Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 στο στούντιο του Musicsociety βρέθηκαν και συνομίλησαν με τον Σταμάτη Βρεττό ο Ανδρέας Ξενόπουλος (πιανίστας και πρόεδρος του Piano Plus Festival) και ο Παναγιώτης Τσουκνίδας (καλλιτεχνικός υπεύθυνος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του φεστιβάλ).

Πάντα υπάρχει λόγος για να κουβεντιάζεις με ανήσυχους και δημιουργικούς ανθρώπους που η ζωή τους είναι άμεσα συνυφασμένη με την τέχνη. Αφορμή για τη δική μας συνάντηση στάθηκε η χορηγία επικοινωνίας του Musicsociety στο φετινό Piano Plus Festival.

Μετά απο μια αγχωμένη εισαγωγή απο τον οικδεσπότη-ραδιοφωνικό παραγωγό, τον λόγο πήρε ο Ανδρέας που μας μίλησε για την ιστορία και το σκοπό του φεστιβάλ.

Ένα πιανιστικό κομμάτι του Mendelssohn ήταν ό,τι χρειαζόταν ώστε από τη μια να χαλαρώσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και από την άλλη να εγκλιματιστούν οι καλεσμένοι μας.

Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκαν ονόματα καλλιτεχνών που κατά καιρούς έχουν πάρει μέρος στο φεστιβάλ, αλλά και χώρων που έχουν φιλοξενήσει τις συναυλίες, η κουβέντα επικεντρώθηκε στον εκπαιδευτικό ρόλο που έχει το συγκεκριμένο φεστιβάλ (εκτός από τις συναυλίες, γίνονται κι επιμορφωτικά σεμινάρια που απευθύνονται σε μαθητές ωδείων).

Φυσικά, υπήρχαν και μουσικά διαλείμματα στα οποία ακούσαμε ηχογραφήσεις από τις διοργανώσεις των προηγούμενων ετών. Κλείσαμε την πολύ ήρεμη, ζεστή και ουσιαστική συζήτηση, με την παρουσίαση του φετινού προγράμματος που μας υπόσχεται ξεχωριστές μουσικές βραδιές!

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

 


More Posts for Show: