.. Τα καλοκαίρια μας μικρά,και ατέλειωτοι οι χειμώνες.

Τρανό επιχείρημα για τους υπέρμαχους του καλοκαιριού .

Αυγουστος με  ολόγιομο φεγγάρι  εις διπλουν .

Αληθεια τι μουσικές θα φορτώσεις τις μέρες αυτές στο mp3 σου ; Ποιες μουσικές θα ταξιδέψουν μαζί σου  πάνω σε καταστρώματα  τεράστιων πλοίων ; Οι grinderman  ουρλιάζουν , και τη στιγμη που παίρνουμε τη στροφή για το Σπήλαιο τυχαία να ξεκινά ο Cave..καί λέξεις για άλλη μια φορά μπλέκονται με τις συμπτώσεις .. Και λίγο μετά να σου εξηγώ  πόσο αριστοτεχνικά είναι χτισμένες οι ξερολιθιές,οι πέτρινοι εκεινοι τοίχοι που χωρίζουν τα κυκλαδίτικα χωράφια. Χωρις κανένα υλικό να δένει τις πέτρες,η μαγεια της χωροταξίας.

Γιατί αγαπάς το καλοκαίρι ;Τι σε συγκινεί σε αυτο ;

Ισως η απλότητα.. Και η ταπεινότητα..

Που τόσο λειπει εκεί , στα σκοτάδια του χειμώνα .

Aλλά και τα χαλίκια που μπλέκονται στα δάχτυλα ενώ εσύ αποκοιμίεσαι κάτω απο το ράθυμο ήλιο.Αλήθεια ,ξεχωρίζεις τη μυρωδιά του σκίνου;

Και αραγε ,εκεινο το στίχο των Sonic Youth ¨why all these kids are dressed in dreams¨ πόσο συχνα τον σιγοψυθιρίζεις  ?

Τα απογευματα στην Αλυκή της Κιμώλου τα μέτραγα με τις γρατζουνιες στα γόνατα που συνοδευαν κάθε απόπειρα να κάνω ποδήλατο  χωρις ρόδες  βοηθητικές. Τα απογεύματα λίγο πριν τα 30  πια τα μετράω με τις γρατζουνιες στο μέσα μου απο τον αλλόκοτο χειμώνα που προηγήθηκε.. Οι γρατζουνιές όμως αυτές γλυκάθηκαν  στο ξερό νησί της Αντιπάρου , που χορεύαμε σα να μην υπάρχει άυριο κάτω απο τη ντισκομπάλα του La Luna.. Nina Simone και “my baby just cares for me” .. Οποιος ξαγρυπνησε λίγο πιο έξω απο το σιφνέικο γυαλό ,μπορει να καταλάβει τι σημαίνει αυτό ..

Για τους υπόλοιπους.. να ενα μυστικο προς εξερευνηση !

Stereolab  στα ακουστικά στο κλαμπ του νησιου ,ενω οι υπολοιποι τριγυρω χορευαν με την πιτσιρικά . Ο Lou Reed  να γυαλίζει τις αστραφτερες,δερμάτινες μπότες του . Ενώ πια έχει περάσει   μια δεκάετια ολόκληρη που απο τα καφενεία της Νάξου ακουγόταν  η φωνη του Μητσια και εμείς κλαίγαμε   τραγουδώντας τις μεγάλες υποσχέσεις , τις μεγάλες ψευδαισθήσεις..

Και μπορεί οι υποσχέσεις να ξεφουσκωσαν ,αλλά τα καλοκαιρια μας ειναι εδώ .

Να τα γεμισουμε μουσικές.

Να τα γεμίσουμε με κατάμαυρα κουκούτσια απο καρπούζι.

Να τα γεμισουμε με τσιμπηματα απο τα φραγκόσυκα

Μα πάνω απο όλα να τα γεμίσουμε με εκείνο το πονηρό κλείσιμο του ματιου – στη ζώη ..Αλλα και σε εκεινα τα λαγνα αγόρια και κοριτσια του τυχαιου και του εφήμερου .

Φευγω ,θα έρθεις μαζί μου ;

watch?v=HmHzhXrIphs

μαριλού