γράφει η Σοφία Ζέρβα (this counter culture)

Είναι το δικαίωμα στην εργασία, στην ψυχαγωγία, στην ελεύθερη διαμαρτυρία, στην εκπαίδευση, στις καλοκαιρινές διακοπές, στα ταξίδια, στην ιδιωτικότητα πιο σημαντικό από το δικαίωμα στην υγεία και την ζωή;

Στην βάση της ισότητας και της προστασίας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υιοθετώντας μια πολιτική που θα εξασφάλιζε την προστασία της υγείας και της ζωής και το δικαίωμα σε περίθαλψη, τροφή, στέγαση, ηλεκτρικό, νερό για όλους για όσο καιρό χρειαζόταν για τον μηδενισμό των νέων κρουσμάτων σε κάθε χώρα και την κατάληξη των ενεργών κρουσμάτων, θα οδηγούμασταν στο τέλος της πανδημίας.

Με την ιεράρχιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και στην επόμενη ημέρα, πάντα με προϋπόθεση την ισότητα σε όλα τα επίπεδα. Ο κόσμος σταδιακά θα επανακτούσε δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία, στα ταξίδια, στην διαμαρτυρία, στον καλωπισμό, στην υψηλή γαστρονομία, στην τέχνη, στον πολιτισμό και, γιατί όχι, στην εργασία από επιλογή.

Οι λόγοι που αυτό δεν γίνεται είναι επιλογή και πάντα θα είναι επιλογή.

Επιλογή που νομιμοποιεί, αν όχι η πλειοψηφία, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της γης. Ο αμοραλισμός στην κοινωνία που έχουμε χτίσει είναι τώρα πιο φανερός από πάντα, μαζί και τα ψευτοδιλήμματα που παρουσιάζονται προσχηματικά καθημερινά σε μια post-truth εποχή.

Από εκεί και πέρα, ο ιός και ο τρόπος μετάδοσης του ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί τις αρχές της βιολογίας, οι οποίες ειναι δεδομένες και ανεξάρτητες από όλη την παραφιλολογία και παραπολιτική που εφαρμόζεται.


More Posts for Show: this counter culture