Οι επιλογές των παραγωγών του σταθμού γι’ αυτήν την εβδομάδα!

ToSofoPaidi – Blanketed By Static
Savages – Shut Up
Μια δυναμική post-punk μπάντα από το Λονδίνο, αν και η lead singer είναι Γαλλίδα, οι Savages μας έχουν χαρίσει έως σήμερα δύο υπέροχα album. Το video clip για το Shut Up υπογράφει ο σκηνοθέτης Giorgio Testi.

Νίκος Ταλεμόπουλος – Άγρυπνοι στην Αθήνα
Aimee Mann – Patient Zero
Η Aimee Mann έβγαλε έναν από τους καλύτερους μπαλαντοειδείς δίσκους του 2017, εδώ ίσως η καλύτερη κομματάρα από αυτόν.

Πάνος Φιλιάνος & Χρήστος Σπύρου – Besa Focus Podcast
Phil Collins – Against All Odds (Take A Look At Me Now)
Ο Phil Colins θυμίζοντας τις μέρες που η ποπ μουσική δεν κατακλιζόταν από την μανία της εικόνας αλλά από μουσικά κριτήρια. Μία από τις ισχυρότερες power μπαλάντες.

Latcho Drom – Latcho Drom
Belleruche – Longer Days, Longer Nights
Τurntable soul συνηθίζουν να λένε ότι παίζουν οι Λονδρέζοι Belleruche και τους ταιριάζει γάντι!

Σπύρος Καλετσάνος – Noir
Nerosubianco – To Be Free
Ένα περίεργο Ιταλικό film του Tinto Brass (μετ’ έπειτα τσοντάκια), σε μουσική ενός group που προήρθε από το διωγμό μελών των Procol Harum. Οι Freedom, έβγαλαν 5 δίσκους ως το ’72, ο πρώτος τους όμως, που για όνομα του είχε αυτό της ταινίας Nerosubianco (μαύρο στο άσπρο) είναι, κατ εμέ πάντα, ο καλύτερός τους και ένα από τα -σχετικά άγνωστα- διαμάντια των 60s. Με το άψογο χρωματιστό εξώφυλλο (του film), μπλέκοντας psychedelic rock με hammond, ο δίσκος είναι όλος εξαιρετικός, αλλά ξεχωρίζω το… φευγάτο To Be Free.

Δημήτρης Δελής – Honky Tonk Lagoon
Doc Watson – Omie Wise
Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε από την Yep Roc Records και την The Southern Folklife Collection, το ”Live at Club 47”, μια συναυλία του Doc Watson στο πιο γνωστό folk club του Cambridge το 1963. ‘Εχει 26 κομμάτια, μερικά δεν τα έχουμε δει αλλού και φυσικά πολλά folk και blues standards. Δεν περιέχει το κάτωθι τραγούδι, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Πι Ζήτα – #HUMBAonair
Pol Pot – Eisbar
Οι Pol Pot προέρχονται από τη Zaragoza {δεν ξέρω προφορά εις την Ανδαλουσιάνικη} κι ήρθαν στις 11/02 στην Αθήνα, στα πλαίσια της περιοδείας τους στην Ελλάδα, στο Ίδρυμα 2.14. Έπαιξαν τέλεια και μάθαμε εμείς οι…αδαείς και το τραγούδι Eisbar που πρωτοπαίχτηκε από τους Γερμανούς Grauzone. Post punk/new wave στα καλύτερά του(ς)…