To Music Society WebRadiON ζητάει από ανθρώπους που αγαπούν την μουσική όσο αυτό, να μοιραστούν μαζί του τα mixtapes τους. Συνεχίζουμε με τους Beetroot την Κυριακή 15/04 στις 18.00.

Ακούστε το mixtape:

[mixcloud https://www.mixcloud.com/Music_Society_Webradio/music-society-guest-mixtapes-beetroot/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1]

Oι Beetroot είναι ένα μουσικό τρίο που αποτελείται από τους Σωτήρη Νικολάου (the Blue Side Band), Κωνσταντίνο Τσιώλη (Τεφλόν), και Πέτρο Παπαβασιλείου (Snoozeloop). Αναμεταξύ τους έχουν κάνει παρέα και έχουν παίξει ή γράψει μουσική για διάφορες περιστάσεις. Σε κάποια τυχαία συγκυρία αποφάσισαν να δοκιμάσουν να παίξουν μαζί πάνω σε demos του Σωτήρη, με την υποψία οτι είναι πιθανό να προκύψει κάποιο υλικό που μπορεί να τους αρέσει. Από αυτή την ιστορία προέκυψε ένα 5-track EP, που ονόμασαν fraction και κυκλοφόρησαν ψηφιακά τον Οκτώβριο του 2017, +2 κομμάτια που συμπεριλήφθηκαν σε μία συλλογή 7-ιντσων βινυλίων για τα 10 χρόνια της InnerEar. Έκτοτε, συνεχίζουν στα διάφορα μουσικά project που συμμετέχουν, και ενίοτε ασχολούνται και με τη σύνθεση νέων κομματιών για το beetroot project.

YouTube Channel

Ώρες μετάδοσης:Κυριακή 15/04 στις 18.00 & Δευτέρα 16/04 στις 16.00.

Επιλέξαμε μια σειρά τραγουδιών από τη δισκοθήκη μας, αντιπροσωπευτικά του ποιοί είμαστε (ή από πού προερχόμαστε) δεδομένου οτι ο καθένας από τους τρεις μας ανήκει σε κάποιο μουσικό σχήμα, μέσα από τα οποία γνωριστήκαμε και τελικά συνεργαστήκαμε για να συστήσουμε τους Beetroot. Οι Blue Side Band έχουν φανερές επιρροές από την αμερικανική τραγουδοποιΐα, οι Τεφλόν έχουν post ήχο με ελληνικό στίχο, και οι Snoozeloop έπαιζαν LoFi ορχηστρική μουσική με ιδιαίτερη συμπάθεια στην chipmusic. Κατά τη μουσική μας αλληλεπίδραση, ο κύριος στόχος ήταν πάντα η καλή προσαρμογή των επιρροών μας σε ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Πέρα από το προφανώς κοινό έδαφος της γενικά εννοούμενης εναλλακτικής μουσικής (βλ. Radiohead, Portishead, κλπ), στη βάση των κομματιών που δουλέψαμε μάλλον κυριαρχούσε η indie τραγουδοποιΐα, όπως εκφράζεται από δίσκους των Eels, της Cat Power, και άλλων. Όμως το να μιλάμε για τη μουσική αξία των επιρροών μας είναι μάλλον τετριμμένο όσο και αυτονόητο. Γι αυτό στην playlist μας επικεντρωνόμαστε σε εγχώριους μουσικούς και σχήματα που δεν αποτελούν oπωσδήποτε επιρροές μας, αλλά τυγχάνουν ανάλογης εκτίμησης από την πλευρά μας. Οι λ, η May Roosevelt, οι Your Hand in Mine, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και ο Boy κάνουν μουσική που παρακολουθούμε στενά και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. To ίδιο και οι Δάρνακες, οι Νότια Ντακότα, η Μελεντίνη, και πολλοί άλλοι.

Εδώ θα βρεις την

”Playlist”

.

 1. snoozeloop – personelle- +/-

 2. snoozeloop – error display (part 2) – 8

 3. Τhe blue side band-The crawling tiger – I step forth from the shadow

 4. Τhe blue side band for mercy pity and peace- I step forth from the shadow

 5. Teflon – Φρέον – Κομμάτια απ’ τα ερείπια

 6. Teflon- Raccord- Rhino (tropic of Rhino vol.1)

 7. Cat Power – Good Woman- You are Free

 8. The national – Afraid of everyone –High Violet

 9. Hamilton Leithauer + Rostam-In a Black Out -I Had A Dream That You Were Mine

 10. Cat Power -Maybe not – You Are Free

 11. Eels – Fucker – Useless Trinkets

 12. Eels – Bombs Away –Wonderful, Glorious

 13. Deadfile – Miss Sibylline (pt. 2) – Applied Oneironautics

 14. May RooseveltVowHaunted

 15. Kωνσταντίνος Τσιώλης- Μοναξιά – Κατερίνα Γώγου, Για την αποκατάσταση του Μαύρου (ost)

 16. The boy -το φιλί -Έτοιμοι Ένα

 17. Νότια Ντακότα – Ανεξίτηλα – Ιστορίες για Φως και Τούνελ

 18. Your hand in mine – Fumio – Every night dreams

 19. Cyanna Mercury – There will be a time -#archetypes

 20. Melentini – Cynical circus -explosions around,the desert inside

 21. λάμδα – Στην αγκαλιά της μητέρας – Η επόμενη μέρα

 22. Δάρνακες – Ας προσποιηθούμε – Scorpio

 23. Γιάννης Αγγελακας/Γιώργος Καρράς – θέλω ένα κορμί άθικτο –Υπέροχο Τίποτα

 24. Mπάμπης Παπαδόπουλος – Au Revoir – Σκηνές από ένα ταξίδι

”Playlist”


More Posts for Show: Playlist Εξαιρετική