Η jazz μουσική είναι μια “μεγάλη αφήγηση” που μετράει πλέον πάνω από έναν αιώνα ζωής. Ακριβώς γι’ αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο να ξετυλίξει κανείς το νήμα αυτής της αφήγησης, ειδικά όταν βρίσκεται τόσο μακριά από τις ιστορικές συνθήκες και το κοινωνικό πλαίσιο που γέννησαν την jazz…

Την Κυριακή 10 Ιουνίου στο Music Society θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια εισαγωγή στην μεταπολεμική ιστορία της jazz, μια εισαγωγή που απευθύνεται σε όσους “τρώγονται” να ξετυλίξουν το νήμα αλλά δεν ξέρουν πώς. Βασικός άξονας αυτής της εισαγωγής θα είναι η περιπλάνηση μας στα διάφορα μουσικά ιδιώματα της jazz στις ΗΠΑ, από τις αρχές της δεκαετίας του ‘ 40 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ‘ 70. Αλλά δεν θα περιοριστούμε μόνο εκεί. Θα κουβεντιάσουμε για τα άλμπουμ που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής, για τις δισκογραφικές εταιρίες και τον τρόπο που λειτουργούσαν, για τις έριδες και τις φιλίες μεταξύ των μουσικών της jazz, για τη σχέση της “μεγάλης μαύρης μουσικής” με τις συνθήκες ζωής της μαύρης κοινότητας. Και φυσικά… θα ακούσουμε μπόλικη μουσική!

Εισηγητής: Ανέστης Αλεξίου

Ημερομηνία: Κυριακή 10 Ιουνίου

Το workshop είναι 6ωρο ( 12:00 – 18:00 )
Τα σεμινάρια του κύκλου των Free Sundays είναι δωρεάν, ελεύθερα, ανοικτά προς όλους και πραγματοποιούνται στο χώρο μας (Κτενά 8, Σύνταγμα).

Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων. Για κρατήσεις: 6985606912