Η εκπομπή «Τσίπουρο με μεζέ» τον Νοέμβριο θα είναι αφιερωμένη σε τρεις μεγάλους στιχουργούς του λαϊκού μας τραγουδιού. Η αρχή θα γίνει την πρώτη Κυριακή του μήνα με τον Κώστα Βίρβο, θα ακολουθήσει η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και ο κύκλος θα κλείσει με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Στοιχεία για τη ζωή τους, μικρές ιστορίες αλλά -το κυριότερο- πολλά τραγούδια τους που λίγο-πολύ όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει μόνοι ή με παρέα στις χαρές και τις λύπες μας!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου – «Τσίπουρο με μεζέ» με τον Νίκο Μάρο – Κυριακή, 8/11, 13:00-15:00 (Ακούστε την εκπομπή στο mixcloud)

Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου (Τσίπουρο με μεζέ, 8-11-2015) by Music Society Webradion! on Mixcloud

Υπήρξε μια γυναίκα δυναμική, μποέμισσα, που υπηρέτησε τα «θέλω» και τα πάθη της με συνέπεια. Ήταν ένας άνθρωπος με χιούμορ και κοφτερό μυαλό. Οι λέξεις που χρησιμοποιούσε στους στίχους της ήταν βαριές και μετρημένες. Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ήταν η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός και η εκπομπή «Τσίπουρο με μεζέ» την Κυριακή 8 Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη σε αυτήν.

Η γυναίκα που βάλθηκε να σπάσει το ανδρικό κατεστημένο του λαϊκού πάλκου, με την περιπετειώδη ζωή και την απαράμιλλη πένα της. Αντισυμβατικός και επαναστατικός νους από μικρή, η νεαρή δασκάλα αποφασίζει να γίνει ηθοποιός, κόντρα στα συντηρητικά ήθη της εποχής, γράφοντας ταυτοχρόνως ποιήματα και σκαρώνοντας στίχους, μια ενασχόληση που θα τη μετέτρεπε σύντομα σε μια από τις κορυφαίες στιχουργούς που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο – «Τσίπουρο με μεζέ» με τον Νίκο Μάρο – Κυριακή, 1/11, 13:00-15:00 (Ακούστε την εκπομπή στο mixcloud)

Αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο (Τσίπουρο με μεζέ, 1-11-2015) by Music Society Webradion! on Mixcloud

Η δημιουργική πένα του ευαίσθητου ποιητή του λαϊκού μας τραγουδιού, του Κώστα Βίρβου, πρόσφερε περισσότερα από 2.000 τραγούδια στη διάρκεια της πολύχρονης πορείας του. Τραγούδια βιωματικά, κοινωνικά, πολιτικά, που ντύθηκαν με τη μουσική σπουδαίων συνθετών και ερμηνεύτηκαν από μεγάλες φωνές.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο – «Τσίπουρο με μεζέ» με τον Νίκο Μάρο – Κυριακή, 15/11, 13:00-15:00 (Ακούστε την εκπομπή στο mixcloud)

Αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο (Τσίπουρο με μεζέ, 15-11-2015) by Music Society Webradion! on Mixcloud

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής «Τσίπουρο με μεζέ» ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Νοεμβρίου με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Γεννημένος στην Αθήνα από πρόσφυγες γονείς βίωσε από πολύ μικρός τη φτώχεια, τον πόλεμο, την αδικία, αλλά και τον μόχθο των απλών ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή. Έζησε μέσα στις γειτονιές της Αθήνας τότε που οι άνθρωποι χαίρονταν και με τα λίγα. Αυθόρμητος, ευαίσθητος, αθυρόστομος, φανατικός Αεκτζής, φίλος της καλής παρέας. Ο «πρόεδρος» Λευτέρης Παπαδόπουλος έχει γράψει πάνω από 1.200 τραγούδια και θεωρείται δίκαια από τους μεγαλύτερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού!


More Posts for Show: Τσίπουρο Με Μεζέ