RADIANCE
προβολές φωτογραφιών και ταινιών μικρού μήκους & live αυτοσχεδιαστική μουσική
Παρασκευή 11 Μαΐου & Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 || 21:00 || 5 €
κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Stéphane Charpentier (photographic film) ׀ Gaël Bonnefon (super8 film) ׀ Damien Daufresne (super8 film) ׀ Patricia Morosan (super8 film) ׀ Alyssa Moxley (live mixed field recordings) ׀ Ps Stamps Back (live electronics / Παρασκευή 11 Μαΐου) ׀ Giannis Kotsonis aka Sister Overdrive (live electronics / Κυριακή 10 Ιουνίου 2018)

Πρόγραμμα μουσικής και πειραματικού κινηματογράφου από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες. Οι visual artists εξερευνούν τη δύναμη της εικόνας ως μεταφορά της ποιητικής της καθημερινότητας. Προβολές ασπρόμαυρου Super 8mm υλικού και αναλογικής φωτογραφίας συνοδεύονται από ζωντανά σετ ηλεκτροακουστικής μουσικής και ηχητικών εγκαταστάσεων.

αναλυτικό πρόγραμμα:

#1
Φωτογραφία / Stéphane Charpentier
Ζωντανή ηχητική εγκατάσταση / Alyssa Moxley
διάρκεια: 35 λεπτά
Το project Radiance είναι ένα ταξίδι μέσα από τις αινιγματικές αναλογικές εικόνες του Γάλλου φωτογράφου Stéphane Charpentier συνοδεία των ζωντανών, επιβλητικών ηχοτοπίων της Alyssa Moxley. Οι δύο καλλιτέχνες ζουν και εργάζονται στην Αθήνα εδώ και χρόνια. Το φιλμ ακολουθεί μια εσωτερική διαδικασία λύτρωσης. Από την ποιμενική γαλήνη στο αστικό χάος, το ταξίδι του ανθρώπου στην αναμέτρηση με τις κοινωνικές, φυσικές και ψυχολογικές δυνάμεις που εκπέμπουν ‘ακτινοβολία’ (radiance) γύρω του.

#2
SUPER 8mm ΦΙΛΜ / Gaël Bonnefon + Damien Daufresne + Patricia Morosan
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ / PS Stamps Back (11 Μαΐου) and Giannis Kotsonis aka Sister Overdrive (10 Ιουνίου)
διάρκεια: 30 λεπτά

Πειραματικά φιλμ Super 8 από το έργο τριών φωτογράφων ανασυντίθενται και παρουσιάζονται με την αντήχηση ενός σετ ηλεκτρονικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Άχρονες ακολουθίες ποίησης της καθημερινότητας μετασχηματίζονται σε οικεία και συμβολικά έργα.

Εικαστικοί

Stéphane Charpentier (Γαλλία/ Αθήνα) / φωτογραφίες

Ο Stéphane Charpentier χρησιμοποιεί μια εσωστρεφή φωτογραφική γλώσσα στο έργο του. Οι αναλογικές, υψηλής αντίθεσης ασπρόμαυρες εικόνες του παραπέμπουν σε στιγμές αιώρησης ανάμεσα στα ατελείωτα οράματα της ανθρωπότητας, τους αγώνες και τις ελπίδες της. Μέσα από τη δυαδικότητα των εικόνων του, βιώνουμε τη διαρκή αναζήτηση του φωτός. Ο Stéphane εργάζεται στην Ελλάδα από το 2012. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις και προβολές σε όλη την Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα επιμελείται ο ίδιος πολυάριθμα δρώμενα, όπως φωτογραφικά εργαστήρια και τη σειρά οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων Temps Zero.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://stephane-charpentier.com

Gaël Bonnefon (Γαλλία, Τουλούζη) / Super 8mm φιλμ
Ο ανεπαίσθητος κόσμος που ξεδιπλώνεται μέσα από τις εικόνες του Gaël Bonnefon φαίνεται αρχικά σαν να περιβάλλεται από ένα τεχνητό φωτοστέφανο. Ωστόσο γρήγορα ταλαντεύεται σε ένα σύμπαν πνευματικών τοπίων και οικείων εικόνων. Ένας από τους πλέον υποσχόμενους νέους φωτογράφους της Γαλλίας, ο Gaël πειραματίζεται με ακατέργαστο φιλμ super8 το οποίο εμφανίζει ο ίδιος με χειροποίητο εξοπλισμό.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://gaelbonnefon.org

Damien Daufresne (Γαλλία / Βερολίνο) / Super 8mm φιλμ
Ο Damien Daufresne ασχολείται με τη φωτογραφία, τη χαρακτική, τη ζωγραφική και τις ταινίες μικρού μήκους. Οι εικόνες του είναι σαν μια κατάδυση στην συναρπαστική πλαστικότητα της ύπαρξης. Τα βάθη της θάλασσας, η ομορφιά της κίνησης των φαλαινών, των πτηνών, των ψαριών, διηγούνται τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο τα ζώα γίνονται ένα με τα στοιχεία της φύσης. Μέσα από αυτά, γινόμαστε σχεδόν μάρτυρες της εμφάνισης της ζωής, της ικανότητας των πλασμάτων να ενώνονται το ένα με το άλλο, να τείνουν σε μια παγκόσμια και βαθιά γνώση.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://damiendaufresne.com

Patricia Morosan (Ρουμανία / Βερολίνο) / Super 8mm φιλμ
Η Patricia Morosan σπούδασε Κινηματογράφο, Ιστορία της τέχνης και Φωτογραφία στη Βουδαπέστη και το Βερολίνο. Τα Super 8mm φιλμ της κινηματογραφήθηκαν το 2017 για το έργο με τίτλο “Re/Turn”. Στη δουλειά της εξερευνά τα επίπεδα μνήμης της γενέτειράς της και της σχέσης αγάπης μεταξύ των γονιών της. Τα βίντεό της απεικονίζουν ποικίλες συμβολικές εικόνες κίνησης οι οποίες αναπαράγονται σε αέναο κύκλο.
Περισσότερες πληροφορίες: http://patriciamorosan.com

Μουσικοί

ALYSSA MOXLEY (ΗΠΑ / Ιρλανδία / Αθήνα) / ηχητικές συνθέσεις
Η Alyssa Moxley είναι συνθέτης και σχεδιαστής ήχου. Δημιουργεί ηχητικές εγκαταστάσεις στο χώρο με ‘πειραγμένους’ ηλεκτρονικούς ήχους, όργανα και ηχογραφήσεις. Βάση των live soundtrack που δημιουργεί είναι η συλλογή της από ηχητικά περιβάλλοντα και πορτραίτα καθώς και ηχογραφήσεις από διαφορετικούς χώρους. Έχει επιμεληθεί διάφορα μουσικά δρώμενα, όπως το Kinisi Festival of Sound στη Σαντορίνη, εργαστήρια διδασκαλίας τεχνικών χρήσης του ήχου και των μικροφώνων καθώς και τη μουσική πτυχή των Temps Zero οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://alyssa-moxley.com
http://soundcloud.com/alyssamoxley

PS STAMPS BACK (Ελλάδα, ζει στην Αθήνα) /ηλεκτρονική μουσική
Ο Ps Stamps Back είναι ένα σόλο ηλεκτρονικό project που ξεκίνησε στην Αθήνα το 2002, με δημιουργική εμμονή στο ρυθμό, τους θορύβους και τη χρήση drones. Χρησιμοποιεί και καταχράται τα αναλογικά synths, τα εφέ, μουσικά λογισμικά και ενισχυμένους ήχους. Επίσης συμμετέχει στο project Millions of Dead Tourists και την ανεξάρτητη δισκογραφική TiLt Recordings.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://tiltrecordings.org/ps-stamps-back
https://soundcloud.com/ps-stamps-back
https://soundcloud.com/1000-1-tilt

GIANNIS KOTSONIS AKA SISTER OVERDRIVE (Ελλάδα/ ζει στην Αθήνα) / ηλεκτροακουστική & ηλεκτρονική μουσική
Ο Γιάννης Κοτσώνης είναι μουσικός και αυτοσχεδιαστής με έδρα την Αθήνα. Έχει συνθέσει ηλεκτρονική μουσική για θέατρο, χορό, βίντεο, εγκαταστάσεις πολυμέσων και ταινίες. Πραγματοποιεί συχνά συναυλίες και συνεργασίες με μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2006 συνεργάζεται σταθερά με τη Δανάη Στεφάνου στο αυτοσχεδιαστικό ντουέτο acte vide, με το οποίο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες, εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Έχει στο ενεργητικό του επτά σόλο κυκλοφορίες, με το alias Sister Overdrive και με το δικό του όνομα.
Περισσότερες πληροφορίες:
https://soundcloud.com/manichope

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: 213 00 40 496
Κινητό: 69 45 34 84 45
Site | Facebook | Instagram | Twitter