«Μια συνέντευξη μπορεί να μην είναι πόλεμος, αλλά σίγουρα δεν μοιάζει με ειρήνη» μου είχε πει στο πανεπιστήμιο ένας καθηγητής δημοσιογραφίας. Δήλωση μάλλον υπερβολική, αλλά ενδεικτική της δυσκολίας και του αμφίβολου αποτελέσματος, γιατί ξεκινάς για ειρήνη και βρίσκεσαι σε πόλεμο..
Η συνέντευξη είναι ίσως η πιο σύνθετη δουλειά για έναν συντάκτη, για έναν ραδιοφωνικό παραγωγό. Δεν είσαι εσύ και οι σκέψεις σου και μπροστά σου ένα χαρτί. Έχεις απέναντι σου έναν ή δύο ανθρώπους που μπορεί να βαριούνται, να σε αντιπαθούν ή να απαντούν μονολεκτικά σε κάθε σου ερώτηση (πρόβλημα εδώ..)
Γι’ αυτό λοιπόν, στο Music Society οργανώνουμε workshop συνέντευξης, με στόχο να μάθουμε ΠΩΣ ετοιμάζουμε, αλλά και ΓΙΑΤΙ κάνουμε μια συνέντευξη.

Μεταξύ άλλων, θα εξετάσουμε:
-Πώς διαλέγουμε τις ερωτήσεις που θέτουμε; – Πώς γράφουμε μια ερώτηση (αμεσότητα, απλότητα, ξεκάθαρο μήνυμα).
-Με ποια κριτήρια επιλέγουμε τον καλλιτέχνη που φιλοξενούμε στο studio; (πχ δημοφιλία, νέος δίσκος, φιλία..)
-Πώς προετοιμαζόμαστε για μια συνέντευξη – Τι πρέπει να ξέρουμε για τον καλεσμένο μας.
-Πώς διατυπώνουμε τις πιο δύσκολες ερωτήσεις με ευγενικό τρόπο, χωρίς να γινόμαστε κακοί και αγενείς.
Κατά τη διάρκεια του workshop θα διαβάσουμε και θα αναλύσουμε συνεντεύξεις καλλιτεχνών σε μουσικά περιοδικά, αλλά και θα ακούσουμε τις πρόσφατες συνεντεύξεις που φιλοξενήσαμε στον σταθμό μας. Θα ακολουθήσουν ασκήσεις και πολλές εκπλήξεις…

Τα workshops είναι 6ωρα ( 13:00 – 16:00 και 17:00 – 20:00)
Ημερομηνίες : 4/12/2011 & 17/12/2011
Εκτάκτως το σεμινάριο της Κυριακής 18/12 θα διεξαχθεί το Σάββατο 17/12 και ώρες 12:00-19:00
Τα σεμινάρια του κύκλου των Free Sundays είναι δωρεάν, ελεύθερα και ανοικτά προς όλους. Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων. Για κρατήσεις: 6985606912