Οι επιλογές των παραγωγών του σταθμού γι’ αυτήν την εβδομάδα!

Δημήτρης Δελής – Honky Tonk Lagoon
You Are Wolf – Breathe In Breathe Out
Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το δεύτερο album των You Are The Wolf με τίτλο Keld ,συνέχεια του ”Ηawk to the Hunting Gone” του 2014.Οι You are The Wolf προέρχονται απο το Λονδίνο και αποτελούνται απο τους Kerry Andrew,Sam Hall και Peter Ashwel. Χαρακτηρίζουν την μουσική τους ως Avant Folk και πρόκειται για έναν πολύ όμορφο δίσκο που παντρεύει την αγγλική παραδοσιακή folk με ηλεκτρονικά στοιχεία και διάφορες ποπ και new classical πινελιές.

Βαγγέλης Ντούγκος & Χριστιάνα Μαγκριώτη – Twin Kicks
Xhol Caravan – All Green
Η επιλογή μας για αυτή τη βδομάδα είναι άκρως ανοιξιάτικη-πασχαλινή για κάποιον απροσδιόριστο λόγο! Γερμανικό krautrock του ’69, από τους Xhol Caravan και το LP Electrip, με ιδιαίτερα trippy διάθεση.

Γιώργος Φερτάκης – Το Φράγμα Του Ήχου
Nadine Shah – Holiday Destination
Ετοιμάζοντας τις Guest Mixtapes, επιλογές τις οποίες κάνουν άνθρωποι που αγαπάνε την μουσική όσο εμείς και έχουμε την χαρά να εντάσσουμε στο πρόγραμμα του σταθμού πέφτω πάνω σε αγαπημένα, ξεχασμένα (από εμένα), περίεργα και ενίοτε εξαιρετικά καινούργια τραγούδια, όπως αυτό της Nadine Shah την οποία αγνοούσα. Η τριαντάχρονη Αγγλίδα έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ και έχει συνεργαστεί με τον Tom Robinson, τον Ghost Poet και την Maya Jane Coles.

Πι Ζήτα – Μια Παρτίδα με το HUMBA!
Redskins – Bring It Down
Στην επανέναρξη “μιας Παρτίδας με το HUMBA!” μιλώντας για τη Rayo Vallecano φτάσαμε στο τραγούδι των Social Waste για το Ποτοσί της Βολιβίας, διάσημο για το σύστημα εξόρυξης του ασημιού και την μεγάλη θνησιμότητα των εργατών στα ορυχεία. Το Ποτοσί είναι αδελφοποιημένο με την πόλη York. Από το York κατάγονται κι οι Redskins.Mια μπάντα που σίγουρα ακούνε κι οι Bukaneros.

Δημήτρης Μεταξάκης & Νίκος Rocknrolla – Rocknrollaz Radioshow
The Jesus And Mary Chain – Nine Million Rainy Days

Πι Ζήτα & Sotrek – #HUMBAonair
Ernie Fields Orch. – In The Mood
Στην τελευταία εκπομπή του HUMBAonAir πριν το Πάσχα ασχοληθήκαμε με το 1959 ξεφυλλίζοντας το περιοδικό “Η Διάπλαση των Παίδων”.
Σε κατανυκτικό κλίμα λοιπόν…

Σπύρος Καλετσάνος – Noir
Archie Shepp – Attica Blues
Ένα χορταστικό- και σχετικό με πολλά- album, είναι το Attica Blues του Archie Shepp. Η εξέγερση στην φυλακή Attica τον Σεπτέμβρη του ’71, τα παιδιά, ο σύντροφος George Jackson (που δολοφονήθηκε από το κράτος), ο Charlie Parker παρουσιάζονται το 1972 (Impulse), με τη συνοδεία 30! μουσικών και 7 τραγουδιστών-αφηγητών. Μαζί τους ο μεγάλος σαξοφωνίστας της Jazz από τη Florida (στα 80 του σήμερα), με ένα τεράστιο έργο από πίσω του. Εδώ λοιπόν περικλείεται funk, ποίηση, big bands, bop, free/avant καταστάσεις και φυσικά πολιτική και οι αγώνες των Άφρο-Αμερικάνων. Άλλωστε ο Archie αναφέρθηκε πολλάκις σε αυτούς τους αγώνες. Εδώ το παραθέτω ολόκληρο, μιας και είναι αριστούργημα.

Latcho Drom – Latcho Drom
Enrique Morente – Sanctus
Συντονισμένο με το πνεύμα των ημερών, τη Μεγάλη Παρασκευή στις 20:00 το Latcho Drom ακούει την αγαπημένη του θεία λειτουργία σε φλαμένκο ρυθμούς από τον Enrique Morente φυσικά.