Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ο Γιάννης Αναγνωστάτος (aka Lolek) και ο Νίκος Δασκαλάκης άνοιξαν μικρόφωνα και…μπουκάλια  στην εκπομπή ”Tales ‘N Tunes”.

Η συνάντηση με τον Λόλεκ, δηλαδή τον Γιάννη Αναγνωστάτο, ήταν σαν μια κουβέντα με έναν παλιό φίλο που είχα καιρό να δω. Με συντροφιά ένα μπουκάλι βότκα και μερικά τραγούδια ο συνήθως λιγομίλητος Λόλεκ σιγά σιγά ανοίχτηκε, μίλησε για την έως τώρα διαδρομή του, για την μουσική του, για την έμπνευση και για την γενιά των νέων ανθρώπων….

Ο ίδιος, ξεκίνησε ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και συνεχίζει ως καλλιτέχνης γιατί ακολούθησε την συνείδησή του. Ζει το όνειρό του για όσο αυτό καταφέρει να διαρκέσει, λειτουργεί περισσότερο συναισθηματικά παρά εγκεφαλικά, οργίζεται αλλά μετουσιώνει την νεανική του οργή σε στίχους και ήχους τραχείς μα συνάμα ευαίσθητους.

Με το πρώτο του αγγλόφωνο άλμπουμ (Alone), ο Λόλεκ μας παρουσίασε τις νεανικές του επιρροές και συμφιλιώθηκε με το ακορντεόν, το οποίο μικρός είχε εγκαταλείψει για τα αγαπημένα του τύμπανα. Η στροφή στον ελληνικό στίχο με το δεύτερο άλμπουμ του (Αχινός) τον βοήθησε να βρει περισσότερο την φωνή του, τις punk καταβολές του αλλά και να εκφραστεί βαθύτερα και πιο ξεκάθαρα για τις καταστάσεις που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε.

Δε θέλει να τον θεωρούν ”ταξιδιάρικο” ή ”γλυκούλη” σαν καλλιτέχνη παρ’ ότι ο ίδιος ως προσωπικότητα αποπνέει μια έμφυτη ευγένεια και γλυκύτητα. Ο ήχος του είναι βαρύς, βαθύς και ανθρώπινος, οι στίχοι του πιο παιχνιδιάρικοι, συνδυάζουν χιούμορ, ειρωνεία, αλλά και προσωπικές εμπειρίες. Ο ίδιος είναι αφοπλιστικά ειλικρινής, χωρίς ίχνος έπαρσης, χωρίς φόβο έκφρασης. Απλά αυθεντικός.

Όπως είπε και ο ίδιος, ”είναι στο χέρι μας, ως νέα γενιά, να πάρουμε  την κατάσταση στα χέρια μας και να βγούμε από το ”θερμοκήπιο”. Να δημιουργήσουμε.” 

Μακάρι.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: