Οι Steams επιστρέφουν στην αθηναϊκή σκηνή έπειτα από απουσία ενός χρόνου. Απουσία η οποία ήταν σκόπιμη ώστε να ολοκληρωθεί η παραγωγή του ντεμπούτου LP τους, το οποίο αποτελεί και το πιο ολοκληρωμένο εγχείρημά τους ως τώρα.

Όντας ένα δυναμικό μουσικό σχήμα, οι Steams αποτελούν την εκπλήρωση του προσωπικού οράματος του Πάνου Δημητρόπουλου, lead singer του σχήματος. Oι Steams είναι μια μπάντα που το κοινό έχει συνηθίσει να ακούει σε live περιβάλλον. Τον Μάρτιο του ’16 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single“Feed/GreenFire”, το οποίο αποκόμισε αρκετά θετικές εντυπώσεις για ελληνικό unsignedact. Ένα χρόνο αργότερα μπήκαν στο studio ξεκινώντας τις ηχογραφήσεις για το LP τους, το οποίο στόχευε εν μέρει και σε μία αλλαγή μορφής σε σχέση με την ως τώρα δουλειά τους. Το album αυτό ηχογραφήθηκε live και εξελίχθηκε σε ένα project το οποίο ξεπέρασε την εννοιολογία της heavypsychrock ταμπέλας τους. Η παραγωγή αυτή έγινε από τον Άλεξ Μπόλπαση και οι μίξεις πραγματοποιήθηκαν με αναλογικό τρόπο. Το mastering του δίσκου ανέλαβε ο Dave Cooleyστο Elysian Masters στο Los Angeles.Με γνήσιους και ενδιαφέροντες ήχους, που προέκυψαν ύστερα από αναπάντεχες συνεργασίες με guest μουσικούς παραδοσιακών οργάνων, το πρώτο αυτό ολοκληρωμένο album καθηλώνει τον ακροατή από το πρώτο άκουσμα.

Το εν λόγω LP φέρει τον τίτλο “Wild Ferment”, τίτλος που προδίδει και σκιαγραφεί με μεστό τρόπο την πορεία, όχι μόνο του συγκεκριμένου δίσκου, αλλά και των Steams γενικότερα καθώς δίνεται έμφαση στην ώριμη δουλειά που χρειάστηκε για να προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αποτελεί εμπραγμάτωση της ανάγκης του για έκφραση. Αποτελείται από κομμάτια πλήρως εικονοπλαστικά και ατμοσφαιρικά, τα οποία αναδεικνύουν αναμφίβολα την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο σχήμα καθώς και την πλήρη έλλειψη ετεροκαθορισμού αφού βασίζεται στην αυτοεφεύρεση και τον αυτοκαθορισμό του δημιουργού του.

Το “Wild Ferment” θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 22 Μαρτίου και σύντομα και σε φυσική μορφή.

Steams: YouTube | Bandcamp | Facebook | Instagram

Wild Ferment

The Harvest
Ever Lasting
Amdajitr
(The Odyssey of Young)
Fjordian Blue
The Drought
Ephemeral Joys
Perfect Storms from Afar (ft. Psarantonis)
The Beautiful
Black Sand