Οι επιλογές των παραγωγών του σταθμού γι’ αυτήν την εβδομάδα!

ToSofoPaidi – Blanketed By Static
Duke Special – Grace Darling
Το 2017 ο βορειο-Ιρλανδός Duke Special κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Hallow” με τραγούδια βασισμένα στην ποίηση του συντοπίτη του ποιητή Michael Longley. Ένα από αυτά μιλά για την κόρη ενός Άγγλου φαροφύλακα, Grace Horsley Darcling, η οποία τον Σεπτέμβριο του 1838 αντιλήφθηκε το ναυάγιο του ατμόπλοιου SS Forfashire στα βράχια των νησιών Farne στην βορειοανατολική Αγγλία και συμμετείχε, μαζί με τον πατέρα της, στην διάσωση των επιβατών, σώζοντας τελικά αρκετούς από αυτούς. Το θάρρος της την έκανε γνωστή σε όλο το νησί, η ίδια με τον πατέρα της παρασημοφορήθηκαν για την γενναία τους πράξη και μάλιστα πραγματοποιήθηκε κι έρανος για την ενίσχυση τους ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 700 λίρες, 50 εκ των οποίων έδωσε η βασίλισσα Βικτώρια.

Πι Ζήτα & Sotrek – #HUMBAonair
Pink Floyd – Song for Palestine
Δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο από την ακύρωση του προγραμματισμένου φιλικού αγώνα Ισραήλ-Αργεντινή. Μπράβο στο BDS. Keep on…

Guest Mixtapes 1 – Next Time Passions
Groove Machine – Tv commercial
Οι Next Time Passions δημιουργήθηκαν το 1991 στην Ελευσίνα.Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από την Βρετανική ανεξάρτητη pop των συγκροτημάτων των 80′s και 90′s, αλλά και από την 60’s psychedelic–pop.Μέχρι το 1995 έπαιζαν live κυρίως μαζί με άλλες μπάντες της τότε indie–pop σκηνής και πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν μερικά 7” και να έχουν συμμετοχές σε συλλογές στο εξωτερικό.Το 2009, έπειτα από μία μεγάλη περίοδο όπου τα μέλη ακολούθησαν άλλες μουσικές κατευθύνσεις, αποφάσισαν να δουλέψουν πάλι μαζί,οπότε και κυκλοφόρησαν ένα 7ιντσο κι ένα άλμπουμ.
Στο Guest Mixtape που μας πρόσφεραν,επέλεξαν και τους (εγχώριους)Groove Machine στο “TV Commercial”.

Guest Mixtapes 2 – Cosmic Shadows
Cosmic Shadows – I can’t see
Οι Cosmic Shadows είναι το σχήμα που… βγαίνοντας από το διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε τον Ιανουάριο του 2017 παίζει Garage Psych. Τις επιλογές τους για το Guest Mixtape θα τις ακούσουμε Κυριακή 10/06 στις 19.00 & Δευτέρα 11/06 στις 17.00

Guest Mixtapes 3 – Junkheart
Junkheart – Το τραγούδι του ανέμου
Οι Junkheart έχουν μέχρι στιγμής δύο κυκλοφορίες (η 1η το 2014 κι η 2η το Σεπτέμβριο το 2016-split μαζί με τους Κροταλίας). Εδώ στο αγαπημένο “το τραγούδι του ανέμου”

Σπύρος Καλετσάνος – Noir
Captain Sensible – The Russians Are Coming
Για τον σπουδαίο Penny Rimbaud που σήμερα κλείνει τα 75. Εδώ από το 1981 παρέα με τον Captain Sensible των Damned στο 7” This Is Your Captain Speaking στην Crass records. Έρχονται οι Ρώσοι.

Χριστιάνα Μαγκριώτη & Βαγγέλης Ντούγκος – Twin Kicks
The Decemberists – Severed
Από twin kicks με αγάπη το μπητάτο severed από το καινούριο άλμπουμ των Decemberists, I ‘ll be your girl