Μαριάννα Καβαλλιεράτου
THEY
5-8 Φεβρουαρίου 2018 | 21.00
BIOS. exploringurbanculture
Πειραιώς 84 & Σαλαμίνος, Αθήνα

Πως ορίζεται το φύλο; Πόσο ρευστή είναι η σεξουαλικότητα; Πώς αποδίδεται η ταυτότητά μας κοινωνικά; Τι σημαίνει ταυτότητα; Πώς επιλέγουμε μία ταυτότητα;

Στην πιο πρόσφατη χορογραφική δουλειά της, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου δημιουργεί ένα ντουέτο για δύο άντρες ερμηνευτές και, με διάθεση ποιητική, μας βάζει σε τροχιά γύρω από τη συνάντηση των δύο αυτών πλασμάτων.

Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μέσα από την επιθυμία του προσδοκώμενου ή την αναπόληση του χαμένου, με θολό σεξουαλικό πρόσημο, μας βυθίζει στο μικρόκοσμο και το σύμπαν των δύο πρωταγωνιστών που άλλοτε συνυπάρχουν αρμονικά και άλλοτε αντικρούονται. Άλλοτε συναντιούνται και άλλοτε χάνονται. Ταυτόχρονα είναι δέσμιοι ο ένας του άλλου και αλληλοαγνοούνται. Μεταμορφώνονται, αμφιταλαντευόμενοι στα όρια του πάθους και του μίσους, μεταβάλλοντας διαρκώς τη ρευστή και απροσδιόριστη ταυτότητά τους.

Η δημιουργός μας καλεί να αναρωτηθούμε για το αν επιλέγουμε “ποιόν” θα ερωτευθούμε, ή ποιο “ρόλο” θα παίξουμε στο ερωτικό παιχνίδι. Η επιλογή της σεξουαλικής μας ταυτότητας, ή ακόμα η αλλαγή φύλου, απορρέει από τα ανθρώπινα ένστικτα της υπόστασής μας και αποτελεί μία “φυσική συνέχεια” ενός προτύπου απελευθέρωσης του ανθρώπου στον σύγχρονο κόσμο. Το βιολογικό μας φύλλο δεν είναι υποχρεωτικά αλληλένδετο με το κοινωνικό μας φύλλο, ενώ η επιλογή φύλλου δε συνάδει με την επιλογή ερωτικού συντρόφου, αλλά με τον προσδιορισμό της ταυτότητας του ατόμου.

Συντελεστές
Σύλληψη – Χορογραφία: Mαριάννα Καβαλλιεράτου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική: DomBouffard
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Βοηθός χορογράφου: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου
Προβολή – Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Φωτογραφία: Μυρτώ Αποστολίδου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Klokworks
Συντονισμός Παραγωγής: MαρίαΒασαριώτου
Οργάνωση Παραγωγής: DeltaPi

Ερμηνεία – συν-χορογραφία: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Αλέξης Φουσέκης

Παραγωγή: Klokworks
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Πληροφορίες
Ημερομηνίες παραστάσεων: 5, 6, 7, 8 Φεβρουαρίου 2018, Ώρα έναρξης: 21.00, Διάρκεια: 50 λεπτά
Εισιτήρια: 12 ευρώ (Κανονικό), 8 ευρώ (Μειωμένο–Φοιτητών, Ανέργων, Άνω των 65, ΑΜΕΑ)
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr
Χώρος διεξαγωγής: BIOS. exploringurbanculture – MainStage (Πειραιώς 84& Σαλαμίνος, Αθήνα, 104 35), Τηλ: +30 210 3425335, www.bios.gr, [email protected]

Διαβάστε περισσότερα
Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου είναι χορογράφος και χορεύτρια. Σπούδασε χορό και χορογραφία στο The Place, London Contemporary Dance School και συνέχισε τις σπουδές της με την υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, στη Νέα Υόρκη στο SUNNY Purchase.
Το 1992 ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Αμερικανό σκηνοθέτη και εικαστικό Robert Wilson στο Watermill Center στη Νέα Υόρκη, συμμετέχοντας ως ερμηνεύτρια σε παραγωγές του ίδιου όπως: T.S.Eliot, Une Femme Douce, Persephone, The Days Before DDDIII, Wingson Rock, Prometheus, Relative light, την όπερα Alceste του Christoph Willibald Gluck, Oddyssey, Sonnets.
Στο χορογραφικό της έργο συγκαταλέγονται οι παραστάσεις: Stations, Recalculate, AutoRun, Moment, Normal Operation, I’m this… I’m that, Stay on It, DEATH, ενώ στο πλαίσιο του έργου As One (Μουσείο Μπενάκη) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το Marina Abramovic Institute και τον Οργανισμό Ανάπτυξης & Πολιτισμού NEON, παρουσίασε τη μακράς διάρκειας επιτέλεση Skin. Πιο πρόσφατα έχει εμφανιστεί με τη site-specific δράση Stream η οποία παρουσιάστηκε στη Στοά Αρσάκη στο πλαίσιο του έργου δημόσιας τέχνης Removement Athens.
Παράλληλα με το καλλιτεχνικό της έργο, διδάσκει σύγχρονο χορό και χορογραφία στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, σε Δραματικές Σχολές και στο Watermill Center του Robert Wilson στη Νέα Υόρκη.

Δείτε περισσότερα εδώ
Για την Μαριάννα Καβαλλιεράτου
www.spillworks.com
www.facebook.com/mariannakavallieratos
Για την Delta-Pi
www.delta-pi.org