Αυτό το Σάββατο, 04 Απριλίου στις 10.00 το πρωί, η εκπομπή Κλασικά…Ηχογραφημένα με τον Χρήστο Μακρόπουλο χωρίζονται σε δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος, θα μιλήσουμε αρκετά για τα «κατά Ματθαίον Πάθη», το συγκλονιστικό ορατόριο του JS Bach. Θα διαβάσουμε τις αναμνήσεις της Άννας Μαγδαληνής Μπαχ εν σχέσει προς την σύνθεση και εκτέλεση του έργου – από το μεγάλης ιστορικής σημασίας «Μικρό Χρονικό της Anna Magdalena Bach» (Εκδόσεις Νεφέλη). Και θα ακούσουμε 3 χαρακτηριστικά αποσπάσματα, σε μια πολύ αγαπημένη εκτέλεση…

 Στο δεύτερο μέρος, θα ακούσουμε μουσικές από τηλεοπτικές/κινηματογραφικές παραγωγές με θέμα τη ζωή και το πάθος του Χριστού: παλιές αλλά αξέχαστες ταινίες, που άφησαν εποχή όπως, Ο Χιτών, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, ο Μπεν Χουρ.Όλες αυτές οι ταινίες επενδύθηκαν μουσικά από πολύ ταλαντούχους και άξιους συνθέτες, για τον λόγο αυτό είναι μουσικές που άνετα «στέκουν» αυτόνομα. Ενώ έχουμε δει τις ταινίες, ίσως δεν έχουμε προσέξει την αξία και ομορφιά της μουσικής τους.Αξίζει πραγματικά να ακούσουμε την υπέροχη μουσική μεγάλων κινηματογραφικών συνθετών όπως ο Μίκλος Ρότσα, ο Newman, ο Jarre κλπ.

 

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους!

Χρήστος Μακρόπουλος


More Posts for Show: Κλασικά…Ηχογραφημένα