4th Athens Celtic Music Festival
Πέμπτη 17 Μαΐου – Κυριακή 20 Μαΐου
Κινηματογράφος Τριανόν
Το Athens Celtic Music Festival μεγαλώνει!
Πιστό στο ραντεβού του για 4η συνεχή χρονιά με το θερμό κοινό του, φέτος γίνεται τετραήμερο, φιλοξενώντας αγαπημένες μπάντες, workshops, δρώμενα, παραμύθια για τα παιδιά και προσκεκλημένους καλλιτέχνες από την Ιρλανδία και την Αμερική.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε πέρυσι, οι λάτρεις της κέλτικης μουσικής θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν και πάλι στο Τριανόν ένα μαγικό τριήμερο συναυλιών κάτω από τα αστέρια, χάρη στην ανοιγόμενη οροφή του κινηματογράφου, ενώ την πρώτη μέρα, που είναι αφιερωμένη στα workshops, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μοναδικά σεμινάρια για γκάιντα, κέλτικο τραγούδι, bodhran κ.α. με κάποιους από τους καλύτερους μουσικούς του κάθε είδους!
Συμμετέχουν: Iernis, Noriana και Sòlastas από την Αθήνα, Trees Celts Medieval (Βόλος) και Tir Fada (Θεσσαλονίκη)
Guests: Κέλτικη Χορωδία Curfá (Αθήνα)
Scott Mavroudis (Ιρλανδία)
David Alexander (Τέξας, ΗΠΑ)
Paddy Egan (Ιρλανδία)
Nicola Stathers (Ιρλανδία)
Τιμές εισιτηρίων
14 ευρώ (στο ταμείο), 12 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (προπώληση early bird, άνεργοι, ΑμεΑ και ένας/μία συνοδός), 25 ευρώ (ενιαίο εισιτήριο για το τριήμερο)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.00
Ώρα έναρξης συναυλιών: 18.30
Προπώληση: στο ταμείο του Τριανόν, καθημερινά από τις 18.00-23.00 και
στο δίκτυο Viva.gr https://www.viva.gr/tickets/music/trianon/4th-celtic-music-festival/
Official site: http://www.celticmusicfestival.gr/
Fb page: https://www.facebook.com/Athens-Celtic-Music-Festival-492975957733119/
Πληροφορίες:
Τ: 210 8215469, Ε: [email protected], [email protected]
Απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα στο χώρο της παράστασης.
Η χρήση κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να είναι στο αθόρυβο λόγω ηχογράφησης και βιντεοσκόπησης
Πληροφορίες για τα συγκροτήματα και τους καλεσμένους καλλιτέχνες
Curfá Gaelic Nordic Choir / Σκανδιναβική Κέλτικη Χορωδία Curfá
Η χορωδία δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 μετά από συμφωνία των μελών και της καθηγήτριας του σεμιναρίου ιρλανδικού τραγουδιού, Λαμπρινής Γιώτη, και πραγματοποίησε την παρθενική της εμφάνιση στο 3ο Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής το 2017. Απαρτίζεται από 31 μέλη (όλοι μαθητές των σεμιναρίων). Το όνομα σημαίνει ρεφραίν στη γαέλικη (κέλτικη) γλώσσα. Το ρεπερτόριο της χορωδίας είναι κυρίως παραδοσιακά μονοφωνικά, αλλά και πολυφωνικά τραγούδια και ορχηστρική μουσική σε μεταγραφή για χορωδία από Ιρλανδία, Σκωτία, Σουηδία και τις Βόρειες Χώρες. Είναι η μοναδική χορωδία στο είδος της στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Μέλη
Διεύθυνση χορωδίας, επιμέλεια, έρευνα, εναρμονίσεις: Λαμπρινή Γιώτη
Soprani: Βιβή Σμέτη, Όλγα Κοτσιρέα, Άννα Τρομάρα, Αγγελική Βλαστάρη, Αγγελική Αρβανίτου, Βασιλική Ανδρωνή, Χρυσάνθη Προβατά, Χρύσα Μαγγανά, Άννα Παντελάρου, Τζοάννα Μπεμπελάκη, Μαρία Πετρουτσά, Δανάη Μητσάκου, Βίκυ Αλεξοπούλου
Alti: Ευγενία Ντάσιου, Άλκηστη Παλαιοθοδώρου, Ραχήλ Αγγέλου, Αργυρώ Μπρατσιώτη, Αμέρισσα Φτούλη, Βερονίκη Κρικώνη, Ann Venette Χριστοδούλου, Δανάη Νικολοπούλου, Δέσποινα Παυλίδου
Ανδρικές φωνές: Χάρης Μελιανός, Ηλίας Πατρινός, Άγις Κόντος, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Σταμάτης Πάρχας, Κωνσταντίνος Σαρρής, Παναγιώτης Βλαστός
facebook
Iernis
Αρχικά με την ονομασία «Κελτοί», έπειτα ως «Iernis», το συγκρότημα υπάρχει και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1997.
Με διάφορες συνθέσεις οργάνων και μελών, αλλά με βασικό πυρήνα τα αδέλφια Μανώλη και Γιώργο Γαλιάτσο, ασχολούνται με τη διάδοση της παραδοσιακής κέλτικης μουσικής στην Ελλάδα, αλλά και με τη διάσωση και την εκτέλεση κέλτικων τραγουδιών, που δεν έχουν εμφανιστεί πολλές φορές στη δισκογραφία.
Τον Ιούνιο του 2012, οι Μανώλης και Γιώργος Γαλιάτσος έπαιξαν ως προσκεκλημένοι του Andy Irvine στις συναυλίες-αφιέρωμα για τα 70στά γενέθλιά του στο Vicar Street του Δουβλίνου.
Το ρεπερτόριο των Iernis αποτελείται από χορευτικούς σκοπούς Reels, Jigs, Hornpipes, τραγούδια από τον 16ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Ταυτόχρονα, πειραματίζονται με τα κοινά σημεία της ελληνικής και ιρλανδικής παράδοσης και επιχειρούν να παρουσιάσουν ένα πάντρεμα των δύο μουσικών ιδιωμάτων.
Με το σκεπτικό αυτό και με εφόδιο τη μακρόχρονη πείρα τους, οι Iernis μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε από τις μουσικές εκδόσεις «Music Corner», η οποία περιλαμβάνει 8 τραγούδια και 7 σκοπούς σε διασκευή Iernis.
«Ἰέρνη» ήταν η ονομασία που έδωσε ο αρχαίος Έλληνας εξερευνητής Πυθέας από τη Μασσαλία στο νησί που σήμερα ονομάζεται Ιρλανδία, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στη βορειοδυτική Ευρώπη γύρω στο 320 πΧ, βασισμένη στην προϋπάρχουσα τοπική Πρωτο-Γοϊδελική ονομασία Īweriū, από την οποία προέρχεται και το Éire.
Μέλη του συγκροτήματος :
Χρυσούλα Κεχαγιόγλου – φωνή, κουτάλια
Γιώργος Γαλιάτσος – φωνή, κιθάρα, ιρλανδικό μπουζούκι
Μανώλης Γαλιάτσος – ιρλανδικό μπουζούκι, μαντολίνο, banjo
Ηλίας Πατρινός – bodhrán
Ηλίας Γυφτονικολός – βιολί
Παναγιώτης Πουλής- βιολί, Ιρλανδικό φλάουτο, φλογέρες, bagpipes, concertina
Noriana Celtic Quartet
Οι Noriana είναι ένα γυναικείο κουαρτέτο που αγαπά την κέλτικη μουσική παράδοση και συνέλλεξε κάποιες από τις ομορφότερες μελωδίες και τραγούδια της: ιρλανδικούς χορούς όπως reels, jigs και polkas, τραγούδια που μιλούν για την αγάπη, τον αποχωρισμό, την ξενιτιά, το ουίσκι.
Το λαούτο στη θέση της κιθάρας, το νταούλι και το καχόν στη θέση του bodhrán, καθώς και το διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο του κάθε μέλους των Noriana, έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ξεχωριστού, φρέσκου και ζωηρού ηχοχρώματος.
Το σχήμα δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2015 με πρωτοβουλία της Ειρήνης Τριανταφυλλίδη και έχει εμφανιστεί:
-σε φεστιβάλ (1ο Φεστιβάλ Ελαιώνα, 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού, 2ο & 3ο Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής, Βέροια Εύηχη Πόλη, Ταξιδεύοντας Αγγλία)
-μουσικές σκηνές (ΔΕΚΑ4, ΣΠΙΤΙ, SILLY WIZARDS, ΣΠΙΡΤΟ, MIKE’S IRISH BAR, JAZZ POINT, JAMES JOYCE, O‘ CANTO PUB, ZP87, BEER TALES, 1002 ΝΥΧΤΕΣ, POEMS N’ CRIMES, BLUE BEAR, BLINDERS, ΠΟΛΙΣ κ.α),
-διάφορες εκδηλώσεις (έκθεση ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων) και σε συνεργασία με την Ελληνοϊρλανδική Ένωση σε εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία κ.α.
-επίσης εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου Κυπουργού “Τα Μυστικά της Μουσικής” στην ΕΡΤ2, στην εκπομπή “Μαζί το Σαββατοκύριακο” στην ΕΡΤ1 και έχει επενδύσει μουσικά μέρος της παιδικής θεατρικής παράστασης “Το Δέντρο της Γνώσης”.
Μέλη
Ειρήνη Τριανταφυλλίδη, λαούτο – φωνή
Ελευθερία Πολογεώργη, φλάουτο
Μιμή Μουρατίδου, βιολί
Νατάσα Παυλάτου, νταούλι – καχόν
Sòlastas Celtic/Nordic Μusic Band
Sòlastas στα σκωτσέζικα γαέλικα σημαίνει «ο φωτισμένος».
Οι Sòlastas παίζουν world music, κυρίως άγνωστα τραγούδια στην αγγλική και γαέλικη γλώσσα από Ιρλανδία, Σκωτία, αλλά και σαμανικούς σκοπούς από τους Sami, παραδοσιακή μουσική από τη Σουηδία, τα Απαλάχια Όρη, τη γυναικεία παράδοση του Χεράτ (Καμπούλ), το Αφγανιστάν, την Ελλάδα, τη θρησκευτική μεσαιωνική παράδοση της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Καταλονίας, καθώς και τη μουσική των Βαλκανίων σε δικές τους ενορχηστρώσεις βασισμένες στο ύφος του κάθε είδους. Πολλά από τα τραγούδια είναι χωρίς τη συνοδεία οργάνων ή με όσο το δυνατό λιγότερα όργανα.
Η μπάντα ξεκίνησε ως ντουέτο το 2011 με το όνομα «Labrini Gioti & George Tsimbouksis Project», μέχρι το 2013 που ενώθηκαν με τον Αντώνη Πανταζή και ξεκίνησαν τους αυτοσχεδιασμούς & τα live με ηλεκτροακουστικό ήχο πάνω σε παραδοσιακές μουσικές. Το 2015 προστέθηκαν στην ομάδα οι κοντραμπασίστες Αντώνης Τζίκας και Θοδωρής Κουέλης(session). Τα όργανα που χρησιμοποιούν είναι τραγούδι, πιάνο, nyckelharpa (το παραδοσιακό σουηδικό μεσαιωνικό όργανο), αμερικάνικο μαντολίνο, πορτογαλική μαντόλα και adufe (κρουστό), τρίχορδο μπουζούκι, κιθάρα, φλογέρες, φλάουτο με ράμφος και κοντραμπάσα. Το 2018 προστέθηκε ο Γιάννης Καραμανιώλας στην μπάντα, σαν κοντραμπασίστας.
Η μπάντα συνδιοργανώνει από το 2014 μαζί με άλλες κέλτικες μπάντες, το Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής και έχει παρουσιαστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές, στο Φεστιβάλ Φαντάστικον 2016, στο 1ο, 2ο και 3ο Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής, στο Τριανόν και σε ραδιοφωνικές εκπομπές, μεταξύ άλλων.
Είναι πρωτοπόροι στη διάδοση της σουηδικής- νορβηγικής παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα.
Συνεργάζεται με τον Ελληνο-Ιρλανδικό Σύλλογο, την Ιρλανδική και τη Βρετανική Πρεσβεία.
Μέλη
Λαμπρινή Γιώτη, τραγούδι- πιάνο- ρεπερτόριο
Γιώργος Τσιμπουξής, μπουζούκι- κιθάρα
Αντώνης Πανταζής, αμερικάνικο μαντολίνο
Γιάννης Καραμανιώλας, κοντραμπάσο
facebook | youtube | soundcloud
Tir Fada
Tir Fada στην κέλτικη γλώσσα, που ομιλείται από ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Σκωτίας και Ιρλανδίας, σημαίνει «μακρινή γη».
Όμως πόσο μακρινή μπορεί να είναι για τους Έλληνες η μουσική αυτής της γης ή πόσο κοντά μπορεί να είναι τελικά τα δύο νησιά, η Κρήτη και η Ιρλανδία; Οι Tir Fada είναι ένα μουσικό σχήμα με βάση τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε από την αγάπη του για την κελτική μουσική παράδοση, λαμβάνοντας υπόψη και τις καταβολές των μελών του.
Η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε στο 3ο Φεστιβάλ Χουδετσίου 2012 και έκτοτε, συνεχίζει την παρουσία του σε διάφορες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας, αλλά και σε φεστιβάλ. Ιδιαίτερη στιγμή του σχήματος ήταν η σύμπραξη επί σκηνής με τους Morag Brown, Lovisa Brown & Lewis Powell-Reid στο Εδιμβούργο τον Απρίλη του 2014.
Τα τελευταία δύο χρόνια το σχήμα ασχολείται και με την παρουσίαση παραμυθιών από την κέλτικη παράδοση σε παιδιά, με αφήγηση από την Έλσα Μουρατίδου και συνοδεία κέλτικων κομματιών και τραγουδιών από όλο το σχήμα.
Τα μέλη του σχήματος είναι:
Έλσα Μουρατίδου: Τραγούδι
Κώστας Κυριτσάκης: Βιολόλυρα, μαντολίνο
Γιώργος Σκαρογιάννης: Ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα
Στάθης Παρασκευόπουλος: Κρουστά
Treescelts Medieval
Οι «Treescelts Medieval» είναι ένα μουσικό σχήμα που παίζει μεσαιωνική, κέλτικη και σεφαρδίτικη μουσική.
Το σχήμα αποτελούν οι Ιωάννης Κουλιανός, Γιώργος Δάκας, Τηλέμαχος Τσιαχρής και Λήδα Φιλιπποπούλου, Μιχάλης Μαζής (session μουσικός). Φίλοι που ασχολούνται με τη μουσική από την εφηβεία τους.
Το ενδιαφέρον τους για την κέλτικη και μεσαιωνική μουσική κουλτούρα προέκυψε μέσα από την μελέτη και τον πειραματισμό με διάφορα είδη μουσικής και σε συνδυασμό με την ελληνική παραδοσιακή μουσική.
Χρησιμοποιούν φωνητικά, ιρλανδικό μπουζούκι, μεσαιωνικό γκιτέρν, φλογέρες, πiπιζα, γκάιντα, άρπα και ποικίλα κρουστά, σε σκοπούς και τραγούδια από την Ιρλανδία, τη Σκωτία, τη μεσαιωνική Γαλλία και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ευρώπης και Μεσογείου.
Η ενορχήστρωση των κομματιών βασίζεται στη μουσική τους ευαισθησία, η οποία φέρει επιρροές από τα μουσικά τους ακούσματα, κρατώντας τις παραδοσιακές φόρμες και τη παραμυθένια ατμόσφαιρα της εποχής.
Scott Mavroudis (uileann pipes, low whistle)
Η ιστορία του Σκοτ με την ιρλανδική μουσική ξεκίνησε το 1985, όταν άρχισε μαθήματα φλογέρας στο σχολείο του στο Carlow, μια πόλη στη νοτιοανατολική Ιρλανδία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Προχώρησε στην ιρλανδική γκάιντα (uilleann pipes) περίπου το 1992 με τη μεγάλη προσωπικότητα της ιρλανδικής παραδοσιακής μουσικής, τον Mikey Byrne. Έχει παίξει με διάφορους μουσικούς και μπάντες σε πολλά φεστιβάλ της Ιρλανδίας, αλλά και σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Παίζει επίσης, μαντολίνο και ιρλανδικό μπουζούκι. Συμμετέχει στο Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής από το 2016.
Nicola Stathers (uileann pipes- tin whistle) & Paddy Egan (concertina)
H Nicola Stathers κατάγεται από την Καλιφόρνια και παίζει ιρλανδική μουσική και uileann pipes από 12 χρονών. Είναι μέλος του θρυλικού San Francisco Pipers Club. Καθηγητές της ήταν οι Tom Creegan και Eliot Grasso (επίσης απόφοιτος Εθνομουσικολογίας από το Πανεπιστήμιο του Limerick και συμφοιτητής της Λαμπρινής Γιώτη και του Paddy Egan), Paddy Keenan, Mick O ‘ Brien και Maire Ni Grada. Τo 2003, ταξίδεψε στην Ιρλανδία όπου παρακολούθησε το Willie Clancy Summer School για αρκετά καλοκαίρια και σπούδασε με τους Jimmy O’ Brien Moran και Nollaig Mc Carthy. Το 2013, διακρίθηκε σαν φιναλίστ στην κατηγορία των Uileann Pipes (ιρλανδικής γκάιντας) στον μουσικό διαγωνισμό All- Ireland Fleadh. Διαμένει στην Ιρλανδία τα τελευταία χρόνια, όπου παρουσιάζεται σαν ντουέτο με τον Paddy Egan.
O Paddy Egan κατάγεται από την κομητεία Wicklow της Ιρλανδίας. Ξεκίνησε τη μελέτης της κοντσερτίνας όταν ήταν 7 χρονών με τον μεγάλο μουσικό Larry Kinsella. To 2007, πήρε το μεταπτυχιακό του στην Εθνομουσικολογία από το Πανεπιστήμιο του Limerick (Irish World Academy of Music and Dance), συμφοιτητής με τη Λαμπρινή Γιώτη. Διδάσκει και παίζει κοντσερτίνα στο παλαιότερο φεστιβάλ της Ιρλανδίας, το Cooley Collins Trad Fest στο Gort (Galway). Είναι φοιτητής διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο του Cork, όπου μελετάει τα χειρόγραφα και μουσικά projects της συλλογής του μεγάλου ιρλανδού συνθέτη Seán Ó Riada.
Το μήνυμα των δύο μουσικών προς το αθηναϊκό κοινό
David Alexander
Ο David Alexander είναι βετεράνος της γκάιντας εδώ και 20 χρόνια, μαθητής του διάσημου Kevin McLean και μέλος της Houston Highlander Pipes & Drums, της ιστορικής μπάντας γκάιντας του Τέξας. Έχει παίξει στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σκωτία και την Ελλάδα, συμμετέχει σε διαγωνισμούς γκάιντας στο Τέξας και έχει κάνει πολλές διεθνείς συνεργασίες με σημαντικά ονόματα από το χώρο.
[email protected]
———————–
Workshops και αναλυτικό πρόγραμμα κάθε μέρας
Workshops
Τα σεμινάρια αναφέρονται σε όσους αγαπάνε την κέλτικη μουσική και θα ήθελαν να μυηθούν στα μυστικά της. Είναι εισαγωγικά και ταχύρυθμα. Προαιρετικές οι μουσικές γνώσεις και απαραίτητο το “μουσικό αυτί”!
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής με την αποστολή του βιογραφικού σας στο [email protected].
Τιμή συμμετοχής 12 ευρώ για κάθε σεμινάριο.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο των σεμιναρίων μισή ώρα πριν την έναρξη.
Τα σεμινάρια διεξάγονται στο Ωδείο Άλφα, απέναντι από το Τριανόν (1ος όροφος, 3ης Σεπτεμβρίου 130, κοντά στον Ηλεκτρικό σταθμό “Βικτώρια”) και στο φουαγιέ του Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21).
Πρόγραμμα σεμιναρίων
Πέμπτη 17 Μαΐου
11-12.30 Γιώργος και Μανώλης Γαλιάτσος, Ιρλανδικό μπουζούκι και κιθάρα (μεγάλη αίθουσα Ωδείο Άλφα)
13.00- 14.30 Paddy Egan (καλεσμένος μουσικός από Ιρλανδία), concertina ( μεγάλη αίθουσα του Ωδείου Άλφα)
13.00 – 14.30 Nicola Stathers (καλεσμένη μουσικός από Ιρλανδία), tin whistle ( μικρή αίθουσα Ωδείο Άλφα)
15.00- 18.00 Λαμπρινή Γιώτη, Ιρλανδικό & σκωτσέζικο παραδοσιακό τραγούδι στην αγγλική & γαέλικη γλώσσα (μεγάλη αίθουσα Ωδείο Άλφα)
16.00- 19.00 Scott Mavroudis (καλεσμένος μουσικός από Ιρλανδία), uileann pipes και low whistle( φουαγιέ Τριανόν)
17.00- 18.00 Ηλίας Πατρινός, bodhrán (μικρή αίθουσα Ωδείο Άλφα)
Πρόγραμμα συναυλιών
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, όπως κάθε χρονιά από το 2014, παρουσιάζεται σαν παράσταση με κάποιες εναλλαγές τις 3 μέρες. Φέτος για πρώτη φορά, συμμετέχουν 4 καλεσμένοι μουσικοί από την Ιρλανδία και την Αμερική, που θα παρουσιάσουν το δικό τους πρόγραμμα και θα συμπράξουν με τα συγκροτήματα επί σκηνής.
Επίσης, το πρωινό της Κυριακής 20 Μαΐου, είναι αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους με αφήγηση κέλτικων παραμυθιών με τη συνοδεία μουσικής από τους Tir Fada.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.00
Έναρξη συναυλιών 18.30
Οι θεατές παρακαλούνται να βρίσκονται στον χώρο εγκαίρως για την έναρξη.
Παρασκευή 18 Μαΐου- Ώρα έναρξης 18.30
Opening act: David Alexander (piobaireachd/ceòl mòr)
Κέλτικη χορωδία Curfá
Paddy Egan -Nicola Stathers (guests act)
TreesCelts Medieval
Tir Fada
Noriana
Sòlastas
Iernis
Σάββατο 19 Μαΐου- Ώρα έναρξης 18.30
Opening act: David Alexander (piobaireachd/ceòl mòr)
Κέλτικη χορωδία Curfá
Iernis
Noriana
Scott Mavroudis, Nicola Stathers & Paddy Egan (guests act)
Sòlastas
TreesCelts Medieval
Tir Fada
Κυριακή 20 Μαΐου- Ώρα έναρξης 18.30
Opening act: David Alexander (piobaireachd/ceòl mòr)
Κέλτικη χορωδία Curfá
Tir Fada
TreesCelts Medieval
David Alexander (guest act) και Λαμπρινή Γιώτη
Iernis
Sòlastas
Scott Mavroudis, Nicola Stathers & Paddy Egan (guests act)
Noriana
Κυριακή 20 Μαΐου- Ώρα έναρξης 11.00
Παραμυθοτράγουδα από τη χώρα των ξωτικών με τους Tir Fada
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Πρόκειται για παραδοσιακά λαϊκά παραμύθια από τη συλλογή «Κέλτικα παραμύθια» του Joseph Jacobs, 1892. Η μετάφραση έγινε από την Έλσα Μουρατίδου, η οποία αφηγείται και τα παραμύθια. Τα παραμύθια συνοδεύονται από ζωντανή μουσική από τους Tir Fada με κέλτικα τραγούδια και κομμάτια.
Τα παραμύθια που θα παρουσιαστούν σε μικρούς και μεγάλους είναι τα εξής:
– Giant’s causeway – Το μονοπάτι του γίγαντα
– The silkie bride – Σίλκυ: η γυναίκα-φώκια
– Hudden Dudden & Donald o‘Neary – 0 Χάντεν, ο Ντάντεν και ο Ντόναλντ ο’Νήρι
– Munachar and Manachar – Tα δύο ξωτικά