ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛΙ

The Trials Of Muhammad Ali

 Ένα ντοκιμαντέρ του Μπιλ Σίγκελ
Παραγωγή: Kartemquin Films

Παρασκευή 10 έως Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Τρεις μόνο παραστάσεις

Αποκλειστικά στον κινηματογράφο MIKROKOSMOS (Συγγρού 106)

 

“Καθηλωτικό. Αναβιώνει τον θρύλο του Άλι ακόμα και για τους λιγότερο μυημένους”
The Hollywood Reporter

“Καταπληκτικό. Επιβάλλεται να το δεις”
New York Daily News 

“Μια διαφωτιστική, ολοζώντανη ματιά στη ζωή του Άλι”
Indiewire
Το καλύτερο ντοκιμαντέρ για τον Μοχάμεντ Άλι και, τολμώ να πω , τα έχω δει όλα”
Dave ZirinThe Nation
 

Ένα αντισυμβατικό αθλητικό ντοκιμαντέρ το οποίο διερευνά την καταπληκτική και σύνθετη ζωή του Μοχάμεντ Άλι εκτός του ρίνγκ. 

Από την αμφιλεγόμενη προσχώρηση του στο Έθνος του Ισλάμ και την απόφασή του να αλλάξει το όνομά του, στην άρνηση του να υπηρετήσει τον Αμερικάνικο στρατό στον πόλεμο του Βιτενάμ μέχρι την πλούσια κοινωνική του ζωή, το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε ενόσω βρισκόταν στη ζωή ο Άλι, δίνοντας την μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον.

 


To περιοδικό HUMBA! ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Μάρτιο του 2010 κι οφείλει το όνομά του, σε μια τελετουργία που ακολουθούσαν οι οπαδοί της Γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Mainz. Το humba δε σημαίνει κάτι, συμβολίζει όμως κάτι πολύ σημαντικό: πως οι οπαδοί –ούτε οι παίκτες, ούτε οι προπονητές, ούτε οι παράγοντες– είναι τα πιο σημαντικά μέλη ενός αθλητικού συλλόγου.

Στο τρέχον τεύχος  το 34ο αισίως, 
καταπιαστήκαμε με Αφιέρωμα στην Πυγμαχία: Κείμενα για το μποξ, ιστορίες με μποξέρ. Έτσι λοιπόν, κρίναμε σκόπιμο ν΄αναδείξουμε την εξωαγωνιστική ζωή μιας από τις μεγαλύτερες αθλητικές περσόνες του περασμένου αιώνα – τον Μοχάμεντ Άλι.

http://www.humbazine.gr