Στο διάλειμμα των ηχογραφήσεων του πρώτου τους άλμπουμ, οι She Tames Chaos σάς προσκαλούν σε μια βουτιά στο υποσυνείδητο, παρέα με τους σιαμαίους αδελφούς τους Robert Sin & the Huckleberries.

Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα δύο σχήματα, η Εύη Χασαπίδου, δεν χρειάζεται συστάσεις. Η γυναίκα που άλλαξε τα δεδομένα στην Ελληνική Ανεξάρτητη σκηνή, ερμηνεύει συγκλονιστικά το εσωτερικό της ταξίδι μέσα στην σκοτεινή νωχελική ατμόσφαιρα των She Tames Chaos, με έντονες αναφορές στη δεκαετία του ’70 μέσα από κομμάτια όπως το Toyland, που είναι σαφώς ένα homage στους King Crimson, και το Fall, όπου οι 3 φωνές της μπάντας ενώνονται σε ένα πρωτογενές Δυτικό πολυφωνικό Folk που κορυφώνεται σε ένα σπαρακτικό rock/soul κρεσέντο.

Η αισθαντική πολυρυθμική προσέγγιση από τον αυτοσχεδιαστή Διονύση Στεφανόπουλο, ντράμερ των Yell-o-Yell, Stained Veil, Blues Gang, Σπυριδούλα κ.α., τα ευρηματικά σχήματα στις κιθάρες του Alfonso Μιγδάνη (Blueberry Jam, Seven Sum κ.α.) που κινούνται κομψά από την progressive μέχρι και την funk, το Big Muff στις χαοτικές spaced-out κιθάρες του Robert Sin, οι ροκ μπασογραμμές του Nic Gardener, τα θορυβώδη ακουστικά feedback της Queen και τα melotron του Theo καλούν τον ακροατή σε μια παλλόμενη ζωντανή σύνδεση με το Χάος.

Οι Huckleberries αεροβατούν ανάμεσα στην Americana, την Country και το Dream Rock με χαρισματικές μεταλλάξεις των ακουσμάτων τους: Jack White, Ryan Adams, Bob Dylan, Jason Molina, Neil Young, Cocteau Twins κ.α. Με leader τον αινιγματικό Robert Sin, το Στέλιο Χαμπίπη στην κιθάρα και τον Δημήτρη Μπουρούσα στα τύμπανα – που γνωρίζετε από τους Libido Blume, τον Theo στo “Hammond” του Nord και την Χασαπίδου στο μπάσο και τα φωνητικά, οι Huckleberies αποτελούν μια ουτοπική όαση για τα πεινασμένα αυτιά της εγχώριας σκηνής.

 

When: Σάββατο, 5/12/2015 στις 22:30

Dough: 3€

Where: After Dark, Διδότου 31, Αθήνα, 10680. τηλ. 2103606460

After: DJ set από τον ρυθμό του Χάους και όποιον θέλει να τα βάλει μαζί του.

 

stcrsth