«Η ζωή στην κορυφή του Κόσμου: Νεπάλ, Κατμαντού»

Το Νεπάλ είναι μια μικρή χώρα ανάμεσα σε δύο χώρες ογκόλιθους: Την Κίνα και την Ινδία. Πολιτικά, το Νεπάλ, ακολουθεί το μοντέλο της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, για την ώρα. Ως κύρια Θρησκεία αναγνωρίζει τον Ινδουισμό και οικονομικά βρίσκεται στην 10η θέση των… τριτοκοσμικών χωρών.

Λαμβάνοντας υπ’όψιν λοιπόν τα παραπάνω στοιχεία έχει ενδιαφέρον να αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν το Νεπάλ να είναι η μοναδική χώρα σε ολόκληρη την Ασία που αναγνωρίζει θεσμικά τα ΛΟΑΤΙ* (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφί, Ίντερσεξ) δικαιώματα.

Με οδηγό τη φωτογραφία και την Ιστορία του Νεπάλ θα αναδείξουμε όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας που της επιτρέπουν να αποδέχεται αυτή την ομάδα ανθρώπων.

Ακόμα περισσότερο θα γνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους μέσα από την καθημερινή τους ζωή: Τη ζωή στην κορυφή του Kόσμου.

*ο όρος κουήρ (queer) δεν αναγνωρίζεται ως ταυτότητα φύλου από την Τουρκία ως και τα βάθη της Ασίας.

 

Η Σοφία Ζαχαριάδη δηλώνει «φωτογράφος στα σπάργανα». Μέσα στην όλη της σύγχυση γύρω από τη νέα της επαγγελματική ταυτότητα, ταξίδεψε στο Νεπάλ για διαλογισμό. Πλέον είναι στην Αθήνα και σποραδικά συνεργάζεται με διάφορα ιντερνετικά σάιτ, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού (Greek Tv, Popaganda, Avopolis), ενώ τον περισσότερο καιρό ετοιμάζει φωτογραφικά πρότζεκτ και μίνι ντοκιμαντέρ. Στον υπόλοιπο χρόνο που της απομένει παρουσιάζει την εκπομπή «Sugarhell Presents» στο Music Society WebradiON.

 

Παρουσίαση Φωτογραφικού Οδοιπορικού:

«Η ζωή στην κορυφή του Κόσμου: Νεπάλ, Κατμαντού»

Παρασκευή 27/02, στις 20.30
@ΜusicSociety WebradiON

Κτενά 8, Σύνταγμα, 4ος Όροφος

 

 


More Posts for Show: