Το 2021 έφτασε με την ευχή η νέα χρονιά να μην μοιάσει σε τίποτα με αυτή που τέλειωσε. Οι παραγωγοί του Music Society συγκέντρωσαν τις μουσικές που τους σημάδεψαν στην διάρκεια του Γενάρη και σας τις παρουσιάζουν!


Mogwai – Ritchie Sacramento  / “As the Love Continues”, 2021

Κάθε άλμπουμ των MOGWAI είναι μια νίκη για την ιντελλιγκέντσια αυτού του κόσμου. Ναι, έτσι είναι. Τίποτε λιγότερο – πολλά περισσότερα όμως μένουν να διαψευστούν ή να επιβεβαιωθούν…

2ο σινγκλ από το ” Αs The Love Continues “

Disappear in the sun

All gone, all gone

It took a while just to think

Of homе, of home


Μάρσια – Απομόνωση / “Απομόνωση”, 2021

H Μάρσια των Playground Theory έχει βγάλει το καλύτερο ελληνικό κομμάτι της χρονιάς ως τώρα


Lost Bodies – Λαχτάρα

Εξαιρετικό κείμενο απο Sarah Kane, και καταπληκτική μουσικη απο τους μοναδικους Lost Bodies, κι όλα αυτα σε συνδυασμό με την αφήγηση της Σίλιας Κόη, δημιούργησαν ενα αριστούργημα που κάτι λέει σε όλους μας.

Και κάπως με κάποιο τρόπο να σου εκφράσω έστω και λίγο Τον ακάθεκτο Τον ακατάλυτο Τον ακατάσβεστο Τον μεταρσιωτικό Τον ψυχαναληπτικό Τον άνευ όρων τον τα πάντα πληρούντα, τον δίχως τέλος και δίχως αρχή, ΕΡΩΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.


  • Σπύρος Καλετσάνος (Noir)

The Clash – Lover’s Rock / “London Calling”, 1979

Επηρεασμένος από την ανθολογία Small Axe του Steve McQueen, ανοίγω την αυλαία του 2021 μ’ ένα τραγούδι για το Lovers Rock. Ένα ιδίωμα (της Reggae) που πέραν του ομότιτλου επεισοδίου, διέπεται από κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Γυναικείες φωνές, αρμονικό και smoothy πλαίσιο που συνυπάρχει με τα ”βαριά” χαρακτηριστικά του Roots. Έρωτας και Ρασταφαριανισμός, χορός και πολιτική, με φόντο το Λονδίνο των 70s. Οι στίχοι εκφράζουν μια εικόνα συνεύρεσης, ισότητας και διασκέδασης, πράγματα που λείπουν σήμερα από τη ζωή μας. Ζούμε στον κόσμο του απαγορεύεται, του αποφασίζομεν και διατάζομεν, του φόβου, εκεί όπου ο θύτης μεταμορφώνεται σε θύμα και οι εφιάλτες μιας γυναίκας γίνονται βορά στην παρλάτα κάθε κακομοίρη σεξιστή μισογύνη. Έτσι οι στίχοι των Clash από το πρώτο κομμάτι της τέταρτης πλευράς του ανυπέρβλητου album London Calling έχουν μια extra σημασία.

You must treat your lover girl right

If you wanna make lover’s rock


Mbongwana Star – Kala / “From Kinshasha”, 2015

Οι Mbongwana Star είναι ένα πρωτοπορειακό μουσικό γκρουπ από τη Λ.Δ. του Κογκό. Ακούμε τον αφροφουτουριστικό τους ήχο στο Kala, ένα κομμάτι από το πρώτο τους άλμπουμ “From Kinshasha” του 2015.


Endangered Speeches – Record Companies / “The City Is Rough”, 2011

Οι μουσικές περιπετειες της Mamaletta, συνεργάτριας του Kill Emil, στην Αμερική. Dub, Hip Hop, Soul, Reggae, ακόμα και Ρεμπέτικα, όλα σε ένα εκρηκτικό μείγμα.


Vivir Quintana – Canción Sin Miedo (feat. El Palomar) / 2020

Η θαρραλέα αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου στα μέσα του Γενάρη έφερε το ξέσπασμα του ελληνικού #MeToo, δίνοντας αντίστοιχα χώρο δημόσιας έκφρασης σε εκατοντάδες ακόμα γυναίκες που κουβαλούσαν μέσα τους ιστορίες κακοποίησης. Δέκα μήνες πριν στο Μεξικό η Vivir Quintana, με αφορμή την γυναικοκτονία της καλύτερης της φίλης, υλοποίησε μια ιδέα της χιλιανής Mon Laferte και σε συνεργασία με την γυναικεία χορωδία “El Palomar” κυκλοφόρησαν το “Canción Sin Miedo” (τραγούδι χωρίς φόβο).