Echo Chamber #5
Stefanos Chytiris (drums)
Quentin Manfroy (flute)
Ilan Manouach (soprano saxophone)
Nikos Skordas (soprano saxophone)

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Σάββατο 24 Mαρτίου 2018
21:30 | 5€

Το Echo Chamber #5 επικεντρώνεται στα solos.

Οι Stefanos Chytiris, Quentin Manfroy, Ilan Manouach και Nikos Skordas, προερχόμενοι από διαφορετικές μουσικές και κάνοντας χρήση των εργαλείων του αυτοσχεδιασμού, θα παρουσιάσουν ο καθένας ένα σύντομο solo set.

Το Echo Chamber ASBL είναι ένας οργανισμός με βάση τις Βρυξέλλες που έχει ως σκοπό τη δημιουργία συνθηκών συνήχησης διαφορετικών καλλιτεχνικών πρακτικών και έργων.

Stefanos Chytiris
Ο Στέφανος Χυτήρης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε νεαρή ηλικία. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη. Έχει συμμετάσχει σε σχήματα της free jazz σκηνής της Νέας Υόρκης, στα οποία μεταξύ των άλλων συμμετείχαν οι Daniel Carter, Ingrid Laubrock, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby, Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Todd Neufeld.
To “Flux Project” – “Pyr|n” είναι το πρώτο του προσωπικό album ηχογραφημένο το 2014 σε παραγωγή του drummer Michael Carvin. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το διπλό βινύλιο “Egata”, όπου επτά μουσικοί αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συγκεκριμένες τονικότητες με χαρακτηριστικό τις σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις.

Quentin Manfroy
Ο Quentin Manfroy γεννήθηκε και ζει στις Βρυξέλλες. Είναι πρωτοπόρος φλαουτίστας της κλασικής μουσικής και συνθέτης. Σπούδασε στα τέλη του ’90 στο Brussels Conservatoire, όπου παρακολούθησε το μάθημα αυτοσχεδιασμού του Fabrizio Cassol (γνωστού ως Moon). Αυτή η μουσική προσέγγιση τον οδήγησε στο συνδυασμό της κλασικής μουσικής με την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό.
Από το 2003 συμμετέχει σε διεθνή σχήματα, όπως οι Musique Nouvelles, Frederick Rzewsky, Sturm und Klang Orchestra, Coryfeye String Quartett, Garrett List ensemble, Fabian Fiorinni. Στον αυτοσχεδιασμό, έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και σχήματα όπως οι Mâäk quintet, Mikmâäk, Fabrizio Cassol, Guillaume Orti, Orange Kazoo, MW’s Soul, Trancemission, Mû, Matthieu Hâ, Ananke Quintett, Black Light Orchestra, Emmanuel Louis.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τις ευρωπαϊκές κουλτούρες ήταν το κίνητρο για συνεργασίες με σπουδαίους μουσικούς: Gnawa master Maalem El Ghadiri (Μαρόκο), Song Yujhé (Κίνα) και Ghalia Ben Ali (Τυνησία). Το δισκογραφικό του έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δίσκους με τους Maak, Orchestre du Belgistan, Ananke, Mû, BLO, Matthieu ha.

Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Έχει κερδίσει το 1ο Βραβείο στο μουσικό διαγωνισμό Horlaix Dapsens Chamber (Βέλγιο, 2003) και το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό για κινηματογραφική μουσική Strade (Ιταλία, 2007).

To Solo Project του είναι μια μελέτη στο φλάουτο και στο πώς ένα μονοφωνικό όργανο μπορεί να δημιουργήσει πολυφωνία. Τον Μάιο του 2018 θα ξεκινήσει τη δική του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Les disques du condor, κυκλοφορώντας τρία από τα projects του: Mathieu Ha et le syndicat d’initiative, Pompei και το Solo Project του.
Περισσότερες πληροφορίες: https://soundcloud.com/user-286484027/sets

Ilan Manouach
O Ilan Manouach είναι εικαστικός.
Περισσότερες πληροφορίες: http://ilanmanouach.com/

Nikos Skordas
Ο Νίκος Σκορδάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πέρασε πολλά χρόνια εντρυφώντας σε αυτό που αποκαλείται σήμερα “τροπική” μουσική, εξερευνώντας παραδόσεις και όργανα της Μεσογείου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ανατολής. Σπούδασε Jazz soprano σαξόφωνο και παρακολούθησε τον κύκλο σπουδών της Jazz μουσικής στο ωδείο Athenaeum με επικεφαλής και δάσκαλο τον Σύλβιο Σύρρο. Απέκτησε πτυχίο αρμονίας και παρακολούθησε τον κύκλο σπουδών κλασικής μουσικής στο Ελληνικό ωδείο Αμαρουσίου, με υπεύθυνη σπουδών την Κωνσταντίνα Σερετάκη, καθώς και μαθήματα σύγχρονης τζαζ ενορχήστρωσης στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης υπό τον Μανώλη Σιδερίδη. Έχει λάβει μέρος σε πολλά εργαστήρια (workshops) και σεμινάρια σχετικά με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την jazz μουσική και έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα jazz σαξοφώνου από καταξιωμένους μουσικούς, όπως οι Antoine Roney (τενόρο σαξόφωνο, New Jersey), Mark Mommas (τενόρο σαξόφωνο, Νέα Υόρκη), Nat Birchall (τενόρο σαξόφωνο, σοπράνο σαξόφωνο, Αγγλία), David Angol (τενόρο σαξόφωνο σοπράνο σαξόφωνο, Αγγλία), Albert Beger (τενόρο σαξόφωνο, σοπράνο σαξόφωνο, στο Ισραήλ). Η πρώτη του δισκογραφική συνεργασία ήταν στο δίσκο του Χάρη Λαμπράκη Μετέωρα, ενώ το 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο Ships and Shepherds με τη συμμετοχή του Βρετανού πιανίστα Alex Maquire. Μέσα στο 2018 αναμένεται ο solo soprano sax δίσκος του καθώς και ο δίσκος του ντουέτου ΟΝ, στο οποίο είναι μέλος μαζί με τον Αλέξανδρο Αϊβαλιώτη.

Ο Νικόλας Σκορδάς, ως ενεργό μέλος της μοντέρνας τζαζ μουσικής σκηνής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δουλεύει σε νέους ήχους και προετοιμάζει νέες ιδέες και συνεργασίες, οι οποίες θα παρουσιαστούν σύντομα.
Περισσότερες πληροφορίες: http://nikolasskordas.com

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: 213 00 40 496
Κινητό: 69 45 34 84 45
Site | Facebook | Instagram | Twitter