Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 η εκπομπή «Tales ‘N Tunes (TNT)» με τον Νίκο Δασκαλάκη υποδέχτηκε στο studio του Music Society Webradio τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ!

Η συνάντηση με έναν συγγραφέα είναι πάντοτε μία μικρή αποκάλυψη. Στην περίπτωση του Αύγουστου Κορτώ ανακαλύψαμε τον Πέτρο Χατζόπουλο, έναν παρ’ολίγον γιατρό που έγραψε το πρώτο του βιβλίο σε ηλικία μόλις 20 ετών και από τότε παραμένει ένας άνθρωπος που χαρίζει απλόχερα σε όλους μας ιστορίες φανταστικές, προσωπικές και αστείρευτα χιουμοριστικές.

Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα ως ένα δημόσιο ημερολόγιο, ο Αύγουστος Κορτώ κάνει ένα διάλειμμα από την απομονωτική διαδικασία της συγγραφής και χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο όπλο του, την πένα, μοιράζεται τον κόσμο του μυαλού και της καρδιάς του με το κοινό του, δημιουργώντας έτσι μία ιδιαίτερη σχέση οικειότητας μεταξύ αναγνώστη και αφηγητή.

Σε καιρούς κρίσης, μιζέριας και κακομοιριάς, όπου η σάτιρα διώκεται, η ελευθεριότητα εκφοβίζεται και η τέχνη λογοκρίνεται, το ραδιόφωνο οφείλει να δίνει το λόγο σε φωτεινά μυαλά που μας προσφέρουν αυτά που έχουμε στερηθεί περισσότερο. Αγάπη, Γέλιο και Φαντασία.

Στη μία ώρα και κάτι που διαρκεί αυτή η συνέντευξη, όλα τα παραπάνω προσφέρονται αφειδώς με μόνη βοήθεια δύο μικρόφωνα, ένα μπουκάλι τζιν και μπόλικο αυτοσαρκασμό.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: