Όσοι συγκινούνται και μόνο στη θέα ενός δίσκου βινυλίου να γυρίζει πάνω στο πικ-απ, όσοι αγαπούν να περνούν ατελείωτες ώρες ψαξίματος μέσα σε ενα δισκάδικο, θεωρούν τους δίσκους τους το soundtrack της ζωής τους και βάζουν το High Fidelity μέσα στο Top 5 των αγαπημένων τους ταινιών, έχουν εδώ και μερικά χρόνια τη δικιά τους μέρα, αφιερωμένη στη μουσική και στους εραστές του βινυλίου, και όχι μόνο..

21 Απριλίου 2012 και ημέρα Σάββατο είναι φέτος η International Record Store Day,  που διοργανώνεται κάθε τρίτο Σάββατο του Απριλίου με σκοπό να βοηθηθούν τα «παραδοσιακά» δισκοπωλεία και δίνει πάντα αφορμή για μια γιορτή της μουσικής. Τα δισκοπωλεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων θα γίνουν σημεία αναφοράς, προσφέροντας ειδικές εκδόσεις, συλλεκτικά βινύλια, πρώτες κυκλοφορίες και, κυρίως, πολύ καλές τιμές.

Το Music Society Web Radio συμμετέχει  φέτος ενεργά στην «Ημέρα Δισκοπωλείων», διαμορφώνοντας για 2 μέρες αλλιώς το πρόγραμμά του και φιλοξενώντας συνεντεύξεις, ειδικές εκπομπές και δράσεις στα δισκοπωλεία της Αθήνας.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου, από νωρίς το απόγευμα ως αργά το βράδυ, στο studio  του Music Society θα βρεθούν καλεσμένοι οι εκπρόσωποι των πιο ‘ψαγμένων’, γνωστών-αγνώστων δισκοπωλείων, για να συζητήσουμε μαζί τους για ‘τη χαρά του δισκάδικου, το ψάξιμο στα ράφια, τη μουσική συναναστροφή με ομοϊδεάτες’.

Πιο συγκεκριμένα, στις εκπομπές μας θα φιλοξενηθούν τα δισκοπωλεία:

16:00-17:00   Art Nouveau *

17:00-18:00   Record House *

18:00-19:00   360 Records *

19:00-20:00  Vinyl Microstore *

20:00-21:00  Sonic Boom *

21.00-22.00  Το Δισκάδικο *

Το Σάββατο 21 Απριλίου θα βγούμε μια βόλτα στα δισκάδικα της πόλης μας για να ‘τιμήσουμε’ και να υποστηρίξουμε αυτούς τους μικρούς χώρους που χωράνε ένα ολόκληρο μουσικό σύμπαν και που θεωρούμε βασικό να συνεχίσουν να υπάρχουν, ενώ από το πρωί θα υπάρχουν special dj-sets  και ειδικές εκπομπές, live στον αέρα του Musicsociety

Παρασκευή, 20/04, 16.00-23.00
Σάββατο, 21/04

Συντονιστείτε!