3.5.2010 – 3.5.2021 To Music Society web radiON συμπληρώνει 11 χρόνια ζωής στα διαδικτυακά ερτζιανά και σύσσωμοι οι παραγωγοί του επιλέγουν από ένα τραγούδι διαμορφώνοντας μια εναλλακτική και εορταστική μουσική ενδεκάδα.


Yasmine Hamdane – Samar / “Ya Nass”, 2012

Samar, από τη Λιβανέζα electro-pop καλλιτέχνιδα Yasmine Hamdane και τον δίσκο Ya Nass του 2012.


Vitalic – Poison Lips / “Flashmob”, 2009

Από τα κομμάτια που άκουσα περισσότερο στα επαναλαμβανόμενα λοκνταουν, χορεύοντας μόνος μου. Λυτρωτικό …και αυτή η τύπα στο clip με τον χορό της το απογειώνει το κομμάτι.


Nada Surf – So Much Love / “Never Not Together”, 2020

Μόνο αγάπη για το σταθμό μας που κλείνει τα 11 χρόνια. Και μπορεί φέτος να τον παραμελήσαμε λίγο εξαιτίας της περίεργης κατάστασης αλλά σιγά σιγά επιστρέφουμε στην γνωστή ραδιοφωνική κανονικότητα.

‘So much love In the air

So much love It’s always there’


The Builders and the Butchers – Casket Lands / “The Spark”, 2017

Διασχίσαμε εκείνο τον ποταμό, αλλά δεν υπάρχουν δέντρα για να ξεκουραστούμε.


Robert Plant – The May Queen / “Carry Fire”, 2017

Μόνο ευχές για το αυτοοργανωμένο ραδιόφωνο με το οποίο συναντηθήκαμε μόλις το 2ο μισό του 2017 και έκτοτε αποτελεί, μαζί με τους ανθρώπους του, την αγάπη, το μεράκι και την διέξοδο, ειδικά σε εποχές καταστολής όπως οι τωρινές. Είθε τα 11 χρόνια να γίνουν 15, 20, 50 …100 και εμείς να τα γιορτάζουμε (επιτέλους ξανά) σε μια μπάρα με ωραία ποτά, καλή παρέα και τις αντίστοιχες μουσικές.


  • Σπύρος Καλετσάνος (Noir)

Janko Nilovic & The Soul Surfers – Maze of Sounds / “Maze of Sounds”, 2020

11 χρόνια λαβύρινθοι ήχων, πανσπερμία χρωμάτων, αλληλοσυμπληρούμενες οπτικές στη μουσική και το ραδιόφωνο. Για αυτά τα χρόνια του Music Society ως σταθμού, αυτοοργανωμένου εγχειρήματος, τρόπου έκφρασης το παρακάτω κομμάτι του Janko Nilovic. Από το περσινό του album, παρέα με τους Ρώσους Soul Surfers Maze of Sounds, ιδού το ομώνυμο instrumental.


Wax Fang – The Astronaut Part 1 / “The Astronaut”, 2014

Για τα 11χρονα του σταθμού μας, έπρεπε λίγο να υπερβάλλουμε, εξ’ου και τούτο το 17λεπτο έπος (που έχει και συνέχεια), που ακροβατεί μεταξύ Pink Floyd και Radiohead, η τέλεια σύζευξη των δυο κόσμων. Από τους πιο αγαπημένους δίσκους της δεκαετίας.


Social Waste & Γιάγκος Χαιρέτης – Θα τον αλλάξουμε εμείς / “Με μια πειρατική γαλέρα”, 2015

11 χρόνια τώρα, η Ουτοπία συνεχίζει να πηγαίνει και να έρχεται και να νιώθουμε στις φτέρνες μας τα πλευρά του Ροσινάντε σαν άλλοι Δον Κιχώτες.


Penny – Vasilissis / “Vasilissis”, 2021

Για τα 11α γενέθλια του Music Society θέλω να βάλω σίγουρα γυναίκα και θα βάλω γυναίκα σε ανδροκρατουμενο χώρο, αυτόν της ραπ. Penny, από την Θεσσαλονίκη, έρχεται μάλλον για να μείνει!


SZA – Babylon / “Z”, 2014

Την γνώρισα σε άκυρη γύρα στο YouTube, από αυτές που το ‘χεις παρατημένο σε τυχαία λίστα και δεν δίνεις και πολλή σημασία. Όταν έπαιξε όμως το Babylon έδωσα. Το Babylon ήταν ο προπομπός του επερχόμενου τότε EP της, του τρίτου κατά σειρά, του Ζ. Άκουσα πολύ γρήγορα το προηγούμενο EP το S και ό,τι ξέμπαρκο τραγούδι είχε βγάλει και περίμενα το Ζ. Από τότε πέρασαν χρόνια, τα λίγα χιλιάδες views στα βίντεό της έχουν γίνει εκατομμύρια, έχει συνεργαστεί με τον Travis Scott, τον Kendrick Lamar και άλλους μεγάλους, ενώ τραγούδι της έχει υπάρξει ως το lead single του soundtrack του Black Panther. Tην γνώρισαν εκατομμύρια και δεν γλίτωσε από την γκρίνια των πρώτων πρώτων φανς ότι έχει αλλάξει. Παραμένει όμως η ίδια, φωνάρα, με στίχο απλό και ευθύ που δε φοβάται να θίξει θέματα που κάνουν τζιζ, όπως ας πούμε την γυναικεία σεξουαλική επιθυμία.


The Comet Is Coming – March of the Rising Sun / “Death to the Planet”, 2017

Σε αυτά τα έντεκα έτη, που θα ρώταγε κάποιος τι …νέο ανακάλυψα, θα του απαντούσα αυτή τη φρέσκια jazz από τη Λόνδρα. Αυτό το μπαστάρδεμα στην μητρόπολη της τέως Αυτοκρατορίας, αποτυπώνεται (και) στην μουσική των The Comet Is Coming.