Οι επιλογές των παραγωγών του σταθμού γι’ αυτήν την εβδομάδα!

Πι Ζήτα & Sotrek – #HUMBAonair
Metal Urbain – Paris Maquis
Οι Métal Urbain από το Παρίσι συνέβαλλαν καθοριστικά στην εξέλιξη της γαλλικής σκηνής, πρωτοτυπώντας με τη χρήση drum machine & synths… Στην Αγγλία έγιναν δεχτοί μ΄ενθουσιασμό, ακόμη και από τον John Peel κυκλοφορώντας δουλειές τους και στην Rough Trade. Ενώ διαλύθηκαν το 1980,ξαναενώθηκαν το 2003 κυκλοφορώντας και το 2006 τυπικά τον πρώτο του δίσκος με παραγωγή του Jello Biafra.
Ακούμε από το 2ο single τους

https://www.youtube.com/watch?v=09IgKPeWGmA

The Jam – Strange Town
8 χρόνια λοιπόν Music Society και παίρνοντας έμπνευση από τους στίχους των the Jam:
Rush my money to the record shops
I stop off in a back street
Buy myself a snort
We got our own manifesto
Be kind to queers
And I’m so glad the revolution’s here
It’s nice and warm now!

https://www.youtube.com/watch?v=omJZ3z5PYSY

ToSofoPaidi – Blanketed By Static
The Smiths – Unhappy Birthday
Χθες Πέμπτη γιορτάσαμε σ’ ένα όμορφο μπαρ της Αθήνας, πίνοντας, τα 8α γενέθλια του Music Society Web RadiON και του ευχηθήκαμε να τα εκατοστήσει. Επειδή όμως η εκπομπή “blanketed by static” αγαπά μεν τους φίλους και το ραδιόφωνο της, απεχθάνεται ωστόσο οικτρά τις επετείους και τα πανηγύρια, επέλεξε μόλις την επόμενη ημέρα να ζητήσει από τον Morrissey και τους The Smiths να ευχηθούν με τον δικό τους κακορίζικο τρόπο τα “χρόνια πολλά”.

Σπύρος Καλετσάνος – Noir
Elaine Brown – The Meeting [Black Panther Party Anthem]
Μαύρη, γυναίκα, πολιτικό ον και τραγουδίστρια, η Elaine Brown έζησε (και ζει ακόμα) μια έντονη ζωή. Στους αγώνες, στους Μαύρους Πάνθηρες, αλλά και μέσα στους 2 δίσκους της. Ο πρώτος Seize the Time εκδόθηκε το 1969 και εμπεριέχει μια σειρά από εξαιρετικά τραγούδια, με την καταλυτική παρουσία και συνδρομή του μεγάλου Horace Tapscott και της Arkestra του. Με αφορμή την χθεσινή εκπομπή, αλλά και ένα κείμενο μας στο καινούργιο HUMBA (τεύχος 29), σχετικό με την Brown, εδώ ο άτυπος ύμνος του κόμματος των Πανθήρων, The Meeting. Όταν ακόμα η ελπίδα ήταν ζωντανή και η φλόγα μας έκαιγε.

Χριστιάνα Μαγκριώτη & Βαγγέλης Ντούγκος – Twin Kicks
Bokomolech – Sin River
Από το κορυφαίο ντεμπούτο τους Xero του 1995, ένα αγαπημένο κομμάτι από μια μπάντα θρύλο της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής. Με αυτή την σκηνή θα ασχοληθούμε την Κυριακή που μας έρχεται.

Πι Ζήτα – Μια Παρτίδα με το HUMBA!
Venetian Snares x Daniel Lanois – United P92
Ας ακούσουμε τη σύμπραξη του Venetian Snares (κατά κόσμον Aaron Funk- ναι ο πατέρας του λεγόμενου κι ως breakcore) με τον παραγωγό δίσκων τον Daniell Lanois (Neil Young μέχρι U2,αλλά και συνεργασία με τον Brian Eno). Πώς να την ονομάσουμε; Ας αρκεστούμε στον ευρύ όρο “ηλεκτρονική μουσική” κι ας δώσουμε βάση εδώ στο πιο μεγάλο τραγούδι του δίσκου,που προφανώς ακούγεται ολόκληρος!

Latcho Drom – Latcho Drom
Maurice el Medioni meets Roberto Rodriguez – ANa Ouana
Αλγερινο-Κουβανική μαγεία!

Νίκος Ταλεμόπουλος – Άγρυπνοι στην Αθήνα
Sangre de Muerdago – Medianoite
Ένας από τους καλύτερους δίσκους που άκουσα φέτος ήταν το κέλτικο φολκ Noite των Sangre de Muerdago. Οι ίδιοι αναφέρουν για τους εαυτούς τους: “Sangre de Muerdago stands on the wild side, on top of the cliffs, at the depths of the woods… Galician Folk songs to heal and roam, to dance and love.”