Playground Theory
Disconnected (band)
Οι πόρτες ανοίγουν: 20:30
Έναρξη: 21:00
Εισιτήριο: 4 ευρώ

DEATH DISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/3/16

Η ιστοσελίδα Contagiousness.gr γιορτάζει στις 27 Μαρτίου 3 χρόνια δράσης και στήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη και μαζί με τα Reflections οργανώνουν ένα φιλανθρωπικό live με σκοπό την ενίσχυση του «Προγράμματος Στήριξης Αστέγων» του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Κλίμακα” στο Death Disco.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη των αστέγων.

Λίγα λόγια για τις μπάντες:

Playground Theory σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2009. Η τωρινή σύνθεση περιλαμβάνει τους: Μάρσια Ισραηλίδη (φωνή-πλήκτρα), Βαγγέλη Κατσουλάκη (τύμπανα), Δημήτρη Νέγκα (πλήκτρα), Κώστα Επιτρόπουλο (κιθάρα).

Εμφανίζονται από το 2011 σε συναυλιακούς χώρους -κυρίως της Αθήνας- και τη διετία 2011-2012 ηχογράφησαν το demo τους, του οποίου τα κομμάτια κέρδισαν το πρώτο εκτεταμένο airplay για τη μπάντα. Το 2013 κυκλοφόρησε το επίσημο ντεμπούτο τους, το “Speaking Of Secrets” από την Puzzlemusik, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές και παρουσία σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Το single “Waves” αγαπήθηκε πάρα πολύ γρήγορα από το κοινό, ενώ συμπεριλήφθηκε στην συλλογή “The Indie Side Of Music, Vol II” και σε επιλογές του Kasetophono.

Η μουσική των Playground Theory είναι βγαλμένη από όνειρα ή εφιάλτες, μυστικές σκέψεις και αγωνίες, καλά κρυμμένους φόβους και την αίσθηση του να επιπλέεις ελεύθερος, κάποιες φορές με το κεφάλι προς τα κάτω. O ήχος τους έχει χαρακτηριστεί ατμοσφαιρική pop – cinematic – dream pop, ενώ στο καινούριο υλικό τους είναι παρόντα παραδοσιακά και ανατολικά στοιχεία.

Τον Ιανουάριο του 2016 κυκλοφόρησαν την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά “Connect The Dots” από την Puzzlemusik, από την οποία έχουν ήδη αναδειχθεί δύο digital singles (“Little Things” και “Rain”). Στο “Connect The Dots”, με παραγωγό το Γιώργο Πρινιωτάκη, οι Playground Theory θέτουν νέες κατευθύνσεις για τη μουσική τους, η οποία ακροβατεί μεταξύ ανατολίτικων modes, trip-hop beats, delays & distortions, καθώς και όλες τις -συνειδητές ή μη- επιρροές της μπάντας. Το album έχει ήδη αποσπάσει πολύ καλές κριτικές σε πολλά μουσικά περιοδικά και sites στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Playground Theory: Facebook | Twitter | Soundcloud | Youtube

Οι Disconnected είναι μια πενταμελής αγγλόφωνη μπάντα από την Αθήνα, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010. Ο ήχος τους είναι αποτέλεσμα των διαφορετικών επιρροών των μελών τους, από post alternative rock μέχρι heavy rock συγκροτήματα όπως Muse, Mogwai, Radiohead, Incubus και Red Hot Chili Peppers.

Από τη δημιουργία τους μέχρι σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους πολλές ζωντανές εμφανίσεις, ξεκινώντας από το Santa Botella και το Booze Cooperativa, και σε πολλά συναυλιακά venues της πόλης, όπως το six D.O.G.S. ,το KooKoo, η Αρχιτεκτονική και το Nueva Trova, ενώ έχουν συμμετάσχει και στα Α21 Freedom Fest ,Steve Festival,ΜΟΝΟ Μetal Festival και Art Apart Festival. Έχουν μοιραστεί την σκηνή με Locomondo, Idra Kayne, Soul Mates, Mother Of Millions, 3Fold Pain, Furor, Blame The Trees, 7 Odds κ.α. Τον Απρίλη του 2013 έδωσαν μια unplugged live performance στον ραδιοφωνικό σταθμό Rock FM 9.69 στην εκπομπή του Γιάννη Λεουνάκη και έχουν συμμετάσχει στις δύο φιλανθρωπικές συναυλίες του Make A Wish Foundation το 2014 και 2015.

Το 2014 πραγματοποίησαν ενα live recording session στα Sierra Studios, το οποίο περιείχε το κομμάτι τους “Fading Light” καθώς και μια διασκευή του Reckoner των Radiohead. Στα τέλη της ίδιας χρονιάς, κυκλοφόρησαν διαδικτυακά το πρώτο τους single, Weakest Point, μαζί με video clip, το οποίο περιέχεται στο πρώτο τους EP που κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με τον Γιώργο Λεώδη στην παραγωγή.

Disconnected : Facebook | Twitter | Soundcloud | Youtube