Οι Fool In The Box είναι ένα power trio που δημιουργήθηκε το 2006 και αποτελείται από τον Απόλλωνα Αβατάγγελο (κιθάρα, φωνή), τον Άγη Βουγά (μπάσο) και τον Γιώργο Ράδο (ντραμς). Το 2014 κυκλοφόρησαν διαδικτυακά το EP “Faces”. Το πρώτο τους φερώνυμο album κυκλοφόρησε στα τέλη του 2015.

Ο ήχος της μπάντας αναδεικνύει τις μουσικές επιρροές των μελών της από τη σκηνή του Seattle των ’90ς, αλλά δεν κλείνεται σε κανένα νοσταλγικό χρονοντούλαπο. Αν ακούσει αλλά και απολαύσει κανείς τις ζωντανές εμφανίσεις του δυναμικού trio, θα διαπιστώσει το εύρος των ακουσμάτων, όπως αυτό αποδίδεται ρητά αλλά και υπόρρητα μέσα από τις ενορχηστρώσεις. Ο συντονισμός των rhythm & bass είναι αβίαστος και ο διάλογος τους με τα μελωδικά μέρη, κιθαριστικά ή/και φωνητικά, είναι αισθητικά αποτελεσματικός.

Οι Fool In The Box γνωρίζονται καλά και επικοινωνούν καλύτερα· κυρίως γιατί έχουν μάθει να ακούνε και να μοιράζονται. Και να αγαπάνε τη μουσική. Τι περισσότερο να περιμένει κανείς από ανθρώπους που αναμετριούνται με τη μουσική δημιουργία σε καιρούς που η αποδόμηση, κάθε μορφής, κυριαρχεί και νικά κατά κράτος;

Οι Fool In The Box καλεσμένοι της Αλεξάνδρας Θανέλλου στην εκπομπή “Η Καλή και η Ανάποδη – Betwixt & Between στο MusicSociety WebradiON. Ακούστε τη συνέντευξη στο Mixcloud.

Fool In The Box : Bandcamp | Facebook

foolinthebox


More Posts for Show: Η Καλή και η Ανάποδη