Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του και το Μουσικό Μωσαϊκό με τις επιλογές των παραγωγών του Music Society για τον Σεπτέμβριο.


Νίκος Ταλεμόπουλος (Άγρυπνοι στην Αθήνα)

Arab Straps – The Turning of Our Bones  / “The Turning of Our Bones”, 2020

Η επιστροφή των Arab Strap με σύνθημα “We’re back from the grave and ready to rave” ήταν το γεγονός του μήνα για την εκπομπή και το ερέθισμα για το αφιέρωμα στο 90’s σκωτσέζικο coolness


ToSofoPaidi (blanketed by static)

Thurston Moore – Hashish / “By the Fire”, 2020

Ο Thurston Moore επέστρεψε φέτος στην δισκογραφία, μετά από τρία χρόνια μουσικής σιγής. Το By the Fire, που κυκλοφόρησε στα τέλη Σεπτέμβρη, είναι ένα δυνατό άλμπουμ, ίσως το καλύτερο solo άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει ο Moore, με αρκετές ωστόσο Sonic Youth επιρροές και την πολύτιμη βοήθεια των Deb Googe (My Bloody Valentine) και Steven Shelley (Sonic Youth).


ΠιΖήτα (HUMBAonair! / WeThePeople / Κι αν Είναι Θόρυβος, Μην τον …Φοβάσαι)

Rise Against – Broken Dreams, Inc. / “Dark Knights: Death Metal (OST)”, 2020

Oι Rise Against από το Σικάγο, με μέλη σε πιο underground μπάντες της πανκ σκηνής των 90s, θα έλεγε κάποιος πως ήταν από εκείνο το κύμα των συγκροτημάτων που κινητοποίηθηκαν εναντίον της επανεκλογής του Μπους τζιούνορ, δεν τα κατάφεραν βέβαια αλλά εξελίχθηκαν σε μια μπάντα συνεπής και …επικερδής (για να λέμε την αλήθεια). Τώρα επιλέχτηκαν από τους ιθύνοντες του project DC Dark Knights: Death Metal της σειράς που τηλεοπτικοποιεί στο ίντερνετ τις περιπέτειες του σύμπαντος της DC comics.


Duke Zappa (Famous Last Words / Bar το Ναυάγιο)

The Radio Dept. – Sloboda Narodu / “Running Out Of Love”, 2016

Ο Σεπτέμβρης τα τελευταία χρόνια είναι ένας μήνας Αντιφασιστικής Δράσης. Εδώ οι Radio Dept μας θυμίζουν την κραυγή του Γιουγκοσλάβου Παρτιζανου Στίπαν Φιλλιποβιτς, αμέσως πριν τον εκτελέσουν οι Ναζί. Sloboda Narodu Smrt Fasizmu (Λευτεριά Στον Λαό Θάνατο Στον Φασισμό)


Kay (Starless)

Sibylle Baier – I Lost Something in the Hills / “Colour Green”, 2006

Ωστόσο ολόκληρο το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στη Γερμανία μεταξύ 70-73 αλλά ποτέ δεν υπέγραψε με καμία δισκογραφική, ο γιος της, σχεδόν 30 χρόνια αργότερα αποφάσισε να φτιαξει έναν δισκο από αυτές τις ηχογραφήσεις για να τα δώσει στα μέλη της οικογένειας ως δώρα, Έδωσε επίσης ένα αντίγραφο στην Orange Twins Records και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ στις αρχές του 2006, λόγω της επιτυχίας της, άρχισε να ηχογραφεί περισσότερα τραγούδια.

Γιατι κι εγω έχασα κατι εκεί στους λοφους


Σπύρος Καλετσάνος (Noir)

Larry Saunders – This Wolrd (Is A Ball Of Confusion)  / “Free Angela”, 1971

Ένας κόσμος σε σύγχυση και μια σειρά από ηλίθιοι που πιστεύουν στο μεγαλείο και την ανωτερότητα της φυλής τους. Καμμένα μυαλά και σκατά στην ψυχή των ρατσιστών-φαντασμένων απογόνων των αρχαίων Ελλήνων. Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ σκέφτομαι συχνά – το έγραψε και ο Γκάτσος- αλλά ευτυχώς φωτεινές εξαιρέσεις και απλά πράγματα σαν τη μουσική κρατάνε την ελπίδα και την φλόγα αναμμένη μέσα μας. Μια τρομερή κατάθεση ψυχής από τον Αφροαμερικάνο -εκ μεγάλου μήλου- Larry Saunders από το 1970/71 -αφιερωμένο τότε στην Angela Davis μπήκε στη συλλογή Free Angela. Όχι δεν είναι ο Curtis Mayfield αλλά ένας από τους δεκάδες παραγνωρισμένους γίγαντες -που κυκλοφορούσε με το παρατσούκλι prophet of soul. Εδώ σπαράζει για αυτόν τον κόσμο This World. Ανεπανάληπτο


Καπυμπάρα (Agit Pop)

Clara Nunes – Feira de Mangaio / “Esperança”, 1979

Ένα βραζιλιάνικο forró από την Clara Nunes, σε σύνθεση του Sivuca, από το album “Esperança” του 1979.