Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΣΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ
Νύχτες Έντγκαρ Άλλαν Πόε
20 Σεπτέβρη – 28 Οκτώβρη 2018
Rabbithole
Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

2019 – 1849
[170 χρόνια από τον θάνατο του Έντγκαρ Άλλαν Πόε]

To Rabbithole και η ομάδα Νοσταλγία δημιουργούν για πρώτη φορά, μια περίοδο θεατρικής γνωριμίας του αμερικάνου διηγηματογράφου Έντγκαρ Άλλαν Πόε με το ελληνικό κοινό.
Στη χρονική περίοδο έξι εβδομάδων, έξι ομάδες που θα επιλεγούν ύστερα από αίτηση συμμετοχής, θα παρουσιάσουν στο κοινό και από μία παράσταση βασισμένη πάνω σε ένα από τα διηγήματά του Πόε. Παράλληλα, στο φουαγιέ αλλά και στις ηλεκτρονικές σελίδες της ομάδας και του χώρου θα διατίθεται άφθονο υλικό και αφιερώματα για την ζωή και το έργο του σκοτεινού αυτού συγγραφέα που σημάδεψε τον 19ο αιώνα.
Πρόκειται για το πρώτο project της ομάδας Νοσταλγία για τη θεατρικήχρονιά 2018-2019 με θέμα “Η Νοσταλγία στον 19ο αιώνα”.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν πρόταση για μία παραγωγή / παράσταση / σκηνική σύνθεση βασισμένη σε ένα από τα διηγήματα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.
Η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει τη δουλειά της για τέσσερις συνεχόμενες παραστάσεις (Πέμπτη έως Κυριακή), προκειμένου να αξιοποιηθεί πιο άρτια ο χώρος και ο εξοπλισμός του, όπως επίσης και για την καλύτερη και καθαρότερη προώθηση της συνολικής δράσης αλλά και της κάθε ομάδας ξεχωριστά.
Οι ομάδες που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση μπορούν, εάν το επιθυμούν, να κλείσουν ραντεβού για να δουν τους χώρους του θεάτρου προκειμένου να συμπεριλάβουν τοποειδικά στοιχεία στην περιγραφή της πρότασής τους.

Αίτηση συμμετοχής:
http://www.rabbitholespace.com/19

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: 20 Σεπτεμβρίου – 28 Οκτωβρίου 2018
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Πέμπτη έως Κυριακή
Por, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο
Επικοινωνία: 210 524 9903 | [email protected]