Ο  Χάρης Συμβουλίδης θα μας πάει εκεί που ο κινηματογράφος συναντάει τη μουσική – μιλώντας μας για το πώς και το γιατί γεννήθηκαν τα soundtracks που έγραψαν ιστορία..

“Τι σημαίνει ντύνω εικόνες με μουσική; Πότε ξεκίνησε αυτή η ανάγκη στον κινηματογράφο και πώς έφτασε να θεωρείται «είδος» μουσικής; Έδωσε διεξόδους στον παλιό κόσμο της κλασικής μουσικής ή τη χαριστική βολή; Υπάρχει κάποια χρυσή ισορροπία την οποία πρέπει να πετύχει ένα τέτοιο έργο, προκειμένου να το χαρακτηρίσουμε επιτυχημένο;

 Σε ερωτήματα σαν και τα παραπάνω θα προσπαθήσει να απαντήσει ο Χάρης Συμβουλίδης και κάποιοι καλεσμένοι του στο 4ωρο που θα αφιερώσουν στα soundtracks για λογαριασμό του Music Society. 4ωρο που δεν θα έχει μόνο αφηγήσεις και κουβέντα μα και κάμποση μουσική και κάποιες προβολές, φτιάχνοντας μια πολύ βασική «χαρτογραφία» των soundtracks που έγραψαν ιστορία.

 Στόχος είναι έτσι όχι μόνο να τοποθετηθούν στο σωστό τους πλαίσιο κάποια πασίγνωστα ονόματα –λ.χ. ο John Williams, ο Nino Rota, ο Ennio Morricone, η Ελένη Καραΐνδρου ή ο Βαγγέλης Παπαθανασίου– και κάποια soundtracks με μεγάλη διάδοση στο ευρύ κοινό (όπως το Amelie ή το Buena Vista Social Club), αλλά και να δοθούν κι άλλες πτυχές του φαινομένου soundtracks, όπως για παράδειγμα η αναβίωση του βωβού κινηματογράφου και της μουσικής του στα πρόσφατα χρόνια ή η διάδοση μιας «κινηματογραφικής» αισθητικής προς τον κόσμο του ροκ, της τζαζ, ακόμα και της ηλεκτρονικής μουσικής.”

Εισηγητής: Χάρης Συμβουλίδης
Ημερομηνία: Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Το workshop είναι 4ωρο ( 13:00 – 15:00 και 16:00 – 18:00)
Τα σεμινάρια του κύκλου των Free Sundays είναι δωρεάν, ελεύθερα και ανοικτά προς όλους.

Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων. Για κρατήσεις: 6985606912