The Sound of Color #8
Elektronik Meditation featuring: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος | Νίκος Σιδηροκαστρίτης | Γιάννης Κυριμκυρίδης
@ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 | 21:30 | 5€

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στο session του Μαΐου συμπράττει μετά από μήνες απουσίας με την Deniz Αγγελάκη ως οπτικοακουστικό ντουέτο Elektronik Meditation, προσκαλώντας τους εξαιρετικούς μουσικούς Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα), Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα) και Γιάννη Κυριμκυρίδη (πιάνο).

Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Ως μέλος του ντουέτου Εlektronik Mediation, μαζί με την εικαστικό Nτενίζ Αγγελάκη δημιουργούν παραστάσεις οι οποίες είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς μπορεί να βιώσει κανείς τη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ των δύο διαφορετικών τεχνών, καθώς και τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι : Arve Henriksen, Eivind Aarset, Θοδωρής Ρέλλος, Σαβίνα Γιαννάτου, Φλώρος Φλωρίδης, Χάρης Λαμπράκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες: jannisanastasakis

Εlektronik Meditation
Tο Elektronik Meditation είναι η σύμπραξη ήχου και εικόνας, βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, του Γ. Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη. Έχουν συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς (Arve Henriksen, Θοδωρής Ρέλλος, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Αντρέας Πολυζωγόπουλος, Χάρης Λαμπράκης…) στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και την Τουρκία. Η τελευταία παρουσίαση του project Elektronik Meditation έγινε το Μάιο του 2015 στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Για περισσότερες πληροφορίες: www.elektronikmeditation.com

Aνδρέας Πολυζωγόπουλος
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος είναι ένας από τους σπουδαιότερος τρομπετίστες στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τους Tore Brunborg, Markus Stockhausen, Michel Portal, Tony Lakatos, Gunter baby Sommer, Anne Paceo, Mode Plagal, Σαβίνα Γιαννάτου, Dulce Pontes, Serge Teyssot Gay (Noir Desires), Κώστα Θεοδώρου, Γιώργο Τρανταλίδη, Haig Yazdjan, David Lynch, Bαγγέλη Κατσούλη, Τάκη Μπαρμπέρη, Θαναση Παπακωνσταντινου κ.α.

Νίκος Σιδηροκαστρίτης
Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης είναι από τους σπουδαιότερους jazz drummers στην Ελλάδα, μέλος του Χάρης Λαμπράκης quartet και του Haig Yazdjian group, και χαρακτηρίζεται από τη μοναδική προσέγγιση και το ιδιαίτερο παίξιμό του στα τύμπανα.

Γιάννης Κυριμκυρίδης
Ο Γιάννης Κυριμκυρίδης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1979. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των τεσσάρων και τελείωσε τις κλασσικές του σπουδές στην ηλικία των δεκάξι. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθήνων και έχει Master στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Rotterdam school of management. Ως πιανίστας, είναι μέλος μουσικών σχημάτων διεθνούς εμβέλειας όπως το Ara Dinkjian Quartet, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Haig Υazgian Quintet. Έχει επίσης συνεργαστεί με πλήθος Ελλήνων δημιουργών όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Νίκος Ξυδάκης κ.α. Το 2014 ηχογράφησε με τον Σωκράτη Σινόπουλο για την γερμανική εταιρία ECM τον δίσκο Eight Winds που κυκλοφορεί διεθνώς (Sokratis Sinopoulos Quartet). Στα πλαίσια των συνεργασιών, έχει εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους όπως το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, την Όπερα του Σίδνεϊ, το Palau de la Musica στη Βαρκελώνη, το Ηρώδειο Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής της Κοπεγχάγης κ.α. Παράλληλα με τις εμφανίσεις του ως πιανίστας ο Γιάννης Κυριμκυρίδης έχει συνθέσει ορχηστρικά έργα μερικά από τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ως μουσική επένδυση σε films και διαφημίσεις.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: 213 00 40 496
Κινητό: 69 45 34 84 45
Site | Facebook | Instagram | Twitter