γράφει ο Duke Zappa (Famous Last Words / Bar το Ναυάγιο)

Παρακολουθώ εδώ και δύο εβδομάδες τα όσα γίνονται στον Έβρο και τα νησιά και αυτό που με εντυπωσιάζει πραγματικά δεν είναι τα όσα γίνονται εκεί, αλλά το πως καλυπτονται. Ή μάλλον …δεν καλύπτονται. Γιατί έχω μια εντύπωση πως τόσο τα ελληνικά όσο και τα τούρκικα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιλέγουν να λένε μισές αλήθειες. Για το καθεστώς υπό το οποίο είναι αναγκασμένοι να λειτουργούν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι νομίζω ότι πολύς κόσμος στην αριστερά και στον αναρχικό χώρο έχει μιλήσει και φωνάξει πολύ πριν από εμένα. Το ότι τα Τούρκικα ΜΜΕ ελέγχονται από την κυβέρνηση το ξέρουν και οι γάτες.

Με τα ελληνικά όμως τι γίνεται; Τι γίνεται όταν ένα ξένο μέσο μεγάλης κυκλοφορίας αποκαλύπτει ότι εδώ και χρόνια η ΕΛΑΣ λειτουργεί ένα παράτυπο/ανεπίσημο στρατόπεδο διαλογής προσφύγων τους οποίους συλλαμβάνει, απελαύνει και θεός ξέρει τι άλλο τους κάνει στα πλαίσια μυστικών επιχειρήσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το μισοπαραδέχεται σε συέντευξη τύπου και αυτά αντί να ερευνήσουν την όλη ιστορία απλά πετάνε χαρταετό; Τι γίνεται όταν τα ίδια ΜΜΕ διυλίζουν μια έρευνα ανεξάρτητου ερευνητικού κέντρου που δείχνει όι πρόσφυγες μάλλον χτυπήθηκαν από πυρά αστυνομικού (;)/στρατιωτικού (;) /εθνοφύλακα (;)/ εθελοντή (;) που προήλθαν από ελληνικό έδαφος και καταπίνουν αμάσητη την δήλωση, πάλι του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι η ελληνική πλευρά δεν πυροβολεί και δεν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα; Μήπως και τα ελληνικά ΜΜΕ απλά προπαγανδίζουν για μια ακόμη φορά;

Ένα είναι σίγουρο. Στα σύνορα και στα νησιά διεξάγεται, ένθεν και ένθεν, ένας πόλεμος τηλεοπτικής προπαγάνδας. Η δημοσιογραφική δεοντολογία έχει πάει περίπατο, το εθνικό έχει γίνει το αληθές. Και στη μέση όλων, οι μοναδικοί χαμένοι αυτής της υπόθεσης. Οι πρόσφυγες!


More Posts for Show: Famous Last Words