The Sound of Color #2
Jannis Anastasakis | Don Stavrinos (τρομπέτα)
Giannis Despotakis (τύμπανα) | Έρη Σκυργιάννη (live visuals)
Πέμπτη 30 Nοεμβρίου 2017 | 21:30 | 5 €

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ, μια φορά το μήνα, μουσικούς της εγχώριας και ξένης πειραματικής σκηνής και visual artists, για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικο-ακουστικoύ project.
Στο session του Νοεμβρίου καλεσμένοι του θα είναι o Don Stavrinos (τρομπέτα), o Giannis Despotakis (τύμπανα) και η Έρη Σκυργιάννη (live visuals).

Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals).
Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.α.
Περισσότερες πληροφορίες: www.jannisanastasakis.com

Don Stavrinos
Ο Αντώνης Σταυρινός ζει στο κέντρο της Αθήνας, όπου και διατηρεί το Στούντιο Εννιά, ένα DIY στούντιο ηχογραφήσεων και χώρο για live με free improvisational χαρακτήρα.
Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με χορευτές, χορογράφους, εικαστικούς, ποιητές, μουσικούς όλου του φάσματος και έχει εμφανιστεί σε πληθώρα χώρων, από παραστάσεις στη μέση του δρόμου, σε κατειλημμένους χώρους, κουτούκια, μπαρ, θέατρα, στάδια.
Περισσότερες πληροφορίες: https://donstavrinos.tumblr.com

Γιάννης Δεσποτάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία έδειξε έφεση στα κρουστά. Έχει δεχτεί μαθήματα από διάφορους αξιοσημείωτους ανθρώπους. Έχει διδαχθεί tabla από τον Satnam Ghai (Iνδία) και Nihat Yersaloglu (Τουρκία), drums από τον Νίκο Καπηλίδη και ηλεκτρική κιθάρα από τον Κώστα Μουζή. Παρακολούθησε σεμινάρια των Joe Zawinul, Lenny White, Rashid Ali, Steve Gadd, Garry Novak, Jeff Berlin, Paul Vertigo, Clarence Penn, Kostas Anastasiadis.
Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με το μογγολικό παραδοσιακό τραγούδι (γνωστό και ως overtone singing – τραγούδι των υπερήχων) γιατί δρα σαν το κρυστάλλινο νερό που ανοίγει και καθαρίζει όλα τα εσωτερικά ενεργειακά κανάλια γνωστά και ως chakras.
Το 2007 γνωρίζεται με τον αξιοσημείωτο Hayden Chisholm (NZL) με τον οποίο συνεργάζονται στενά και αδιάκοπα από το 2009. Μέσα από τη συνεχή μεταβολή της φόρμας, παραμένει ένας συνεχής ερευνητής του αληθινού ήχου και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα. Από το 2013 συνεργάζεται με τον Αντώνη Σταυρινό, είτε σαν ντουέτο είτε σε μεγαλύτερα μουσικά σύνολα, δίνοντας συναυλίες ελεύθερου βιωματικού αυτοσχεδιασμού. Η πηγή της έμπνευσής τους είναι ο δρόμος και η πραγματικότητα. Το όνομα της συλλογικότητας αυτής είναι Meating for Business. Με τους μουσικούς της Agios Lavrentios Brass Band – της μοναδικής brass band στον κόσμο χωρίς καθόλου brass – βομβαρδίζουν τα ανυποψίαστα κοινά επί της γης με γερές δόσεις παγκόσμιας Βαλκανικής-Νέο-Ορλεάνικης μουσικής. Με τον εικαστικό, συνθέτη και πιανίστα Vago Tedosio (GR) έχουν δημιουργήσει το ντουέτο Free Thraz (πιάνο, φωνή, τύμπανα) μέσα από το οποίο δείχνουν παραδειγματικά πώς η θεωρία του χάους, η θεωρία των κβάντων, η καρδιά και ο αυτοσχεδιασμός είναι συγγενείς εξ αίματος. Παραδίδει εργαστήρια σχετικά με το παραδοσιακό μογγολικό τραγούδι (hoomi), τη φωνητική απελευθέρωση και τον ελεύθερο βιωματικό αυτοσχεδιασμό.
Έχει συνεργαστεί με τους: Αντώνη Ανισέγκο (Berlin, GR), Σαβίνα Γιαννάτου (GR), James Wylie (Nzl), Zakary Frantz (Can), Sebastian Gramms (Ger), Philip Zoubec (Aus), Στάθη Διαμαντίδη (GR), Δημήτρη Παντελιά (GR), Norbert Stammberger (Ger), Markus Krispel (Aus), Mathias Guerra (Chile), Chrysoula Kehayioglou (GR), Andrew Strain (USA) Κατερίνα Μανιού (GR), Bastian Duncker (Ger), Αθηνά Κυρούση (GR), Στέλιο Μίχα (New York, GR), Μιχάλη Καταχανά (GR), Moritz Koether (Ger.), Μάρκο Δαμιανό (GR), Κυριάκο Χατζηιωάννου (Bassel – GR), Πάνο Αθανασόπουλο (GR) , Petros Michalas (Berlin, GR), Yangos Chairetis (GR).
Περισσότερες πληροφορίες: http://meatingforbusiness.tumblr.com

Έρη Σκυργιάννη
Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και φωτογραφία στο ΤΕΙ της Αθήνας. Το έργο της αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες: Ζωγραφική με ημίρρευστες ακρυλικές ύλες και σχέδιο, video art και super 8, φωτογραφία και πειραματισμός με τον ήχο και τη μουσική. Τα θέματα που την απασχολούν είναι το στοιχείο του νερού, η μηχανική ρευστών, η φρακταλιστική δομή του κόσμου, η ψυχολογία της ευτυχίας, η έκσταση και η χαρούμενη μυστική κοσμολογία, καθώς και οι σχέσεις αλληλεξάρτησης που έχουν τα πάντα μεταξύ τους κάτω από το φιλοσοφικό πρίσμα της Deep Ecology. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε φεστιβάλ video art.

Επόμενα Τhe Sound of Color:
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017: Σαβίνα Γιαννάτου, Χάρης Λαμπράκης (νέυ), Deniz Angelaki (live-painting / visuals)
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018: Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα), Φώτης Σιώτας (βιολί), live visuals (tba)

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: 213 00 40 496
Κινητό: 69 45 34 84 45
Site | Facebook | Instagram | Twitter