Οι επιλογές των παραγωγών του σταθμού γι’ αυτήν την εβδομάδα!

Sotrek – #HUMBAonair
McFlurry – Sleaford Mods
Αλητεία και ζωή…

ToSofoPaidi – Blanketed By Static
Horse Feathers – Belly of June
Έχοντας μόλις φτάσει στην καρδιά του Ιουνίου και αρχή του καλοκαιριού, στην εαρινή ισημερία, ένα τραγούδι για ένα ζευγάρι που, κάποια ζεστή μέρα ενός μακρινού και περασμένου Ιούνη, έκανε έρωτα στο ζεστό καλοκαιρινό γκαζόν.

Σπύρος Καλετσάνος – Noir
Blues Section: ‘Football’ (1968)
Μιας και ζούμε σε ρυθμούς Mundial, αλλά η μουσική δε σταματάει ποτέ να στριφογυρίζει στο μυαλό μας και τα αυτιά μας, σήμερα μια επιλογή που τα “δένει”. Φινλανδία μέσα 60s καταφτάνει ο Jim Pembroke, Άγγλος μουσικός που ήρθε στο Ελσίνκι και συνέβαλε στη δημιουργία μιας εξαιρετικά γόνιμης και πολυσυλλεκτικής σκηνής. Φτιάχνει τους Blues Section το 1967 και παράλληλα με την εμβληματική Love records, το πράγμα πήγε παραπέρα. Το 1968 για λογαριασμό της συλλογής-EP: Perspectives ’68 – Music In Finland (βγήκε το Νοέμβρη εκείνης της χρονιάς από τη Love), ο σπουδαίος Eero Koivistoinen θα γράψει το κομμάτι Football. Δεν ξέρω για του άλλους, αλλά εμένα μου βγάζει κάπως το αυτοσχεδιαστικό, δημιουργικό και ολίγον χαοτικό ποδόσφαιρο που παιζόταν κάποτε (όχι πάντως στη Φινλανδία!)
https://www.youtube.com/watch?v=_3kueikh7hE

Χριστιάνα Μαγκριώτη & Βαγγέλης Ντούγκος – Twin Kicks
The Highwaymen – Highwayman
Η πρόταση των twin kicks για αυτή την εβδομάδα έίναι η εκτέλεση του γνωστού Highwayman του Jimmy Webb από το σουπεργκρουπ της country Highwaymen (Kris Kristofferson, Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings).

Πι Ζήτα – #HUMBAonair
Chumbawamba – Football Song
Όταν οι Chumbawamba έγραφαν τραγούδι για το… ποδόσφαιρο.
Προσοχή! Η μόνη σχέση του περιοδικού με την εθνική Αγγλίας, είναι το νέο μας μπλουζάκι 😉

Oh Hiroshima – Ruach
Το againstthesilence φτιάχτηκε από μια ομάδα ατόμων στις αρχές του 2012 με σκοπό την βαθύτερη ενασχόλησή με τη μουσική (και όχι μόνο). Ήταν η εποχή που τα μπλογκ εμφανιζόντουσαν σαν τα μανιτάρια και η μουσική ουσιαστικά κυκλοφορούσε ελεύθερη χάρη στην εδραίωση του διαδικτύου στην καθημερινότητά μας. Έτσι λοιπόν στο Guest Mixtape τους ανάμεσα σε πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές διάλεξαν κι αυτό το ορχηστρικό…διαμαντάκι.

Monovine – Don’t Make Noise
Οι Monovine έχουν στο ενεργητικό τους Δύο κυκλοφορίες, το “Cliche” το 2011 και το “Swallow” το 2014. Θα ακούσουμε τις επιλογές τους, στα πλαίσια των Guest Mixtapes την Κυριακή 24/06 & Δευτέρα 25/06. Εδώ ακούμε το Don’t Make Noise.

Yiannis Kassetas – Sweetness
Με τέσσερις δίσκους στο ενεργητικό του (στην puzzlemusic) o Γιάννης Κασσέτας θα μας χαρίσει τις μουσικές του επιλογές για το Guest Mixtape Κυριακή 01/07 στις 19.00 & Δευτέρα 02/07 στις 17.00.

No Fake Bone – Stones ‘n’ Crowes
Οι Νο Fake Bone από την Αθήνα κινούνται σε hard funk ‘n’ roll ήχους. Ο πρώτος δίσκος “Against All Odds” είναι διαθέσιμος και η μπάντα έχει ξεκινήσει τα live, ενώ γράφει και παρουσιάζει καινούριο υλικό μαζί με τον Άλεξ Μυλωνά και τον Φώτη Φιλιππάτο.
Oι μουσικές τους επιλογές για το Guest Mixtape θα μεταδοθούν την Τετάρτη 04/07 στις 23.30 & Πέμπτη 05/07 στις 18.00.