Οι επιλογές των παραγωγών του σταθμού γι’ αυτήν την εβδομάδα!

Χριστιάνα Μαγκριώτη & Βαγγέλης Ντούγκος – Twin Kicks
El Ten Eleven – Fanshawe
Από το ομώνυμο ντεμπούτο των El Ten Eleven του 2004, ενός ντουέτου από το LΑ: ένα κομμάτι αντιπροσωπευτικό της αντιραδιοφωνικής – άντε post-rock, άντε κατά το ήμισυ – διάθεσης της επερχόμενης εκπομπής…

Πι Ζήτα & Sotrek – #HUMBAonair
8°6 Crew – Baisse d’un ton
Από την εκπομπή μας στις 21/05 την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε επιλέξει το “Μπόμπαν” από το Θεσσαλονικό ΛΕΞ. Τώρα,έχουμε skinhead reaggae εκ Παρισίων, από τους 8°6 Crew και το δίσκο τους “Working Class Reggae”.
https://www.youtube.com/watch?v=fnwhlxyiCCg

Nass El Ghiwane – Fine ghadi biya khouya
To 29o τεύχος μας εμπνέεται από την Αραβική Άνοιξη και το πώς έχει διαμορφωθεί η ζωή όσων συμμετείχαν σε αυτήν,μέσα από την παρουσία τους σε οπαδικά Ultras σχήματα. Εδώ οι Μαροκάνοι Nass El Ghiwane που ενέπνευσαν την εδραίωση της Αλγερινής rai μουσικής.

Guest Mixtapes 1 – Ramdat
Ramdat w/ F.Raskovic – Jet Float Boat
Οι Ramdat είναι ένα τριμελές αυτοσχεδιαστικό σχήμα, μ’ εμφανείς τις επιρροές από Free Jazz-Post Punk-Noise. Μέχρι στιγμής έχουν δύο κυκλοφορίες. Εδώ ένα δείγμα από το ” Welcome Strange One”.

Guest Mixtapes 2 – Poirot
Elvis Costello & The Brodsky Quartet – For Other Eyes
Ο Γιώργος Δημόπουλος,παλιότερο μέλος στους Pillow & Liarbirds γνωστός ως Poirot επέλεξε στο mixtape του πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους ακούσματα. Εδώ η λίγο πιο ενδιαφέρουσα επιλογή του.

Guest Mixtapes 3 – Arcadian Child
Arcadian Child – Rabbit Hole
Οι Arcadian Child προέρχονται από τη Λευκωσία της Κύπρου. Είναι μεγάλη μας χαρά που με αφορμή τις επιλογές τους για το Guest Mixtape θ΄ακούσουμε κάτι από την Κυπριακή εναλλακτική σκηνή. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Afterglow”.
Κινούνται σε psychedelic μονοπάτια,όπως μπορείτε να πάρετε μια γεύση.

ToSofoPaidi – Blanketed By Static
The Necessaries – Driving and Talking at the Same Time
Οι βραχύβιοι The Necessaries του μακαρίτη Arthur Russell ήταν ένα γκρουπ με μόλις 2 άλμπουμ στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το δεύτερο λεγόταν “Event Horizon” και από αυτό το “Driving and Talking at the Same Time” είναι η συμβουλή οδικής ασφάλειας αλλά και η επιλογή για το Μουσικό Μωσαϊκό αυτής της εβδομάδας.

Σπύρος Καλετσάνος – Noir
A Priori – Στο Βάθος Των Κοριτσίστικων Ντεκολτέ
Με αφορμή τη χθεσινή εκπομπή περί Ελληνικής Jazz, σκάλισα λίγο το παρελθόν και έβγαλα από τη δισκοθήκη μου αυτό το πολύ ξεχωριστό δισκάκι. 1986 Θεσσαλονίκη Ano Kato records και το ομώνυμο εξαιρετικό LP των A Priori, ηχογραφημένο στο Αγροτικόν του Παπάζογλου. Με εξαίρετους μουσικούς και πολύ ευφυείς τίτλους κομματιών, σ’ ένα …χαλαρό jazz-rock κλίμα. Εδώ το κομμάτι που κλείνει την πρώτη πλευρά του δίσκου: Στο Βάθος Των Κοριτσίστικων Ντεκολτέ.

Πι Ζήτα – Μια Παρτίδα με το HUMBA!
The Clean – Someone
Όσο και να έψαξα σε περασμένες εκπομπές “Noir” δεν βρήκα τους the Clean από τη Νέα Ζηλανδία. Μπάντα από το 1978 που έβγαλε 2 singles, 2 ΕΡ στις αρχές των 80ς στην Flying Nun Records ενώ στη συνέχεια 1 single στη Dark Beloved Cloud,5 άλμπουμ (χώρια τα lives & τις συλλογές) σε μια σειρά από άλλες εταιρίες. Το κομμάτι αυτό -που δεν λέω από πού το πρωτοάκουσα- μου κόλλησε κι ως συνήθως το ακούω πολλές μα πάρα πολλές φορές. Απολαύστε το και μετά ψάχτε και για τον ήχο του… Dunedin. Tι; Μόνο οι Αμερικάνοι ή οι Άγγλοι θα φτιάχνουν ηχητικές τεχνοτροπίες με γεωγραφική ονομασία;