The Sound of Color #1
Elektronik Meditation (Jannis Anastasakis & Deniz Angelaki)
Guido de Flaviis (σαξόφωνο)
Giannis Notaras (τύμπανα)
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017
κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων | 21:30 | 5 €

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ, μια φορά το μήνα, πρωτοπόρους μουσικούς της εγχώριας και ξένης πειραματικής σκηνής και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικο-ακουστικoύ project.
Στο session του Οκτωβρίου μαζί με την Deniz Αγγελάκη (live-painting), ως οπτικοακουστικό ντουέτο Elektronik Meditation, προσκαλεί τους Guido de Flaviis (σαξόφωνο) και Γιάννη Νοταρά (τύμπανα).

Εlektronik Meditation
Tο Elektronik Meditation είναι η σύμπραξη ήχου και εικόνας, βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, του Γιάννη Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη.
Έχουν συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ.

Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals).
Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρή Ρέλλο, Χάρη Λαμπράκη, Φλώρο Φλωρίδη, Haig Yazdjian κ.α.
Περισσότερες πληροφορίες: www.jannisanastasakis.com

Βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=bFyk-xC71tI
https://www.youtube.com/watch?v=wKR0cSLhmfs

Deniz Αγγελάκη
Χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη τεχνική live painting και προβολής, η Deniz Αγγελάκη δίνει έμφαση στο χρώμα, στις λεπτομέρειες της στιγμής και δημιουργεί ένα μοναδικό εικαστικό περιβάλλον, μια εικαστική προέκταση της μουσικής του Γιάννη Αναστασάκη.

Guido De Flaviis
O Guido De Flaviis πήρε δίπλωμα στο σαξόφωνο στο Μιλάνο, το 2004, με άριστα και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην Dutch National Academy of Music το 2007, με λίαν καλώς. Έχει λάβει τρεις υποτροφίες ως Κορυφαίο Ταλέντο στην Ολλανδία και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε όλες τις κατηγορίες για σολίστες σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία μουσικής δωματίου.
Η συναυλιακή του ενασχόληση με διαφορετικά γκρουπ μουσικής δωματίου οδήγησε στη συμμετοχή του σε μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες στα πιο διάσημα ιταλικά και ευρωπαϊκά θέατρα. Έχει παίξει με πολλές διαφορετικές ορχήστρες, όπως η Scaligeri της La Scala, S. Cecilia της Ρώμης, Verdi του Μιλάνου, Καμεράτα και ορχήστρα Χρωμάτων της ΕΡΤ της Αθήνας, και Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στην παρουσίαση σύγχρονων κομματιών.
Στην προσπάθειά του να βρει καινούριους τρόπους έκφρασης, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εύρεση νέων τεχνικών στον avant-garde ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Το 2008 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου και συμμετείχε για ένα χρόνο στο κουαρτέτο σαξοφώνου του Θεόδωρου Κερκέζου. Ως σολίστας σε ορχήστρες, ο Guido έχει ήδη 50 συναυλίες στο ενεργητικό του. Διδάσκει επίσης σαξόφωνο στο δημοτικό ωδείο της Πάτρας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.guidodeflaviis.com

Γιάννης Νοταράς
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Δέχθηκε τις πρώτες μουσικές επιρροές από το οικογενειακό του περιβάλλον και συγκεκριμένα από το θείο του, Αλέκο Βασιλειάδη, διακεκριμένο ντράμερ της ελληνικής jazz σκηνής της δεκαετίας του ΄70. Σπούδασε κρουστά συμφωνικής Ορχήστρας στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή το Σάββα Ζάννα.
Ξεκίνησε μαθήματα jazz drums με τον Γ. Τρανταλίδη και συμμετείχε σε σεμινάρια με τους J.Engels, B.Castelucci και S.Galland στο Βέλγιο. Στη συνέχεια παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα στην Αγγλία με τον Jeff Williams.
Ασχολείται κυρίως με τη jazz μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.
Έχει συνεργαστεί, δισκογραφικά και συναυλιακά, με πολλούς γνωστούς έλληνες καλλιτέχνες, όπως οι: Μάριος Φραγκούλης, Λουκιανός Κηλαιδόνης, Βαγγέλης Γερμανός, κ.α.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Full Circle, των Take the Money and Run και των Schema Enseble, μουσικών σχημάτων που στο βιογραφικό τους έχουν την εξής δισκογραφία: Full Circle (Timeless Visions, 40 Ορχηστρικά & Οργανικά Θέματα Ελλήνων & Ξένων Δημιουργών), Take The Money And Run (How The Story Goes, Aged 15 Years).
Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με διάφορα μουσικά σχήματα, όπως οι Occasional Dream, 4+1 (Live at Sfendoni), Spyweirdos and Schema Ensemble (Feeling of Movement).

Επόμενα Τhe Sound of Color:
Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 : Don Stavrinos (τρομπέτα), Giannis Despotakis (τύμπανα), Έρη Σκυργιάννη (live visuals)
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017: Σαβίνα Γιαννάτου, Χάρης Λαμπράκης (νέυ), Deniz Angelaki (live-painting / visuals)
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018: Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα), Φώτης Σιώτας (βιολί), live visuals (tba)

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: 213 00 40 496
Κινητό: 69 45 34 84 45
Site | Facebook | Instagram | Twitter