«Ο βασικός μας άξονας ήταν αυτές οι δυο παραστάσεις χορού να γίνουν άμεσες και απτές για ένα κοινό που προέρχεται από διαφορετικούς χώρους αλλά βρίσκεται για τον ίδιο λόγο στο θέατρο: Να ανακαλύψει κάτι διαφορετικό από αυτό που βιώνει στην καθημερινότητά του.

Τα έργα μας είχαν σαν αφετηρία το σεμινάριο χορογραφίας της Πατρίσιας Απέργη και της Dancce Unitiva τον Οκτώβρη του 2014 όπου μάθαμε από την Πατρίσια πώς κάνουμε σε βάθος έρευνα και πώς στη συνέχεια χτίζεται μια χορογραφία, ή με άλλα λόγια πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε την ιδέα μας με απλό και άμεσο τρόπο. Μετά από πολλούς μήνες μάθησης, παρουσιάστηκαν στο 7th Arc For Dance φεστιβάλ χορού πέρυσι, ως work in progress δεκάλεπτα κομμάτια. Έχοντας πάρει ολοκληρωμένη μορφή σήμερα, συνειδητοποιούμε πόσο απαιτητικός είναι ο ρόλος του χορογράφου, πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες μέσα σε μία ομάδα και πόσος σημαντικός είναι ο σεβασμός μεταξύ των μελών της. Το κομμάτι της εκπαίδευσής μας σαν χορογράφοι σίγουρα συνεχίζεται σε ένα πιο ρεαλιστικό τώρα πλαίσιο και έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε σε σχέση με την έρευνα και τη σύνθεση μιας χορογραφίας.

Από εδώ και στο εξής, στοχεύουμε στο να παρουσιαστούν τα έργα εκτός Αθηνών και ελπίζουμε και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να συνδιαλεχθούν και με άλλο κοινό.

Συνεχίζουμε, με κινητήριο μοχλό την ανάγκη μας να επικοινωνήσουμε αυτό που νιώθουμε και πιστεύουμε.»

~ Στέλλα Σπύρου – Μαριάννα Βαρβιάνη (23/3/2016)

Μετά από δύο sold out βραδιές, η παράσταση παρατείνεται για την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016, στις 21.45 στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι).

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις εδώ.