Το κείμενο αφορά τη συναυλία των Στυλιανός Τζιρίτας Unit, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Music Society, Κτενά 8, το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011.

Kείμενο: Απόστολος Στάικος

Φωτογραφίες: Mάρω Δήμα

Έχουν περάσει 2 – 3 νύχτες η μήπως λίγες ώρες, από την παράσταση των Στυλιανού Τζιρίτα UNIT στο Music Society; Ενώ ισχύει το πρώτο, νοιώθουμε το δεύτερο. Στιγμές, βλέμματα πέρασαν από την ώρα που κοιτάξαμε στα μάτια ιστορίες και μουσικές που μιλούν για την δική μας πόλη, αλλά και κάθε πόλη.

Ο Στυλιανός Τζιρίτας συνομιλούσε με τους μουσικούς του, αλλά απευθυνόταν σε μας. Μικροφωνικές εγκαταστάσεις δεν υπήρχαν παρά μόνο ενισχυτές. Κι αυτές οι ιστορίες που περνούσαν μέσα από τις εκφράσεις, τις κινήσεις, τις λέξεις και τις κραυγές του performer…

Αν ακούσαμε μουσική; Βεβαίως, αλλά όχι τη μουσική που έχουμε συνηθίσει να ακούμε και να παίζουμε στις εκπομπές μας, εδώ στο Music Society. Για τους περισσότερους από μας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ενδιαφέρουσα, αλλά δύσκολη χαρακτήρισε μια φίλη την παράσταση που παρακολούθησε μαζί μας. Αυτό το γνωρίζουν κι εκείνοι.  Ο διάλογος όμως που αναπτύσσεται μεταξύ μουσικής και λόγου, καθώς και η αμεσότητα του Στυλιανού Τζιρίτα μπορούν να γοητεύσουν και τον πιο δύσκολο ακροατή.

Ευχαριστούμε τους Στυλιανός Τζιρίτας UNIT που έπαιξαν στο Music Society. Ελπίζουμε να ξαναβρεθούν κοντά μας.

Οι UNIT αποτελούνται από τους
Στέλιος Εφεντάκης > Εφαρμογές Κιθάρας
Βαγγέλης Κουτσιούρης > Μπασσογραμές
Θωμάς Χαβαλές > Saignement des Bandes Magnetiques
Στυλιανός Τζιρίτας > Κλαρινέττο/Λαρύγγι/Διεύθυνση

More Posts for Show: Playlist Εξαιρετική