κυβέρνηση είπε: ”Όλοι σπίτι!”

Μίσος, φόβος, καμμιά ελπίδα.

Κι ήταν τόσοι λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν: ”Γιατί;”

Γιατί εκείνοι συνεχίζουν κι όχι εμείς;

Γιατί εκείνοι κάνουν πόλεμο κι όχι εμείς;


Παναγιώτης Φέτσης (Precious Cargo)

Gwenifer Raymond – Hell For Certain / “Strange Lights Over Garth Mountain”, 2020

Επιστροφή για την πιο ταλαντούχα συνεχίστρια της κατά John Fahey american primitive κιθάρας, με ένα ακόμα πιο σκοτεινό και μεθυστικό album original συνθέσεων. Μελωδικότητα, αποφασιστικότητα στο παίξιμο, κομμάτια με αρχή και τέλος. Σίγουρα δεν πρόκειται για πυροτέχνημα.


Duke Zappa (Famous Last Words)

Ufomammut – Hopscotch / “Snailking”, 2003

Γιατί η καραντίνα μας βγάζει μια doomίλα.


ΠιΖήτα (Κι αν Είναι Θόρυβος, Μην τον …Φοβάσαι)

Yuri Gagarin – QSO / “The Outskirts Of Reality”, 2020

Η “space rock” μπάντα από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, έβγαλε δίσκο καταπέλτη αρχές του έτους. Μια εκ των εταιριών μάλιστα που το διανέμει, είναι η εγχώρια Sound-Effect Records.

Κάθε γνωστός χαρακτηρισμός για το τραγούδι, που μαστούρωσα μαζί του άνευ άλλης βοήθειας εν ώρα …εκπομπής είναι περιττός. Δυναμώστε κι απολαύστε!


Καπυμπάρα (Agit Pop)

Singers & Players – Vegetable Matter (feat. Mikey Dread) / “Leaps and Bounds”, 1984

Οι Singers and Players είναι μια dub κολλεκτίβα που δημιουργήθηκε από τον Adrian Sherwood και μουσικούς της On.U Sound στη Βρετανία. Ηχογράφησαν από το 1981 ως το 1988. Από το άλμπουμ τους Leaps and Bounds του 1984 ακούμε το Vegetable Matter με τον Mikey Dread στα φωνητικά.