Νικόλας Σκορδάς (soprano sax, taragoto, φλογέρες)
Θοδωρής Ζιάρκας (κοντραμπάσο)
Στέφανος Χυτήρης (κρουστά)
κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων
Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
21:00 | 6€

Ο κοντραμπασίστας Θοδωρής Ζιάρκας συναντάει το ντουέτο των Νικόλα Σκορδά και Στέφανου Χυτήρη. Οι τρεις αυτοσχεδιαστές συμπράττουν για πρώτη φορά με κοινό γνώμονα την αναζήτηση και τον πειραματισμό.

Η κλασική μορφή του τρίο σαξοφώνου – μπάσου – τυμπάνων μπαίνει στο επίκεντρο, ώστε να ανανεωθεί και να επεξεργαστεί με τις επιρροές των τριών μουσικών αντλώντας έμπνευση από τη σύγχρονη αυτοσχεδιαστική σκηνή, τις παραδόσεις των Βαλκανίων αλλά και την ελεύθερη τζαζ.

Νικόλας Σκορδάς
Ο Νικόλας Σκορδάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πέρασε πολλά χρόνια εντρυφώντας σε αυτό που αποκαλείται σήμερα “τροπική” μουσική, εξερευνώντας παραδόσεις και όργανα της Μεσογείου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ανατολής. Σπούδασε Jazz soprano σαξόφωνο και παρακολούθησε τον κύκλο σπουδών της Jazz μουσικής στο ωδείο Athenaeum με επικεφαλής και δάσκαλο τον Σύλβιο Σύρρο. Απέκτησε πτυχίο αρμονίας και παρακολούθησε τον κύκλο σπουδών κλασικής μουσικής στο Ελληνικό ωδείο Αμαρουσίου, με υπεύθυνη σπουδών την Κωνσταντίνα Σερετάκη, καθώς και μαθήματα σύγχρονης τζαζ ενορχήστρωσης στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης υπό τον Μανώλη Σιδερίδη. Έχει λάβει μέρος σε πολλά εργαστήρια (workshops) και σεμινάρια σχετικά με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τη jazz μουσική και έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα jazz σαξοφώνου από καταξιωμένους μουσικούς, όπως οι Antoine Roney (τενόρο σαξόφωνο, New Jersey), Mark Mommas (τενόρο σαξόφωνο, Νέα Υόρκη), Nat Birchall (τενόρο σαξόφωνο, σοπράνο σαξόφωνο, Αγγλία), David Angol (τενόρο σαξόφωνο σοπράνο σαξόφωνο, Αγγλία), Albert Beger (τενόρο σαξόφωνο, σοπράνο σαξόφωνο, στο Ισραήλ). Η πρώτη του δισκογραφική συνεργασία ήταν στο δίσκο του Χάρη Λαμπράκη Μετέωρα, ενώ το 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο Ships and Shepherds με τη συμμετοχή του Βρετανού πιανίστα Alex Maquire. Μέσα στο 2018 αναμένεται ο solo soprano sax δίσκος του καθώς και ο δίσκος του ντουέτου ΟΝ, στο οποίο είναι μέλος μαζί με τον Αλέξανδρο Αϊβαλιώτη.
Ο Νικόλας Σκορδάς, ως ενεργό μέλος της μοντέρνας τζαζ μουσικής σκηνής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δουλεύει σε νέους ήχους και προετοιμάζει νέες ιδέες και συνεργασίες, οι οποίες θα παρουσιαστούν σύντομα.
Περισσότερες πληροφορίες: http://nikolasskordas.com

Θοδωρής Ζιάρκας
Ο Θοδωρής Ζιάρκας είναι μουσικός και συνθέτης από τη Ρόδο. Μεγαλώνοντας με τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και παίζοντας κυρίως τοπικά όργανα, όπως η λύρα και η τσαμπούνα, εξελίχθηκε μέσα από τον πειραματισμό, καταλήγοντας στο κοντραμπάσο.
Είναι ιδρυτικό μέλος των Valia Calda, ενώ εμφανίζεται τακτικά με τους London Improvisers Orchestra, Bonnendis, COT, Εsquivo, Amaraterra, και το τρίο με τους αυτοσχεδιαστές Τάσο Στάμου & Στέφανο Χυτήρη. Είναι δάσκαλος της τεχνικής Αλεξάντερ και επίσης συνεργάζεται σταθερά από το 2015 με τη χορεύτρια/αυτοσχεδιάστρια Γεωργία Παΐζη στο project αυτοσχεδιαστικής πρακτικής the Seed.
Έχει συνεργαστεί με ένα μεγάλο φάσμα καλλιτεχνών όπως οι: Alan Wilkinson, Anna Homler, James Allsopp, Steve Beresford, Maggy Nichols, Beibei Wang, Adam Bohman, Sharon Gal, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Julie Kjær, Μάνος Αχαλινωτόπουλος κ.α.
Περισσότερες πληροφορίες: www.thodorisziarkas.co.uk

Στέφανος Χυτήρης
Ο Στέφανος Χυτήρης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από νεαρή ηλικία. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη. Έχει συμμετάσχει σε σχήματα της free jazz σκηνής της Νέας Υόρκης, στα οποία μεταξύ των άλλων συμμετείχαν οι Daniel Carter, Ingrid Laubrock, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby, Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Todd Neufeld.
To “Flux Project” – “Pyr|n” είναι το πρώτο του προσωπικό album ηχογραφημένο το 2014 σε παραγωγή του drummer Michael Carvin. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το διπλό βινύλιο “Egata”, όπου επτά μουσικοί αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συγκεκριμένες τονικότητες με χαρακτηριστικό τις σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: 213 00 40 496
Κινητό: 69 45 34 84 45
Site | Facebook | Instagram | Twitter