Οι επιλογές των παραγωγών του σταθμού γι’ αυτήν την εβδομάδα!

Νίκος Ταλεμόπουλος – Άγρυπνοι στην Αθήνα
Johann Johannsson – Melodia
Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του καιρού μας έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη Παρασκευή, καλό ταξίδι Jóhann

Δημήτρης Κουτουκάκης – Groovy Ingredients
Pulsar Trio – Seven Horses And A Hornet
Σύγχρονο Jazz trio με κλασικό πιάνο / sitar / drums από το Πότσδαμ της Γερμανίας μαγεύουν και ταξιδεύουν το μυαλό…εδω ακούμε ένα κομμάτι από το δεύτερο τους δισκάκι “Cäthes Traum” (Τ3records – 2016).

Χριστιάνα Μαγκριώτη & Βαγγέλης Ντούγκος – Twin Kicks
The Scarring Party – Revelator
Ένα κουαρτέτο από το Μιλγουόκι που δύσκολα κατατάσσεται σε είδος, σε ένα κομμάτι που δένει κουτί με το επερχόμενο αφιέρωμά μας στις μουσικές του τσίρκου.

Σπύρος Καλετσάνος – Noir
MISS X – Christine
Ένα κομμάτι αφιερωμένο στην Christine Keeler (χορεύτρια, μοντέλο και …πέτρα του σκανδάλου Προφιούμο), γραμμένο από τον μέγιστο John Barry. 1963 και μια ηθοποιός η Joyce Blair κάτω από το ψευδώνυμο Miss X ηχογραφεί το single Christine/S-E-X στην Ember (βγήκε Ιούλιο εκείνης της χρονιάς). Ένα απόλυτα 60s κομμάτι, με το φοβερό πιανάκι και τα ταιριαστα κρουστά στο βάθος, μαζί με την αποπνέουσα ερωτισμό ερμηνία και ατμόσφαιρα. Αν και προτιμώ την Ιταλική εκδοχή (από Ettore Cenci, επίσης το ’63), μιας και σαν λαός αλλά και σαν γλώσσα οι Ιταλοί είναι απείρως πιο ερωτικοί από τους συνήθως νερόβραστους Άγγλους, εν τέλη κατέληξα στο πρωτότυπο.

Λίλα Πολίτη – Razzmatazz
D.A.D – Laugh n’ a Half
Μπάντα από την Κοπεγχάγη που έκανε το ντεμπούτο της το 1982 με το όνομα Disneyland After Dark. Καθώς η Walt Disney Company απείλησε με μηνύσεις αναγκάστηκαν να το αλλάξουν σε D.A.D. Tο 1991 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Riskin’it All, όπου βρίσκεται και το συγκεκριμένο τραγούδι.

Πι Ζήτα – #HUMBAonair
ΚΑΤΑΧΝΙΑ – Εσμαχάλ
Αυτό το παιχνίδι με το ποιος θα παίξει κάτι που πρωτάκουσε την προηγούμενη φορά με έβγαλε χαμένο από τον Παναγιώτη τώρα όμως {καταγεγραμμένα} πρόλαβα και ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ με το νέο δίσκο της crust μπάντας από τη Θεσσαλονίκη, τους ΚΑΤΑΧΝΙΑ, ακούγοντας το προτελευταίο τραγούδι που μιλάει για το προσφυγικό το “Εσμαχάλ”
Άκου Εσμαχαλ
η θάλασσα
μιλάει, φωνάζει ελευθερία

Latcho Drom – Latcho Drom
Midlake – Small Mountain
Μια ταρκοφσκικής έμπνευσης σπουδή στη λιτότητα της φολκ που δείχνει πόση μαεστρία χρειάζεται ώστε το προσωπικό βίωμα να αντανακλά ένα οικουμενικό αίσθημα και το αντίστροφο.

Γιώργος Φερτάκης – Το Φράγμα Του Ήχου
The Hunters – Russian Spy And I
Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε καθώς άκουγα το cd – συλλογή που μοιράσαμε στο τελευταίο πάρτι του σταθμού. Επιλεγμένο από την εκπομπή Noir, το Russian Spy And I των Ολλανδών Hunters (που μέχρι τώρα αγνοούσα και ας έχουν βγάλει καμιά ντουζίνα 7’) αποτελεί μια σουρεαλιστική γέφυρα μεταξύ Αμερικής & Ρωσίας καταμεσής του ψυχρού πολέμου. Έρημος – στέπα, δυόμιση λεπτά δρόμος.

Δημήτρης Δελής – Honky Tonk Lagoon
Pearls Before Swine – Another Time
Ένας ακόμη τεράστιος έφυγε αυτή τη βδομάδα,καλό ταξίδι Tom Rapp. Ευχαριστούμε για όλα.