Τίτλος: Μια Ανάσα Μετά (Live @ ΙΛΙΟΝ plus)
Καλλιτέχνης: Μαρία Λατσίνου
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Απριλίου, 2017
Κωδικός κυκλοφορίας: PIECE L03
Format: limited edition CD, Digital

Live album της Μαρίας Λατσίνου και του σχήματος με ακυκλοφόρητα ως τώρα τραγούδια

Την Τετάρτη 26 Απριλίου κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Μια Ανάσα Μετά» της Μαρίας Λατσίνου. Πρόκειται για την ηχογράφηση συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2016, στη μουσική σκηνή ΙΛΙΟΝ plus στην Αθήνα.

Το live αυτό άλμπουμ είναι μεταβατικό. Με την έννοια ότι αποτυπώνει την φάση που βρίσκεται το σχήμα της Μαρίας Λατσίνου αυτήν την περίοδο . Ολοκληρώνει δηλαδή τον πρώτο κύκλο δημιουργικής ζωής του σχήματος που άνοιξε με το ντεμπούτο «Μια Ανάσα Μετά» (Φεβ. 2015, Puzzlemusik) και μας εισάγει στον δεύτερο που θα ανοίξει με την ηχογράφηση του 2ου studio άλμπουμ που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

Ο βασικός κορμός του άλμπουμ αποτελείται από τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου που δεν συμπεριλήφθηκαν μεν στο ντεμπούτο άλμπουμ αλλά αποτέλεσαν και αποτελούν τμήμα του προγράμματος των συναυλιών της Μαρίας Λατσίνου.

Εξαίρεση αποτελεί το «Χαμένη Γενιά» το τραγούδι που ξεχώρισε από το ντεμπούτο «Μια Ανάσα Δρόμος» το οποίο περιλαμβάνεται και στο live άλμπουμ με ενορχήστρωση διαφορετική από αυτή με την οποία το γνωρίσαμε.

Το «Μια Ανάσα Μετά» περιέχει και τρεις από τις διασκευές που κατά καιρούς συμπεριλαμβάνονται στο live σετ της Μαρίας Λατσίνου. Πρόκειται για τα τραγούδια «Ο χρόνος δεν με αφορά» του Αντώνη Λιβιεράτου, το «Η γυναίκα που διάβαζε ποιήματα» του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα και το παραδοσιακό «Νανούρισμα Σμύρνης (Μαργαριταρένια)».

Το «Μια Ανάσα Μετά» κυκλοφορεί στις 26 Απριλίου 2017, σχεδόν ένα χρόνο από την ηχογράφηση του στο ΙΛΙΟΝ plus. Εντάσσεται στη σειρά L της Puzzlemusik στην οποία κυκλοφορούν limited edition cd που διατίθενται μόνο στις συναυλίες των καλλιτεχνών και με αντικαταβολή από το [email protected]

LIVE παρουσίαση του άλμπουμ την Τετάρτη 26 Απριλίου στο ΙΛΙΟΝ plus

ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17 & Πατησίων)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 Ώρα έναρξης 21.00 (διάρκεια δύο ώρες)
Εισιτήριο: 6 ευρώ Πληροφορίες – κρατήσεις: 210- 8824383, 6983 – 600510 http://ilionpolixoros.gr

Στο άλμπουμ παίζουν οι μουσικοί:
Μαρία Λατσίνου (φωνή), Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο, keyboards), Γιώργος Ανδρουλάκης (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές), Βάσω Μιχαηλίδου (ακορντεόν), Γιώργος Λιάπης (μπάσο), Φοίβος Βαλαβάνης (τύμπανα)

Στη live παρουσίαση του άλμπουμ στα τύμπανα θα είναι ο Στέφανος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης

Η ηχογράφηση έγινε στη μουσική σκηνή ΙΛΙΟΝ plus στις 3 Απριλίου 2016 από τους:
Νίκο Δημητρακάκο, Λάζαρο Καραγιάννη και Γιώργο Χατζηπολυχρόνη.
Μίξη: Γιώργος Λιάπης (1st floor studio)
Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης (Artracks Studios)
Παραγωγή: Χρήστος Αλεξόπουλος
Γραφιστική Επιμέλεια: Ελένη Κεσαπίδου
Φωτογραφία εξώφυλλου: Αγγελική Δαρλάση
Επιμέλεια Έκδοσης: Χρήστος Αλεξόπουλος

Tracklist
1. Μια Ανάσα Μετά 2. Έκρυβε το στόμα μ’ένα μαντήλι 3. Γενιά 4. Χαμένη Γενιά 5. Εισαγωγή στο Κουκί και το Ρεβύθι 6. Το Κουκί και το Ρεβύθι 7. Ο χρόνος δεν με αφορά (Αντώνης Λιβιεράτος) 8. Η γυναίκα που διάβαζε ποιήματα (Διάφανα Κρίνα) 9. Νανούρισμα Σμύρνης: Μαργαριταρένια (παραδοσιακό)

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε limited edition CD στη σειρά L της Puzzlemusik και σε digital (mp3 και streaming) σε i-tunes, Google Play, Spotify, Tidal, Deezer και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Τα CD της σειράς L διατίθενται αποκλειστικά στις συναυλίες των καλλιτεχνών και με αντικαταβολή κατόπιν επικοινωνίας στο [email protected].
Προηγούμενες κυκλοφορίες στη σειρά L: Jane Doe – B612 Revisited (ep) και Baby Trio – A New Snack ep

Links
You Tube: Χαμένη Γενιά (live)
Soundcloud: Η Γυναίκα που Διάβαζε Ποιήματα (ακουστική live διασκευή του τραγουδιού του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα)
puzzlemusik: e-mail | site | facebook | twitter | live booking