Οι επιλογές των παραγωγών του σταθμού γι’ αυτήν την εβδομάδα!

Σπύρος Καλετσάνος – Noir
Dominique Grange – Les Nouveaux Partisans
50 χρόνια μετά τον γαλλικό Μάη, ακόμα περιμένουμε τους νέους παρτιζάνους. Η εξαιρετική τραγουδοποιός Dominique Grange, βάδισε στα υψηλά προλεταριακά-μουσικά στάνταρ των Γαλλίδων Colette Magny, Catherine Ribeiro, Brigitte Fontaine, Mama Bea Tekielski. Εδώ ένα από τα τραγούδια της για εκείνη τη σύντομη -αλλά τόσο επιδραστική- περίοδο στην ιστορία, που ακούστηκαν και στη χθεσινή εκπομπή-αφιέρωμα στο Μάη. Είμαστε οι νέοι Παρτιζάνοι.

Πι Ζήτα & Sotrek – #HUMBAonair
Άνευ πολλών λόγων κι αιτιών, ώρα να λικνιστείτε!
Groove 1, εμπνευσμένο από το 1959

Charles Mingus – Self-Portrait in Three Colors

Groove 2, εμπνευσμένο από το 1982
Rappers Rapp Group – rappin party groove 1982
https://www.youtube.com/watch?v=5-xoIJ5YA28

ToSofoPaidi – Blanketed By Static
PJ Harvey – The Words That Maketh Murder
Ένα τραγούδι-κριτική στον πόλεμο και την ανύπαρκτη διπλωματία, η οποία δεν κάνει και πολλά ακόμα κι όταν μιλάμε για τα Ηνωμένα Έθνη, το οποίο περιλαμβάνεται στο άλμπουμ της PJ Harvey “Let England Shake” του 2011.

Χριστιάνα Μαγκριώτη & Βαγγέλης Ντούγκος – Twin Kicks
Public Service Broadcasting – The Pit
Αυτή την εβδομάδα προτείνουμε τους ευρηματικούς Λονδρέζους Public Service Broadcasting και το κομμάτι τους ‘Τhe pit’ από το τελευταίο τους άλμπουμ Every Valley του 2017.

Latcho Drom – Latcho Drom
Janelle Monáe – Come Alive (War of the Roses)
Η μεγάλη αδυναμία των τελευταίων αρκετών μηνών για το Latcho Drom είναι η φοβερή και τρομερή Janelle Monáe. Εδώ σε μια συγκλονιστική ερμηνεία!

Νίκος Ταλεμόπουλος – Άγρυπνοι στην Αθήνα
Self Defense Family – Have You Considered Punk Music
Οι Self Defense Falimy είναι μια μπάντα από την οποία δε θα ακούσεις έναν ολόκληρο τέλειο δίσκο, έχουν όμως κάποια κομμάτια που σε κάνουν να κολλάς και να βάζεις repeat ως το τέλος της βραδιάς.
Ένα τέτοιο έβγαλαν και τώρα, βάζοντάς μας στο κλίμα του επερχόμενου δίσκου τους

Κωνσταντίνος & Μελαχρινός – M.O.V.
Connie Francis – I will wait for you
Περιμένοντας τον Γκοντό…

Πι Ζήτα – Μια Παρτίδα με το HUMBA!
Deafheaven – Honeycomb
Deafheaven έγιναν γνωστοί όταν ο δίσκος τους “sunbather” το 2013 μπήκε σε λίστες ακόμη και σε mainstream/πιο σωστά hype,μέσα ενημέρωσης. Μετά επήλθε το χάος, μιας και οι πιουρίστες του black metal δεν τους ήθελαν καθότι λίγο παραπάνω post και πιο πολύ “hipsters” ενώ οι άλλοι, οι true hipsters δεν άντεχαν τα βαριά φωνητικά. Έπαιξαν στην Αθήνα, μεταξύ 300 +/- ατόμων τέλη Μάη προ 4ετίας (μαζί τους άνοιξαν οι Allochiria που θα έχουμε σύντομα το δικό τους Guest Mixtape στο πρόγραμμα του σταθμού) κι ήταν απολαυστικοί. Οπότε απολαύστε αυτό το συγκερασμό σκληρών φωνητικών με λυρική διάθεση και τα μελωδικά σημεία, που αλλάζουν μέσα στο τραγούδι με κορυφώσεις και πτώσεις. Ταξιδιάρικοι αν μη τι άλλο,το μαρτυρά και το βίντεο…