Γιώργος Κοντραφούρης Live
“Haunted Poems” LP Launch
Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 21:00
six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8)
Είσοδος: 7 ευρώ

Οικεία όλα ήταν από πριν
Τώρα που είμαι πιο κοντά
Απομακρύνονται
Θα φταίει
Εκείνη
Η
Στιγμή
Που δεν πίστεψα
Στο
“ΛΕΣ;”

Το άλμπουμ “Στοιχειωμένα Ποιήματα” κυκλοφόρησε στην εκπνοή του 2016 και ήρθε σχεδόν 10 χρόνια μετά το “The Storyteller” (Απρίλιος 2007, Puzzlemusik) το οποίο για πολλούς ήταν το καλύτερο πιάνο-άλμπουμ του Γιώργου Κοντραφούρη μέχρι τότε.

Σημαντικές εκπλήξεις η χρήση live electronics, που χτίζουν ηχοτοπία και συνδυάζονται ευφάνταστα με το standard piano-trio ήχο και βέβαια η ύπαρξη έξι ποιημάτων, που ο ίδιος ο Κοντραφούρης είχε γράψει σε παιδική ηλικία, τα οποία αποτελούν την πρώτη ύλη του άλμπουμ καθώς και το έναυσμα για αυτό το δημιουργικό ταξίδι.

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου το ταξίδι αυτό παρουσιάζεται για πρώτη φορά live στη σκηνή του six d.o.g.s. Μαζί με τον Γιώργο Κοντραφούρη (ηλεκτρικό πιάνο, live electronics) εμφανίζονται οι: Χάρης Χαραλάμπους (μπάσο), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Άγγελος Πολυχρόνου (κρουστά) και η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου (απαγγελία των ποιημάτων)

Έγραψαν για τα «Στοιχειωμένα Ποιήματα»

Η μουσική του, άκρως ποιητική, με πλοκή, σιωπές και εκρήξεις, διάφανη, δυναμική. […]Συνεπώς, οι εποχές το ζητάνε. Ποίηση και τζαζ. Ο Φούρης παραδίδει – άψογα.
Μαρία Μαρκουλή – It’s My Blender

Ο Γιώργος Κοντραφούρης, κορυφαίος πιανίστας της τζαζ γράφει ποίηση και αφήνει τους στίχους του να συνυπάρξουν στο μοναχικό πέρασμα των μουσικών του. […]Για νυχτερινά εσωτερικά ταξίδια στο ημίφως…
Χάρις Ποντίδα – tospirto.net

Συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί με εσωτερική συνοχή και παλμό, που σε δονούν ακόμη και όταν κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου σου.
Φώντας Τρούσας – Lifo

Ο Γιώργος Κοντραφούρης και η ομάδα του μας δίνουν ένα από τα πιο υπέροχα άλμπουμ μιας χρονιάς που δεν έχει καν ξεκινήσει.
Κώστας Κούλης – Noizy.gr

Το «Haunted Poems» είναι ένας δίσκος απόλυτης πλέον συνθετικής και εκτελεστικής ωριμότητας, ουσιωδέστατος αλλά και πανέμορφος.
Θάνος Μαντζάνας – Αυγή

Ο Κοντραφούρης δεν επιδεικνύεται στο δίσκο αυτό. Φτιάχνει μουσικά θέματα απλά, παραλλαγές θεμάτων με ουσία και προσθέτει μουσικές σε δικά του ποιήματα που δημιουργούν ένα φιλόξενο ηχοτοπίο, ακόμα και για εκείνον τον ακροατή που δεν γνωρίζει ούτε που είναι το «ντο» στο πιάνο.
Γιώργος Μυζάλης – Music Spins

Ο δίσκος έφτασε στα χέρια μου και στα αυτιά μου τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου και έπειτα από δύο μήνες αρκετών ακροάσεων μπορώ με ασφάλεια να σας πω πως είναι μεγαλειώδης.
Mike N. – Το Υπόγειο

http://www.puzzlemusik.com/el
https://soundcloud.com/puzzlemusik
https://www.facebook.com/puzzlemusik.label
https://www.facebook.com/George-Kontrafouris-271137346345279/

Περισσότερες πληροφορίες:
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr