Εννιά μουσικές συναντήσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός.

Μια Πέμπτη το μήνα, στο θέατρο Εμπρός, διαφορετικοί μουσικοί και σχήματα σπάνε τις νόρμες επί σκηνής. Εξελίσσονται σε πραγματικό χρόνο και διασταυρώνουν την αυθεντικότητα της δημιουργίας τους.

Απρόβλεπτα ηχητικά συμβάντα, βιωματικός αυτοσχεδιασμός και μια μοναδική εμπειρία για τον ακροατή.

Tην Πέμπτη 27 Απριλίου, η προτελευταία μουσική συνάντηση ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ανοίγει με το κουαρτέτο RSLG (Βασίλης Ρούπας: πιάνο, Γιάννης Λελούδας: τύμπανα, Στέλιος Γιαννουλάκης: ηλεκτρονικά, Παναγιώτης Ράπτης: σαξόφωνο) που επιστρέφει στο θέατρο Εμπρός για να παρουσιάσει υλικό από το νέο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Στη συνέχεια ο Vago Tedosio εξερευνά την εφαρμογής της Θεωρίας του Χάους στην μουσική με ένα πιανιστικό σόλο και κατόπιν σε ντουέτο με τον Σωτήρη Τσόλη (τύμπανα). Τέλος εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί οι Παναγιώτης Ράπτης (σαξόφωνο), Γιάννης Λελούδας (τύμπανα) και Σωτήρης Τσόλης (τύμπανα) σε ένα σύντομο αυτοσχεδιαστικό ηχητικό project.

Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά

Επιμέλεια προγράμματος: Αντώνης Σταυρινός, Στούντιο Εννιά
Οικοδεσπότης: Θωμάς Τσούτσος, Εργαστήριο Πολλαπλών Τεχνών

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός: Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

Event στο facebook.

RSLG Quartet
3 χρόνια μετά την προηγούμενη εμφάνισή του στο θέατρο Εμπρός, το κουαρτέτο RSLG επιστρέφει με ανανεωμένη σύνθεση και πρόγραμμα.
Πάντα με βάση τον δομημένο αυτοσχεδιασμό και επιρροές από την freejazz, την ηλεκτρονική μουσική και τη σύγχρονη μουσική δημιουργία, το κουαρτέτο δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ηχητικό σύμπαν που αποτελεί εμπειρία για κάθε ακροατή. Έχουν κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με τίτλο «Interplay» ενώ στη συναυλία αυτή θα παρουσιάσουν υλικό από το νέο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

Οι RSLG είναι: Βασίλης Ρούπας (πιάνο), Γιάννης Λελούδας (τύμπανα), Στέλιος Γιαννουλάκης (ηλεκτρονικά), Παναγιώτης Ράπτης (σαξόφωνο).

Σύνδεσμοι: Facebook | Youtube | Bandcamp

Vago Tedosio
Ο Vago Tedosio εξερευνά την εφαρμογή της Θεωρίας του Χάους στην μουσική και την δυνατότητά της να καταργεί τις παραδοσιακές αισθητικές αντιλήψεις στη τέχνη. Με το σχήμα Dance Singularity φέρνει σε επαφή καλλιτέχνες διαφορετικών ιδιοτήτων για δημιουργία έργων που συγχωνεύουν τη μουσική με το λόγο, την κίνηση και την εικαστική δράση. Κινείται και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα, το Βερολίνο και το Λονδίνο όπου έχει δημιουργήσει site-specfic εγκαταστάσεις σε χώρους με έντονη αρχιτεκτονική “προσωπικότητα” όπως εγκαταλειμμένα κτίρια, καθεδρικούς ναούς και εργοστάσια.

Έχει παρουσιάσει έργα του σε διεθνή πρότζεκτ και κολεκτίβες (SHUNT, Transitstation Germany-Denmark, ICA, MPA-Berlin, Artevict, Trinity Gallery London, The Crypt Gallery London κ.α.) ενώ ως πιανίστας δίνει συναυλίες σύγχρονης κλασικής και τζαζ μουσικής.
Έχει γράψει μουσική για ταινίες που παρουσιάστηκαν σε διεθνή φεστιβάλ (Vancouver Film Festival, Sundance κ.α.) και είναι κάτοχος του βραβείου Stanley Mills καλύτερης μουσικής για έργο σύγχρονου χορού (1996). Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό αυτοσχεδιασμού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μάρτιος 2016) όπου και έλαβε την Ειδική Διάκριση για την πιο δημιουργική λειτουργική προσέγγιση ανάμεσα στην εικόνα και την μουσική