Stouraitis_Xenopoulos

Between Bars 19/05/2014
Bill Hunchback & Μελέτης Abelhia

Κάθε Δευτέρα από τις 14.00 έως τις 16.00 , ο Meletis Abelhia και ο Bill Hunchback γεφυρώνουν τη χρονική απόσταση από μπαρ σε μπαρ χρησιμοποιώντας εκείνα τα μουσικά δισκοειδή αντικείμενα και τα κατάλληλα λόγια, που οι επιστημονικοί αναλυτές παλεύουν να αποκρυπτογραφήσουν. Between Bars: μια εκπομπή που την αντιλαμβάνονται μουσικολάτρεις.

Ιστοσελίδα Κωνσταντίνου Στουραΐτη (facebook)

Ο Κωνσταντίνος Στουραΐτης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1991 και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση την jazz μουσική, ενώ από το 2011 ζει και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Αθήνα. Είναι μέλος του Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη, με τον οποίο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ηχογραφήσει τον τρίτο δίσκο του Baby Trio, “Urban Jazz” (Puzzlemusik, 2012). Επηρεασμένος από το Hard Bop και τη Mainstream Jazz παρουσιάζει τις προσωπικές του συνθέσεις και ενορχηστρώσεις.

Ιστοσελίδα Βασίλη Ξενόπουλου (facebook)

Ο Βασίλης Ξενόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε κλαρινέτο και πιάνο στα 9 του. Άρχισε να μαθαίνει σαξόφωνο στα 13 του και συνέχισε τις σπουδές στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Το 1999 του απονεμήθηκε υποτροφία για να σπουδάσει στο φημισμένο Berklee College of Music στη Βοστόνη. Την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την Ελλάδα στη European Jazz Youth Orchestra. Το 2002 μετακόμισε στο Λονδίνο συνεχίζοντας εκεί τις σπουδές του με τους Eddie Harvey, Stan Sulzmann, Jimmy Hastings και Pete Cook. Το 2005 έφτιαξε το πρώτο του κουαρτέτο και καθιερώθηκε ως ένας από τους ανερχόμενους τζαζ σαξοφωνίστες στο Λονδίνο. Το 2008 έφτιαξε το The Xtet και μαζί του κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Loud City” (33Jazz Records, 2011). Το εκρηκτικό στιλ του τον κάνει περιζήτητο τόσο ως σολίστα όσο και ως session μουσικό.

 

Ακούστε τη συνέντευξη με τον Κώστα Στουραΐτη και τον Βασίλη Ξενόπουλο στην εκπομπή Between Bars εδώ:

Στουραϊτης και Ξενόπουλος (Between Bars, 19-05-2014) by Music Society Webradion! on Mixcloud


More Posts for Show: