Chytiris / Mintz / Malaby / De Looze / Rosenfeld
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου & Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018
κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων
21:00 | 8€

Ο ντράμερ Στέφανος Χυτήρης προσκαλεί στην Ελλάδα δύο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας jazz, τον σαξοφωνίστα Tony Malaby και τον ντράμερ Billy Μintz για δύο ξεχωριστές εμφανίσεις στην Αθήνα, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Μετά τις μουσικές τους συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, οι Στέφανος Χυτήρης, Bram De Looze (πιάνο) και Luca Rosenfeld (κοντραμπάσο) συμπράττουν ξανά με τους πρωτοπόρους Νεοϋορκέζους αυτοσχεδιαστές Tοny Malaby και Billy Mintz σε ένα ελεύθερο μουσικό διάλογο, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Stephanos Chytiris – Drums | Billy Mintz – Drums | Tony Malaby – Sax | Bram De Looze – Piano | Luca Rosenfeld – Bass

TONY MALABY
Γεννημένος στο Tucson της Αριζόνα, ο Tony Malaby βρίσκεται από το 1995 στη Νέα Υόρκη. Συμμετείχε σε πολλά σημαίνοντα jazz σχήματα όπως Charlie Haden Liberation Orchestra, Paul Motian Electric Bebop Band, Mark Helias Open Loose, Fred Hersch Quintet.
Tο πρώτο του προσωπικό album με τίτλο “Sabino” ήταν στo jazz Top 10 των New York Times. Στα albums “Adobe” συμμετέχει οι Paul Motian, Drew Gress και στο “Apparitions” οι Tom Rainey, Mike Sarin και Drew Gress.
Τα τελευταία χρόνια έχει σχηματήσει το ιδιαίτερα σημαντικό group “TAMARINDO” όπου συμμετέχουν οι William Parker, Wadada Leo Smith και Nasheet Waits.

ΒΙLLY MINTZ
Ο Billy Mintz γεννήθηκε στο Queens της Νέας Υόρκης. Στα 20 του έπαιξε και ηχογράφησε με τους Lee Konitz Nonet, Eddie Daniels Quartet και Harold Danko Quartet. Το 1981 μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με τους Stanley Clarke, Bobby Shew, Mose Allison και Mark Murphy. Το 1986 περιόδευσε με την Los Angeles Symphonic Jazz Orchestra και το 1988 με τον Charles Lloyd. Τα τελευταία δέκα χρόνια ηγείται της Two Bass Band, ένα σύνολο δέκα οργάνων όπου παρουσιάζει τις συνθέσεις και ενορχηστρώσεις του. Επίσης έχει γράψει τα βιβλία “Different Drummers” και “Advanced Sticking and Sight-Reading” ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά “Not Just Jazz” και “Modern Drummer”.

BRAM DE LOOZE
Ο Bram De Looze είναι πιανίστας από το Βέλγιο. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς από την Ευρώπη και την Αμερική.
Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο “Septych”, ενώ πρόσφατα το “Piano e Forte” όπου επαναπροσδιορίζει την jazz σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό καθώς παίζει σε τρία διαφορετικά πιανοφόρτε τονίζοντας τη διαφορετικότητα και το χαρακτήρα του κάθε οργάνου. Την περίοδο αυτή περιοδεύει συχνά είτε με τα προσωπικά του projects είτε με τους LABtrio, Robin Verheyen, Dre Hocevar, Stephanos Chytiris.

LUCA ROSENFELD
Ο Luca Rosenfeld είναι μπασίστας από τη Νέα Υόρκη. Έχει σπουδάσει με μπασίστες όπως ο Thomas Morgan, ο Drew Gress, ο Bob Cranshaw και ο Joe Solomon, που ήταν μακρόχρονος μαθητής του Lennie Tristano. Αυτόν τον καιρό συμμετέχει σε διάφορα τζαζ πρότζεκτ στη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα αναπτύσσει το προσωπικό του έργο.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ
Ο Στέφανος Χυτήρης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από νεαρή ηλικία. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη. Έχει συμμετάσχει σε σχήματα της free jazz σκηνής της Νέας Υόρκης, στα οποία μεταξύ των άλλων συμμετείχαν οι Daniel Carter, Ingrid Laubrock, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby, Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Todd Neufeld. To “Flux Project” – “Pyr|n” είναι το πρώτο του προσωπικό album ηχογραφημένο το 2014 σε παραγωγή του drummer Michael Carvin. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το διπλό βινύλιο “Egata”, όπου επτά μουσικοί αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συγκεκριμένες τονικότητες με χαρακτηριστικό τις σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις.

Διοργάνωση – παραγωγή: “Γέφυρα Πολιτισμού 440 ΗΖ”

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: 213 00 40 496
Κινητό: 69 45 34 84 45
Site | Facebook | Instagram | Twitter