ΒLACK PONY FESTIVAL
FUROR, SOBER ON TUXEDOS, DEVIL MADE ME DO IT, BEYOND PERCEPTION, HYPNOTIC NAUSEA
Open act: RnR Freakshow
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΙΟΥ
AN club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
facebook event

Η ομάδα του Mono Metal Open-Air Festival σε συνεργασία με τα Def Factory Studios παρουσιάζουν για πρώτη φορά το “Black Pony Festival” στις 18 Μαϊου 2018 στο An Club με ένα “All-Star” line up αποτελούμενο από συγκροτήματα τα οποία έχουν μοιραστεί τη σκηνή του Mono Metal Fest κατά την επιτυχημένη τετραετή διάρκεια ύπαρξης του.

Def Factory | Mono Metal | Digital Grief

Ας γνωρίσουμε το line up του Black Pony Fest Vol I:

Furor: Μία Metal/Hardcore τετραμελής μπάντα η οποία δημιουργήθηκε το 2001. Η δισκογραφία τους αποτελείται από 4 δίσκους:
(2006) Even God Can’t Judge Us
(2008) Those Chords Made Chaos
(2013) Blind Faith Revolver – (Trailblazer Records & Metal Hammer GR)
(2016) Architect The Invisible

Στο τελευταίο άλμπουμ τους επισημαίνονται δύο σημαντικές guest συμμετοχές όπως αυτή του Ryan Kirby από τους Fit for A King και του Babis Papanikolaou από τους Planet of Zeus. Οι Furor έχουν μοιραστεί τη σκηνή με αρκετές παγκοσμίως γνωστές μπάντες του χώρου όπως οι Biohazard [USA], Cancer Bats [Canada], ProPain [USA], Zeroscape [Canada], Zuul Fx [France], Redound [Bulgaria], Vodka Juniors [GR], Nightstalker [GR], Planet of Zeus [GR] και A/E [GR].

Sober On Tuxedos: Δημιουργήθηκαν περίπου το 2008 παρουσιάζοντας ένα ηλεκτρισμένο Heavy Rock/Stoner μουσικό κράμα φέροντας τη σφραγίδα των επιρροών τους, αλλά χαράζοντας ταυτόχρονα και ένα δικό τους μοναδικό δρόμο. Η δισκογραφία τους αποτελείται από το single “Outcome” και το πρώτο τους άλμπουμ “Welcome to the Liquor Store”, το οποίο κυκλοφόρησε παγκοσμίως από την MLK Records. Οι Sober on Tuxedos έχουν μοιραστεί τη σκηνή σε Ελλάδα και Κύπρο με αρκετά γνωστές μπάντες όπως 1000 MODS, POTERGEIST και NIGHTSTALKER.

Devil made me do it: Ένα Alternative/Metal συγκρότημα το οποίο ξεκίνησε κοντά στο 2014. Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Her Majesty’s Pleasure” είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει παγκοσμίως μέσα στο 2018. Όλα τα μέλη της μπάντας έχουν μεγάλη παρουσία στην Ελληνική metal κοινότητα και έχουν περάσει από μπάντες όπως οι Spitback, Unsin, Elysion και Shiverspine.

Beyond Perception: Μία Sludge/Stoner/Metal μπάντα η οποία δημιουργήθηκε το 2004. Με την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου “The Final Descend” υπέγραψαν συμβόλαιο με την Casket Music Corpo Records UK. Η δεύτερη κυκλοφορία τους με τίτλο “Blood and Whiskey” ήρθε κοντά στο 2010 μέσω της Αμερικάνικης δισκογραφικής Εταιρείας DSN Music. Το 2014 οι Beyond Perception υπέγραψαν με την Turkey Vulture Records όπου και κυκλοφόρησαν τον τρίτο δίσκο τους με τίτλο “Anthem For The Wasted”. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Rotting Christ, Spiritual Beggars, Annihilator και Suicidal Angels.

Hypnotic Nausea: Δημιουργήθηκαν κοντά στο 2013, με εμμονή στον αναλογικό ήχο και έχοντας ως καλλιτεχνικό αυτοσκοπό τη δημιουργία επιβλητικών ηχοτοπίων και συναισθηματικά φορτισμένης ατμόσφαιρας. Οι Instrumental/Post Stoners Hypnotic Nausea δε χάνουν ευκαιρία να ανεβαίνουν σε stages σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελληνικής επικράτειας δίπλα σε μπάντες όπως οι Crippled Black Phoenix, Duel, Yawning Man, Sasquatch, Planet of Zeus, Poem, 1000Mods, Mother of Millions, Void Droid, Tuber, Need, SiXForNinE, Gus G, 3Fold Pain, Godsleep κ.α. Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο “Hypnosis”. Η μπάντα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στούντιο ηχογραφώντας τον επόμενο δίσκο της.

RnR Freakshow: Δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2017 από τους Dean O’Selly στην κιθάρα, Νικόλα Παππά στο μπάσσο και Αποστόλη Μιστίλογλου στα τύμπανα. Άρχισαν να τζαμάρουν με σκοπό τη δημιουργία δικού τους υλικού. Το Line Up ολοκληρώθηκε όταν ακολούθησε ο Γιάννης Ντίντας στα φωνητικά. Επιρροές των Freakshow είναι μπάντες όπως: Volbeat, Black Stone Cherry, Black Label Society, Motorhead και ο ήχος τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Hard/Heavy Rock N Roll.