Στα αυριανά (25/04 στις 10.00)  «Κλασικά Ηχογραφημένα» με τον Χρήστο Μακρόπουλο, έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε ένα νεαρό, ιδιαίτερα ταλαντούχο συνθέτη σύγχρονης μουσικής, τον Δημήτρη Σκύλλα.

Ο Δημήτρης ζει μόνιμα στο Λονδίνο, βρέθηκε όμως για λίγες ημέρες στην Αθήνα, για μια συναυλία.Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήδη κάνει καριέρα σε έναν χώρο ιδιαίτερα απαιτητικό, και έχει λάβει πολύ καλές κριτικές.Στην χώρα μας, συχνά έχουν φιλοξενηθεί συνεντεύξεις του σε διάφορα έντυπα.[Ενδεικτικά εδώ:Popaganda (από όπου και οι φωτογραφίες), Bookpress, Lifo].Καθότι είναι η πρώτη φορά που φιλοξενώ συνθέτη σύγχρονης μουσικής, μου δόθηκε η ευκαιρία να τον ρωτήσω πολλά και διάφορα για την σύγχρονη μουσική (με την οποία δεν έχω ιδιαίτερη οικειότητα), τον τρόπο που συνθέτει, την μέχρι τώρα πορεία και εμπειρία του, τα μελλοντικά του σχέδια.

Η σύγχρονη μουσική είναι μια «δύσκολη» μουσική, απαιτεί μια γνώση και εξοικείωση που λείπει από τους περισσότερους. Αλλά στα έργα του Δημήτρη που ακούμε στην εκπομπή, έχουμε την ευκαιρία να μας εξηγήσει ο ίδιος ο συνθέτης το «νόημα» (λίγο αδόκιμος ο όρος…) του κάθε έργου του, τις συνθήκες της σύνθεσής του, τα σημαινόμενα πίσω από τους παράξενους και «ασυνάρτητους» για τον απλό ακροατή ήχους. Και έτσι, μπορεί κανείς να «καταλάβει» κάτι παραπάνω για τον παράξενο αυτό κόσμο.

Θα έλεγα πως η εκπομπή αυτή είναι μια καλή εισαγωγή στην σύγχρονη μουσική…Ευχαριστώ από καρδιάς τον Δημήτρη Σκύλλα για τον χρόνο που διέθεσε στην εκπομπή αυτή.

Χρήστος Μακρόπουλος


More Posts for Show: Κλασικά…Ηχογραφημένα