Στις 27 Νοεμβρίου, η εκπομπή Step Out Of Time με τον Κώστα Μελίτη, άνοιξε έναν κύκλο εκπομπών-συνεντεύξεων με θέμα τα μουσικά fanzine. Την πρώτη Κυριακή υποδεχθήκαμε στο studio του Music Society το Γιώργο από το Peace Frog, που αποτελεί μετεξέλιξη του ιστορικού fanzine Gew – Gaw.

Η κουβέντα μας κύλησε σε χαλαρό και πολύ φιλικό κλίμα, αλλά ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική, μιας και ο Γιώργος είχε πολλά να μας πει για το θέμα – και για πολλά άλλα θέματα γύρω από τη μουσική…
Μας εξήγησε τι τον ώθησε να κάνει το δικό του περιοδικό, ποια άλλα fanzine διάβαζε και τον επηρέασαν και μας είπε λεπτομέρεις για το πόσα τεύχη έχουν εκδοθεί.
Μας παρουσίασε την ομάδα που αποτελεί το Peace Frog και τα μέρη διανομής, ενώ μας απάντησε στο γιατί διαλέγει να εκδίδει το περιοδικό στα ελληνικά ή τα αγγλικά.
Επίσης μας εξήγησε πώς δημιουργούνται οι κασέτες, ή πλέον τα cd -συλλογές που συνοδεύουν το περιοδικό, καθώς και πού οφείλεται η ανταπόκριση που γνωρίζει το συγκεκριμένο fanzine στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μας είπε ακόμη τι τον ώθησε να κάνει σελίδα στο διαδίκτυο, μας εξήγησε γιατί δημιούργησε τη δικιά του δισκογραφική εταιρεία και μας μίλησε για το πώς έχουν αντιμετωπιστεί ως τώρα οι κυκλοφορίες της.
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μουσικό τύπο, το ραδιόφωνο και τις συναυλίες, δίνοντάς μας τη δικιά του, ‘underground’ οπτική για τα πράγματα.
Σε όλη την κουβέντα “παρεμβάλλονταν” τα υπέροχα ψυχεδελικά τραγούδια που διάλεγε ο Γιώργος, από όλες τις κυκλοφορίες του Gew – Gaw και του Peace Frog.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:


More Posts for Show: